Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Tak kolik vam to papa? piste typ motoru a mesto/mimo mesto/komb.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Re: Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Mam Caravan, motor 1,6 16V 85kW, zatím dlouhodobá spotřeba od začátku (2km) je 7,7l/100km dle PP. Nyní najeto cca.13.500 km. Mám ji od poloviny ledna t.r. Zdá se mi, že spotřeba teď klesá, ale moc jí nešetřím, jezdím z 65% dálnice, 15% město a 20% ostatní. Papírově to má mít 6,9 a o tom se mi zatím ani nezdá, to bych musel dálnie jezdit 110km/h (vyzkoušeno).
Astra H Caravan 1,6 85kW, r.v.2008
hatchback 1.6 85 kW. Od zaciatku 7.6 (10 000 km). na dlhsie trasy sa dari priblizit ku kombinovanej v papieroch (teraz SK - MD 950 km 6.9). cisto mesto ale s problemami pod 10. kdeze 8.8 , ako to vypocitali sudruhovia z NDR
Inak chcel som ju dat precipovat, ale v bobotuning.sk mi tvrdia, ze benzinove motory ecotec sa precipovat nedaju
Inak chcel som ju dat precipovat, ale v bobotuning.sk mi tvrdia, ze benzinove motory ecotec sa precipovat nedaju
Opel Astra 1.6 85 kW
Chcel by som zomriet kludne v spanku ako moj stryko. Nie v hroze, ako tych 40 uvrieskanych ludi, ktorych viezol za sebou v autobuse.
Chcel by som zomriet kludne v spanku ako moj stryko. Nie v hroze, ako tych 40 uvrieskanych ludi, ktorych viezol za sebou v autobuse.
H Caravan 1.6 16V 84kW easytronic 5/2008
Mám ji týden, najel jsem zatím přes 1000km, dvě nádrže, tu první jsem jezdil plazivě, holt záběh, spotřeba 6,4 ovšem nešel jsem přes 120 atp.,
druhá nádrž už ostřeji, 9,1 včetně zkoušení tlačítka SPORT /přestavení vačky/.
Takže uvidím, doufám že to bude v průměru 7,7 - 8,0 což by šlo.
Kolegové mají 1,7 CDTi (všichni), jsou něco nad 6 litry, někteří se přibližují k 7 l (dálniční stíhači).
Vzhledem k ceně nafty o skoro 3Kč proti benzínu je provozní rozdíl nevelký. V nákupní ceně ovšem jo.
Easytronic - zatím dobrý, zvykám si, špatné to není.
Druhé auto mám ale Rover (2000) 1.6 16V Twincam s CVT převodovkou a to je o dost lepší než easytronic. O dost. Kdo s tím nejel, neví co to je. Kontinuální zrychlení.
Výkonově to má stejně (113 PS), nevím nevím zda Astru zajedu tak dobře jak lítá Rover /ovšem motor je Honda - když je v Roveru automat, tak je to Honda/. Rover žere přes 8 l.
druhá nádrž už ostřeji, 9,1 včetně zkoušení tlačítka SPORT /přestavení vačky/.
Takže uvidím, doufám že to bude v průměru 7,7 - 8,0 což by šlo.
Kolegové mají 1,7 CDTi (všichni), jsou něco nad 6 litry, někteří se přibližují k 7 l (dálniční stíhači).
Vzhledem k ceně nafty o skoro 3Kč proti benzínu je provozní rozdíl nevelký. V nákupní ceně ovšem jo.
Easytronic - zatím dobrý, zvykám si, špatné to není.
Druhé auto mám ale Rover (2000) 1.6 16V Twincam s CVT převodovkou a to je o dost lepší než easytronic. O dost. Kdo s tím nejel, neví co to je. Kontinuální zrychlení.
Výkonově to má stejně (113 PS), nevím nevím zda Astru zajedu tak dobře jak lítá Rover /ovšem motor je Honda - když je v Roveru automat, tak je to Honda/. Rover žere přes 8 l.
Astra H Caravan 1.6 2008 Z16XER easytronic 2011 vráceno ALD, vzpomínáme.
Vectra C Caravan 2.0 DTi 2004 vráceno v 2008 ALD
Vectra C Caravan 2.0 DTi 2004 vráceno v 2008 ALD
pouze tě chci upozornit, že tlačítko SPORT nemá žádný vliv na nastavení vačky, to se děje samo dle otáček motoru, tlačítko sport možná pouze zkrátí odezvu na plyn, přitvrdí tlumiče a posilovač řízení, toť vše
Nevim jak Hacko, ale moje "G" automat radi pri klidne jizde tak kolem 2500ot +- ale kdyz dam rezim SPORT tak radi az pri 6000pajinus píše:pouze tě chci upozornit, že tlačítko SPORT nemá žádný vliv na nastavení vačky, to se děje samo dle otáček motoru, tlačítko sport možná pouze zkrátí odezvu na plyn, přitvrdí tlumiče a posilovač řízení, toť vše
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
To se prece nevylucuje, ja pouze tvrdim, ze tlacitko sport nema vliv na nastaveni vacky. Pokud ty u automatu zmacknes SPORT, jde o to, jak sam pises, ze automat bude radit az v 6000ot a ne v +- 2500 jako normalnemilosh píše:Nevim jak Hacko, ale moje "G" automat radi pri klidne jizde tak kolem 2500ot +- ale kdyz dam rezim SPORT tak radi az pri 6000pajinus píše:pouze tě chci upozornit, že tlačítko SPORT nemá žádný vliv na nastavení vačky, to se děje samo dle otáček motoru, tlačítko sport možná pouze zkrátí odezvu na plyn, přitvrdí tlumiče a posilovač řízení, toť vše
-
Já mam 1.6, 77 KW, manual, hatchback a jezdim hlavně město a dost krátký vzdálenosti, takže mi to žere něco mezi 8,5 až 9,5. Kéž by to bylo méně
No ve meste to je normalka u tohoto motoru, mimo mesto se dostanes i na 6 kdyz pojedes na kloboukaCrocodilus píše:Já mam 1.6, 77 KW, manual, hatchback a jezdim hlavně město a dost krátký vzdálenosti, takže mi to žere něco mezi 8,5 až 9,5. Kéž by to bylo méně
spotreba 1,6 85kW - nyni po 15tis.km naprosta zmena a neni problem jezdit v prumeru za 6,8 pri dodrzovani rychl.limitu nebo lehkem prekracovani; jsem tim velice potesen, u minule Astry G 1,6 74kW jsem mel dlouhodoby prumer 6,9 (papirove 7,1)