Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Odpovědět
pekki
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečné chování ESP v levotočivé zatáčce

Příspěvek od pekki » 20 říj 2009, 20:46

No s tema Dunlopama nevim nevim. Ja mam (resp. o vikendu sem uz prezul) vzadu Dunlop 2000E vzorek 2mm a i pri hodne ostrem pujezdu zatackou na suchu mi ESP ani nebliklo
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black

Reklama

lopuch

Příspěvek od lopuch » 21 říj 2009, 07:54

Ja mel slaby vzorek na predku a jeste mam 1.7CDTI (tezky predek).
Jak jsem psal, od koupeni novych pneu GoodYear NCT5 (Made in Slovenia - uz bych je nikdy nechtel) se to jiz nikdy neopakovalo..
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 01 čer 2010, 11:44

Asi jsem začil to samé včera, jel jsem včera směr Lovosice po silnici kde jezdim 10x za měsíc, v této zatáčce - JE LEVOTOČIVÁ.

http://mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq ... 88999@z=16

Auto mám snížené, gumy 215/45 R17, jedu - právě v této zatáčce se docela často bavim tim, že jí střelim třeba v 90, ale včera jsme jel večer tak jsem do ní jel asi tak v 65-70, ještě jsme si najel do protisměru, nikde nikdo nebyl. Najednou citim jak volant nereaguje a prdel mi odjíždí, ta silnice je uzká takže jediná moje reakce byla srovnat auto abych se o svodidla jen opřel a nebouchl se s nim o prdel a vzápeti se nezačel točit. Jel semnou kamarád, kterej řekl že to nechápe...moje auto zná jako své boty a řekl, že nechápe jak mohlo samo takhle odcestovat.
Ještě jsem tam pak hledal plast ze zrcátka, projížděli tam normálně auta, kamiony a docela "svižně", bylo 11°C a naprostý sucho, gumy mám Dunlop SP Sport Maxx, tak 4 mm.

Výsledek odřené plechy, občas někde trochu promáčklé od předního podběhu po zadní podběh, vystřelené 2 airbagy u spolujezdce, u jeho hlavy a sedačky.

Světla, přední a zadní nárazník nedotčený, elektron přední mirně škrtlí, ale opravdu malinko, auto neklepe, netáhne nic, mechanicky je v pořádku.

Vim na miliardu procent, že to co to auto udělalo si zavelelo samo. Já jel o 20 km/h meně než normálně, jezdim to Xkrát měsíčně a to co se stalo včera, to si já za vinu nepokládám a nepokládá mi to ani můj spolujezdec, kterej se sám zeptal hned po zastavení: co to to auto jako udělalo ???
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

beavis

Příspěvek od beavis » 01 čer 2010, 11:58

dark píše:Asi jsem začil to samé včera, jel jsem včera směr Lovosice po silnici kde jezdim 10x za měsíc, v této zatáčce - JE LEVOTOČIVÁ.

http://mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq ... 88999@z=16

Auto mám snížené, gumy 215/45 R17, jedu - právě v této zatáčce se docela často bavim tim, že jí střelim třeba v 90, ale včera jsme jel večer tak jsem do ní jel asi tak v 65-70, ještě jsme si najel do protisměru, nikde nikdo nebyl. Najednou citim jak volant nereaguje a prdel mi odjíždí, ta silnice je uzká takže jediná moje reakce byla srovnat auto abych se o svodidla jen opřel a nebouchl se s nim o prdel a vzápeti se nezačel točit. Jel semnou kamarád, kterej řekl že to nechápe...moje auto zná jako své boty a řekl, že nechápe jak mohlo samo takhle odcestovat.
Ještě jsem tam pak hledal plast ze zrcátka, projížděli tam normálně auta, kamiony a docela "svižně", bylo 11°C a naprostý sucho, gumy mám Dunlop SP Sport Maxx, tak 4 mm.

Výsledek odřené plechy, občas někde trochu promáčklé od předního podběhu po zadní podběh, vystřelené 2 airbagy u spolujezdce, u jeho hlavy a sedačky.

Světla, přední a zadní nárazník nedotčený, elektron přední mirně škrtlí, ale opravdu malinko, auto neklepe, netáhne nic, mechanicky je v pořádku.

Vim na miliardu procent, že to co to auto udělalo si zavelelo samo. Já jel o 20 km/h meně než normálně, jezdim to Xkrát měsíčně a to co se stalo včera, to si já za vinu nepokládám a nepokládá mi to ani můj spolujezdec, kterej se sám zeptal hned po zastavení: co to to auto jako udělalo ???
Tak to je sila :o Tu zatacku znam, rychlost, kterou jsi do ni vjel byla naprosto v norme, min. tak ji projizdim i ja. Na gumy zas takova zima nebyla, takze bych ti asi dal za vinu divnymu chovani auta jako to vidis ty. Kazdopadne uprimnou soustrast ze Astru tahle zatacka takhle nestastne vyskolila :? Fakt neprijemny!
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 01 čer 2010, 12:10

beavis: snad to opravim a prodám to, už to auto nechci, nevěřim mu. Doufám, že se vám nikomu nic jinýho nestane, třeba ve 120 s rodinou. Asi nejhorší pocit když si auto samo v normálni rychlosti začne samo ject do smyku a na nic nereaguje. Pro mě co se stalo včera to byla konečná, Opla už nechci.

Nevíte jak dám do prdele vystřelený Airbagy ? Stačí je odstříhnout nebo utrhnout nějak ?
DPF off, SILENCER off

couddy

Příspěvek od couddy » 01 čer 2010, 14:15

Cece, tak to me mrzi. Vim kde jsi jel, jel jsem tam taky.
Hlavne ze se vam nic nestalo. Vpravde, uz jsem mel taky pocit, ze se neco takoveho deje.... jel jsem na ecce homo, korat jsem to jeste nehulil tak jak jsem zvyklej s benzinem tak neznam ty limity.
Me zacla najednou elektronika kecat na mokrejch kostkach pri brzdeni. Nechtelo se mu.

Nemuzu se to mit souvislost s tim ze jsi to jako "nadhodil" do te zatacky a hodlal jsi pridavat plyn a ono tam mohlo dojit jakoby ke "zkrutu" ze predek jede nekam na zadech tlaci jiny sily na chvilku a pocitat to vyhodnotil tak, ze te to poslalo ven?
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti

Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda

Skicamp.cz
Private Ski School

Chcibytinstruktor.cz

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 01 čer 2010, 14:36

Prostě jsem si do ní najel v max. 70 km/h , nijak jsem do ní plyn nepřidával a citil jsem jak prostě jedu ven, volantem jsem kroutil a nic, prostě jsem jel v pohodě do zatáčky a najednou to auto samo začalo ject do strany jak na ledě a na nic nereagovalo, když jsme jeli bokem do svodil tak díky moji reakci jsem to auto srovnal aspon tak aby jsme se o to jen opřeli a nenarvali to prdeli a nezačli se nějak točit.
DPF off, SILENCER off

Haczek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haczek » 01 čer 2010, 14:43

Jeste ze jsi Darku v poradku! Ja tento problem zazil jen 2* a mel jsem vic stesti nez rozumu...

o par prispevku vys je jeden zajimavy od lopucha: "Jakou hloubku ma dezen? Me se stavalo, kdyz mi vyska dezenu klesla pod 4mm (cca 3,8 na letnich pneu Dunlop 2000E), tak ESP vyhodnocovalo skoro kazdou, ostreji projetou zatacku jako pocatek smyku. Pak jsem koupil novy pneu a od te doby klid."

Ja mel v te dobe take dunlopy cca4mm. Pri vypnutem rezimu sport jsem mel problemy, pri zapnutem rezimu sport ne. Nyni mam na sezonu nove pneu a musim se priznat ze opet jezdim sportovne i kdyz mam sportovni rezim vypnuty a je to ok (a to jsem zatackou kde jsem vyletel projel nyni ve vyssi rychlosti -jsem to chtel zkusit)
Astra GTC 1,9 (110kW)

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 01 čer 2010, 14:52

No jel semnou i kamarád, ten byl z toho v prdeli co to auto udělalo, hlavně ho ještě plácnul Airbag přes ucho, ale už to je OK. Měli jsme ject 6. června čili za 5 dní na dovolenou po Evropě a ten mi hned řekl, že v tomhle autě nikam nejedeme nacož jsem mu okamžite kývnul.

A ty gumy ? To je mi jedno, tohle se nesmí stávat, že si auto u 4 mm, což je 60% opotřebení pneu už bude auto vyhazovat jak se mu zachce do svodidel, protože si MYSLÍ..... na takový auto seru. Už ho nechci, opravim - možná i ho zkusim prodat tak jak je a jdu uplně do jiný značky. Pro mě to auto včera skončilo. Nikomu to nepřeju, ale koukám, že už je nás je víc než pár komu se to stalo.

Ty Keši si to zažil dvakrát, z toho jsi už jednou skoro mohl mít auto na sračku, aspoň tak jsem to pochopil když jsi přistal vedle stromu. Já si včera kvuli tomu odřel celou pravou stranu a vystřelil 2 airbagy. Tak nepřeju nikomu aby jel s manželkou, s děckama vzadu a stalo se mu to třeba někde v Alpach u stráně, protože já, keši a jestli to ještě někdo zažil Vám můžou říct, že to auto je naprosto neovladatelný a prostě jdete mimo silnici a můžete si kroutit volantem a být řidič jakej chcete. Snad se nikomu nic nestane, ale já už to riskovat nebudu, jednou mi to už stačilo.

Doufám, že si nikdo nemyslí, že tu přehánim nebo dělám uchvapený závěry a jestli ano, tak vám s prominutim přeju ať se Vám to stane až pojedete sami někde na hodně široký silnici jentak pro ilustraci, budete se toho auta zabavovat stejně rychle jako já.
DPF off, SILENCER off

couddy

Příspěvek od couddy » 01 čer 2010, 17:02

Tak je to politování hodné. nicméně si myslím, že pneu a elektronika si udělá své.
Problém je, že ať půjdeš do čeho půjdeš ESP tam (díky Eu) bude všude. Osobně si myslím, že to může být u ostatních aut podobné... (přece jen to zašlo u Boshe... ale program bude stejnej. jen jinak citlivej.).
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti

Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda

Skicamp.cz
Private Ski School

Chcibytinstruktor.cz

Odpovědět