Zvuky - hledám opravdového znalce

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Astraradim

Zvuky - hledám opravdového znalce

Příspěvek od Astraradim » 14 črc 2014, 13:05

Dobrý den,
od března 2014 mám Astru H, dýzl - typ viz můj podpis pod čarou. Koupil jsem ho po tom, co měl a ještě stále má otec Astru H 1,7 CDTi 74kw 2006. Jede mu výborně, spotřeba 5-6 l/100km dálky, město do osmi. Dizajn Aster H a zvlášť kombi se mi vždycky líbil, tak když přišla na řadu koupě auta, měl jsem jasnou volbu. Zvolil jsem Astru z bazaru v Boskovicích, měla najeto 117 tisíc kilometrů. Zatím slouží dobře, měnil jsem záhy rozvody a přední kotouče a desky, větší investice zatím skoro žádná. Chtěl bych se zeptat a sháním nějakého OPRAVDOVÉHO znalce Astry a toho motoru, neboť od počátku koupě mi neštimuje zvuk z motorového prostoru, přesněji od rozvodů, takové stoupající a klesající kvílení. Kvílí vždy. Někdy tiše, jindy hlasitěji. Nezáleží ani na zahřátí nebo studeném motoru. Ať už při stání - volnoběhu, tak i při chodu motoru a zařazené rychlosti. Už jsem s tím byl u několika automechaniků a dostalo se mi velmi rozdílných odpovědí. V BS auto Brno mi řekli, že na vině je hlučné ložisko v převodovce. Další automechanik v City servisu Brno mi to popřel, že zvuk z převodovky nepochází - za volnoběhu je převodovka vyřazena. Naposled mi jeden motorář při poslechu sluchátkem řekl, že zvuk jde od vodní pumpy. Ve stejný den v jiném servisu tohle za pomocí sluchátek potvrdili. Tak jsem nechal vyměnit vodní pumpu + oprava naftového čerpadla, která mi byla doporučena - později akusticky zjištěno, že je skoro kaput. Myslel jsem tedy, že už bude pokoj ale přišlo zklamání - finančně celkem náročná oprava a zlepšení žádné. Kvílení stále. Na to konto mi řekli, že ty zvuky jsou normální. Jenže já už slyšel dost Aster dýzlů a ani u jednoho jsem kvílení nezaznamenal. Dnes je červenec a já jsem se zatím v příčině toho zvuku nikam nedostal. Pochopitelně chci znát pravdu a ten problém pokud možno odstranit. Tudíž hledám, jak už výše uvádím, nějakého opravdového znalce, se kterým bych auto projel a jež by mi diagnostikoval příčinu. Nejlépe z Brna, ale mohl bych přijet kamkoliv. Vím že se toho z popisu moc poznat nikdy nedá, ale třeba už z textu něco vyčtete. Děkuji mockrát. Astrám zdar!
Astra H 1,7 CDTi 81 kw/110k, 2011, A17DTR, GAN STŘÍBRNÁ METALÍZA

Reklama

hazmec

Re: Zvuky - hledám opravdového znalce

Příspěvek od hazmec » 14 črc 2014, 14:05

S oplíkama v Brně jedině k RomanoviK kontakt tu http://carteam.cz PO-Pá od cca 9-15h
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

wiki133

Re: Zvuky - hledám opravdového znalce

Příspěvek od wiki133 » 14 črc 2014, 22:53

Povoľ napínaciu kladku na klinovom remeni odpoj(zhoď remeň) a počúvaj. Ak prestanú zvuky by som šiel po napínačke alebo po niektorej remenici. Alebo potom ozaj naj voľba RomanK ;)
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)

Odpovědět