Tažné zařízení
Tažné zařízení
Ahoj,potřeboval bych poradit jelikož mám opcom anglicky tak pod jakým názvem aktivuju tažný. Mám REC takže vím že musím do rec jednotky a tam dát programing variant......... Dál se zatím nedostanu nemám totiž 4místní kód ale zítra jedu do oplu takže bude. A nikde se mi nepovedlo to najít. Předem dík.
- Reklama
Re: Tažné zařízení
A mas original elektricky zvazok? Zalezi, ci mas 13-pin, alebo 7-pin. Programuje sa Trailer Reverse Light a Trailer Fog Light, pricom pre 13-pin ma byt enabled a pre 7-pin disabled. Potom sa este programuje v IPC->Trailer Hitch na Present, to je ale myslim len ak mas check control.
Tak to je origo 7-pin (pre GM to robi Jaeger), takze v REC nastavit tie dve veci na disabled (malo by to byt inac aj napisane v navode, co mas k elektroinstalacii https://www.doopla.cz/data/navody/93160572.pdf).
Ještě jsem elektroinstalaci nerozbalil. Každopádně moc děkuju
Mám ještě jeden dotaz. Dneska jsem udělal tažný i elektro instalaci. Mám jen problém s pojistkou. Mám dát pojistku do REC ale ta pojistka je tam úplně volná. Nebudu muset shánět novou REC jednotku že ne?
Obávám se, že budeš muset mít jinou REC, pojistka FR36 (tažné zařízení) napájí ŘJ REC a tak nepůjde pravděpodobně ani naprogramovat. Identy REC jsou různé dle výbavy vozidla a tak není u některých ani vyveden konektor (vložka) na pojistku tažného zařízení, nebo Parkpilot, vyhřívané sedačky a pod.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Je výměna rec složitá?
Výměna není složitá, pouze musíš sehnat vhodný a hlavně REC odpárovaný z původního vozidla. Výměnu pak provést za pomocí TECH 2, nevím zda na to Op-Com stačí.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Zdarec borci,
Nevím to jistě, ale myslím si, že opel má jednu desku na REC a tu osazuje podle výbavy. Dodělával jsem si vyhřívané sedačky a neměl jsem v RECu vyvedené svorky na pojistky ani na relé. Tak jsem REC rozdělal a na místa kam patří svorky jsem napájel kabely s fastony, do nich zasunul pojistky a relé a vše šlape jak má.
Přemýšlím i o tažném a taky tam nemám svorku pojistky. Tak to asi zkusím stejným způsobem.
Než měnit REC, tak to za pokus stojí
Nevím to jistě, ale myslím si, že opel má jednu desku na REC a tu osazuje podle výbavy. Dodělával jsem si vyhřívané sedačky a neměl jsem v RECu vyvedené svorky na pojistky ani na relé. Tak jsem REC rozdělal a na místa kam patří svorky jsem napájel kabely s fastony, do nich zasunul pojistky a relé a vše šlape jak má.
Přemýšlím i o tažném a taky tam nemám svorku pojistky. Tak to asi zkusím stejným způsobem.
Než měnit REC, tak to za pokus stojí
Astra H kombi, 2007, 1.6 16v, 77kW, Z16XEP