Kontrolka studeného motoru
Kontrolka studeného motoru
Během diagnostiky jsem narazil v možnosti testu přístojů, test kontrolky studeného motoru. Možnost testu byla jak v orig. TECHu, tak v OpComu. Test kontrolky nebyl funkční, každopádně se nachází nad kontrolkou rozsvícených světel. Má symbol ventilu s teploměrem. Dle sdělení kamaráda v Oplu je možné, že se jedná o kontrolku, která se používá v severských zemích, pro informaci, aby se nevytáčel motor, pokud je studený. Že to snad měli na nějakém školení. Pokud někdo půjdete na diagn., zkuste jest-li test kontrolky bude funkční.
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...
Astra H Hatchback 1.9 CDTI 88kW, Black
http://www.veramon.czweb.org
- Reklama
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka studeného motoru
Jak budu u romanak tak to zkusíme.bude to tak za dva týdny.
Dneska jsem zkousel s OPCOMem, kontrolku nemam funkcni.
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006
Koukam ze v nasich hackach jeste par vychytavek najdem
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
kontrolka je u mě taky nefunkční
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004
Tiež som to skúšal s OPcom-om, ale kontrolka nefunkčná.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
-
- Kontaktovat uživatele:
kdyby se vám při testování akční členů v přístrojové jednotce rozsvítila kontrolka studeného motoru, pouze by to znamenalo, že tam je osazená příslušná LED a že ji řídící mikropočítač osazený v přístrojové jednotce umí rozsvítit, nic víc. Vlastní informace řídící rozsvěcení kontrolky studeného motoru by musela přicházet po sběrnici CAN pravděpodobně od ŘJ motoru a ta by ji musela zase generovat na základě měření teploty oleje (asi). Obávám se, že ale informace o teplotě oleje nikde není k dispozici, tudíž není ani podle čeho řídit svit kontrolky studeného motoru.
Viděl jsem dle typu motoru pouze teplotu stlačeného vzduchu za turbodmychadlem, teplotu paliva, teplotu výfukových plynů, okolní teplotu, teplotu nasávaného vzduchu a teplotu chladicí kapaliny… ledaže by seveřanům ještě doplnili snímač teploty oleje (?)
Jestli se pletu, tak mě prosím opravte…
Viděl jsem dle typu motoru pouze teplotu stlačeného vzduchu za turbodmychadlem, teplotu paliva, teplotu výfukových plynů, okolní teplotu, teplotu nasávaného vzduchu a teplotu chladicí kapaliny… ledaže by seveřanům ještě doplnili snímač teploty oleje (?)
Jestli se pletu, tak mě prosím opravte…
A kdyz jsme u tehle zajimavosti. Nezkousel jste nekdo aktivovat overspeed warning, nebo jak to tam presne je. Taky tusim pro severske zeme.
To jsem si zapl jen tak za srandy a teď mi to "bimbá" pokaždé, když jedu cca nad 130KM:-) Takže co nejdříve to zase vypnu.
To PepaS: Můj předpoklad byl, že ta kontrolka "studeného motoru" svítí jednoduše podle teploty chladící kapaliny. Ale taky to může být původně konstruktérem myšleno pro kontrolu teploty (přehřátí) oleje, která se nakonec z důvodu chybějícího senzoru teploty oleje nevyužila. Proto možná ani nejde tato kontrolka vyzkoušet na diagnostice. Navíc má tato LEDka červenou barvu, což si myslím, že by se taková barva nepoužila pro indikaci studeného motoru...
To PepaS: Můj předpoklad byl, že ta kontrolka "studeného motoru" svítí jednoduše podle teploty chladící kapaliny. Ale taky to může být původně konstruktérem myšleno pro kontrolu teploty (přehřátí) oleje, která se nakonec z důvodu chybějícího senzoru teploty oleje nevyužila. Proto možná ani nejde tato kontrolka vyzkoušet na diagnostice. Navíc má tato LEDka červenou barvu, což si myslím, že by se taková barva nepoužila pro indikaci studeného motoru...
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...