Nenastartuji - 1,9 CDTI, 88 kw
Nenastartuji - 1,9 CDTI, 88 kw
ahoj kluci.
jedu. najednou motor zaškube. rozsvítí se oranžová kontrolka. auto nejede. chcípnu. start. auto jede normálně, kontrolka svítí dál. přijedu s tím do práce. chci jet domu, auto startuji. déle točím, chytne, párkrát se převalí , motor klepe, skáče, na plyn nereaguje, chcípne. čerpadlo bzučelo. takto to zkouším párkrát a stále stejné. měl jsem tu kluka s diagnostikou. říkal, že mám poklesy tlaku nafty. myslím, že bych mohl začít s výměnou palivového filtru. on dále tvrdí, že by mohli být v řiti střiky. prosím o radu, názory. mám zkušenost, že forum je nejlepší. už jsem takto úspěšně opla opravil, když diagnostici tápali. děkuji moc.
jedu. najednou motor zaškube. rozsvítí se oranžová kontrolka. auto nejede. chcípnu. start. auto jede normálně, kontrolka svítí dál. přijedu s tím do práce. chci jet domu, auto startuji. déle točím, chytne, párkrát se převalí , motor klepe, skáče, na plyn nereaguje, chcípne. čerpadlo bzučelo. takto to zkouším párkrát a stále stejné. měl jsem tu kluka s diagnostikou. říkal, že mám poklesy tlaku nafty. myslím, že bych mohl začít s výměnou palivového filtru. on dále tvrdí, že by mohli být v řiti střiky. prosím o radu, názory. mám zkušenost, že forum je nejlepší. už jsem takto úspěšně opla opravil, když diagnostici tápali. děkuji moc.
- Reklama
Re: Nenastartuji - 1,9 CDTI, 88 kw
začal bych EGR ventilem, odmontovat, vyčistit od sazí, odmontovat elektromagnet, navrtat dírku zezadu, vyklepnout jádro, očistit, namazat měděnou vazelínou, smontovat, namontovat zpět a myslím, že pojedeš bez problémů, podrobnější návod o čištění EGR najdeš někde zde na fóru, je důležité (nejdůležitější) vyčistit a namazat hlavně ten elektormagnet EGR ventilu
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004
Ten samý problém měl kolega s Citrónem C3 diesel. Taky jel, ke křižovatce vyřadil, když zabrzdil motor zdechl a už nenastartoval. Doma mají servis a tak kontrolovali elektriku, měnili čidlo klikovky a nakonec to byl EGR. Takže myslím, že budeš mít stejný problém.
prosím kde najdu egr ventil? Když koukám ma motor vvlevo nebo vpravo. Nahoře nebo dole? Děkuji
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Hore je take velke cervene tlacidlo "Hladat"
Tam staci napisat "ERG ventil" uz sa tu riesil vela krat. Nech sa paci.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... egr+ventil
Tam staci napisat "ERG ventil" uz sa tu riesil vela krat. Nech sa paci.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... egr+ventil
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
fotky kde je egr su tu aj ako ho vyčistiť.nemal by to byť problém.kolko kilometrov máš?ako sa začal ten problém postupne nejakími výpadkami alebo zrazu z ničoho nič.opravuj!!!!
opel corsa 1.2 eko 33kw 1996.... nikdy nesklamala !!!4/2018 recyklacia
opel astra 1.9 cdti 88kw 2005 16v ...už 2×...
opel corsa 1.4 edicia 100 74kw 2011.....
opel corsa 1.2 59kw 2009
opel corsa 1.2 59kw 2009
no když jsem použil HLEDAT , tak jsem nic nenašel. ale v google ano
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 2&start=30.
jdu na to, pak dám vědět. najeto mám 110 tis. a začalo to jak jsem popsal. tedy skoro najednou.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 2&start=30.
jdu na to, pak dám vědět. najeto mám 110 tis. a začalo to jak jsem popsal. tedy skoro najednou.
tak egr ventil vyndaný. vyčištěný, promazaný. auto nastartovalo napoprvé. děkuji moc klucí. a diagnostika opět nahovno. klasika. at žije forum )))
vyborne,napíš aký rozdiel pocituješ,ja ho skusim tiež vyčistiť aj ked ide lebo by som nerad napr. na dovolenke mal takyto problem ja mam 133000km a určite sa nič s nim nerobilo.
opel corsa 1.2 eko 33kw 1996.... nikdy nesklamala !!!4/2018 recyklacia
opel corsa 1.2 59kw 2009
opel corsa 1.2 59kw 2009
Tak ho preventívne pred dovolenkou vyčisti
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan