Problém s CD 70Navi

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
usrananasrata

Problém s CD 70Navi

Příspěvek od usrananasrata » 08 bře 2013, 22:33

Zdarec!Jsem tady zelenáč,takže prosím o shovívavost ;o)
Mám problém s funkcí CD 70Navi. To, že mi nechce přehrávat ani originál CD, by snad vyřešilo vyčištění mechaniky, v horším případě výměna laseru či mechaniky celkově(viz.vlákno: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =mechaniky), ale ta potvora má neustále snahu načítat CD, i když v mechanice není. Probíhá to tak, že po zapnutí přehrávače spustí rádio(mechanika je prázdná), ale přehrávání je opakovaně přerušováno a ozývá se "šustění" mechaniky hledající disk. Jak nenajde, opět se přepne na rádio. A tak to jde dokola. Přitom se stane, že když chci vše vypnout, nereaguje nic, přesněji zamrzne a reaguje až teprve s opožděnou odezvou. Dva dny už se tady hrabu ve fóru a nenašel jsem odpověď. Pochopil jsem, že s problémy jemné mechaniky(elektroniky), se zde dá obrátit na PepaS-e či RomanK, ale nechci hned ze startu, co jsem tady, volat jim, když se jedná možná o banalitu. Díky za podporu! Hezké dny fšem! :D
Opel Zafira B 1,9CDTi "s výhledem na hvězdy"

Reklama

vojtavojta

Re: Problém s CD 70Navi

Příspěvek od vojtavojta » 09 bře 2013, 03:45

S timto problemem Ti asi pomuzou jenom ti dva Pani o kterych jsi vzpominal a nejspis RomanK :(
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

usrananasrata

Příspěvek od usrananasrata » 09 bře 2013, 09:08

ok...díky, ještě počkám, jestli někdo něco, jinak zkusím přímo ke "kovářovi" (dnes ráno opět vše při starém :evil: )

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 09 bře 2013, 09:10

Ted mne cece napada,ze vlastne PepaS ma kdesi v Praze manika,pro ktereho to bude hracka,tak to asi by bylo lepsi u neho.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

micromax1

Příspěvek od micromax1 » 09 bře 2013, 13:22

Mě přesně tohle dělalo VDO Siemens 500 ve Vectře B. Po rozdělání byl ten mechanismus vysouvání ulomenej. Stačilo sehnat a vyměnit, a už to frčelo...

usrananasrata

Příspěvek od usrananasrata » 09 bře 2013, 13:40

4micromax1: mohl bys trochu více specifikovat to vyměnit? :D díky

power2

Příspěvek od power2 » 09 bře 2013, 14:15

slot-in mechaniky často trpěly vadným mechanismem pro detekování disku v mechanice. Buď byl ulomenej, jak bylo zmíněno a nebo špatnej kontakt takovýho plíšku. Jednoho času se dávaly i do notebooků, ale jejich poruchovost byla velká. Pokud si s tím nevíš rady, jsou i servisy na originální autorádia

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 09 bře 2013, 14:52

CD-DVD-ROM mechaniky opravdu neopravuji, ale pan Kolář z Prahy to umí - viz. http://www.autoradiaservis.eu/?utm_sour ... m=referral . Mimochodem, žádný autorizovaný servis „OPEL“ rádií neexistuje – když je to pod zárukou, tak se mění za nový kus. A když ne, tak to z těch vstřícnějších servisů posílají Kolářovi a ti méně vstřícní Vám oznámí, že si za několik desítek tisíc musíte koupit novou navi :o. S Kolářem jsem servis navigací probíral a je to skutečně na palici, žádný z výrobců (SiemensVDO – Continental – Delphi Grundig) záměrně nedodává náhradní díly, takže je to problém... a pak se v Brandýse nad Labem (a nejen tam) diví, že mají takové ztráty a jdou kvůli tomu tak daleko, že rádio se skládá na několika místech EU, aby se minimalizovala šance na kompletní zdroj ND :D.

Snaha výrobců je jasná, auto se stává spotřební záležitostí na několik málo let, pak sešrotovat a šup koupit nové...
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Kesi

Příspěvek od Kesi » 09 bře 2013, 21:48

Tak ako mi v rukách politikov :evil:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Odpovědět