Svíti ABS + nejde ukazovatel rychlosti + cuká se

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
frostiee

Svíti ABS + nejde ukazovatel rychlosti + cuká se

Příspěvek od frostiee » 21 čer 2015, 17:38

Ahoj Astráci. Chtěl bych Vás požádat radu. Jedná se o Astru H, 2007, 1.6 77KW. Mám následující dva problémy:

1. Autem se přijelo domů, vše ok, žádné problémy ani jiná signalizace kontrolky. Ráno po nastartování, svítila kontrolka ABS a nefungoval tachometr...Dle diagnostiky nekomunikuje jednotka ABS (bohužel si kód chyby nevybavím). Podle mechanika odišlo ABS. Je toto možné? Přes noc bez problémů? Bylo to přes zimu, sníh, sůl atd, tak jestli to nebude jenom nějaký konektor...

2. Poslední dobou, opět bez toho, aby se rozblikala jakákolik kontrolka, tak v nižších otáčkách při řazení a vymačkávaní spojky, se Astřička cuká. To samé když se podrazuje. Zpravidla mezi 1-2-3 rychlostním stupněm. Myslíte, že to může být způsobeno EGR ventulem? Nebo zapalovací lišta?

Ideální by byl kontakt na technika šikulu na Astru H, střední čechy (Příbramsko, ale není nutné, dojedu) nebo Praha.

Předem díky :)

Reklama

jendaland

Re: Svíti ABS + nejde ukazovatel rychlosti + cuká se

Příspěvek od jendaland » 22 čer 2015, 12:18

Ahoj, zkus se zaměřit na alternátor, může špatně dobíjet,pak baterii nech to proměřit.
Astra H 2006 Z19DT chip 106kw-340nm, bez DPF
S pomocí tohoto fóra dodělán tempomat,PP,ovladače na volantu atd..
OP-COM

volvo23

Příspěvek od volvo23 » 22 čer 2015, 18:54

cauky .. mal som ten isty problem .. a chyba bola v alternatore .. diodovy mostik siel na onen svet .. dal som to k jednemu chlapovi u nas do opravy .. celkovo ma to vyslo na 90€ .. ale okrem diodoveho mostika mi menil aj volnobezku alternatora .. nahradne diely cca 60€ ostatok bola praca .. teraz uz je vsetko OK ..
Opel Astra H caravan, 1.7 CDTI, 2007, 74 kw

frostiee

Příspěvek od frostiee » 24 čer 2015, 19:51

Ahoj oběma. Děkuji za tip. Včera jsem mluvil s mechanikem a údajně alternátor proměřoval a je OK. Budu muset pátrat dál :(

DRIVER

Příspěvek od DRIVER » 25 čer 2015, 10:17

Zdar.
Někdy mám ten samý problém. Hlavně když je po dešti nebo auto déle stojí.
Nastartuji a nezhasne mi kontrolka ABS+ESP+IDS+DDS nebo mi při zastaveném autě poskočí ručička rychloměru. Po rozjetí auta a opětovném startu vždy OK. Dle diagnostiky chybí signál otáček z levého předního kola. Problém je v kabeláži nebo kontaktech. Zatím jsem to neměl čas pořádně řešit.
Ale stává se to sporadicky. Chtělo by to rozpojit příslušné konektory a přeměřit kabeláž.
Pokud nepomůže, bude třeba vyměnit náboj kola který obsahuje snímač otáček pro ABS a další systémy... ;)
ASTRA H 1.8 COSMO
OP-COM

volvo23

Příspěvek od volvo23 » 27 čer 2015, 20:48

frostiee píše:Ahoj oběma. Děkuji za tip. Včera jsem mluvil s mechanikem a údajně alternátor proměřoval a je OK. Budu muset pátrat dál :(
takto .. skus si to premerat sam,kolko ti tlaci alternator do baterky .. mne nesvietila kontrolka dobijania .. ked som siel domov z prace,nesli mi rucicky na tachu,vyplo kurenie,servo a pod .. ked som si meral dobíjanie,raz tlacilo vyse 15V potom zas nieco okolo 13,5 .. ked som sa pytal v servise,kolko by malo davat,tak mi vraveli ze max by malo byt 14,5 nie viac ..
Opel Astra H caravan, 1.7 CDTI, 2007, 74 kw

frostiee

Příspěvek od frostiee » 17 črc 2015, 17:55

Ahoj,

tak a je to definitivní, umřelo ABS :(. Kdyby někdo měl použité nebo by doporučil kde sehnat, prosím o info. Díky

pueblo

Příspěvek od pueblo » 17 črc 2015, 18:49

Seš si jistej, že to není jen čidlo od nějakého kola?

frostiee

Příspěvek od frostiee » 18 črc 2015, 10:55

Potvrdili mi to dva nezávislý mechanici..prostě ABS jednoka vůbec nekomunikuje :(.

frostiee

Příspěvek od frostiee » 10 led 2016, 15:56

Problém vyřešen, výměnou jednotky ABS a vyčištěním škrtící klapky :). Všem děkuji za pomoc.

Odpovědět