Tak skús Castrol Edge Titanium 5W-40. Tiež spĺňa normu.Ondra. píše:mohu-li oživit toto téma, dřív jsem taky chtěl používat Mobil 1 Esp Formula 5W-30, ale co mi není jasný, nemá předepsanou specifikaci dle GM-B-LL-025 viz: http://pds.mobil.com/Czech_Republic-Eng ... 5W-30.aspxMilda164 píše:bylo mi sděleno že nej olej pro můj motor je nejlepe OPEL Dexos 2 5W-30 nebo Mobil 1 Esp Formula 5W-30
ale o ,,třídu" nižší oleje řady Mobil Super ano: http://www.mobil.com/Germany-English/Lu ... 5W-30.aspx
Při minulé výměně jsem tedy zvolil Mobil Super 3000 XE 5W-30. Teď mě čeká další výměna (motor viz podpis vč. DPF) a přemýšlím co teď. Mam trochu obavy koupit Mobil v eshopech když všude vidím zprávy o pančovaných olejích, popř. zkusit origo Dexos 2 5W-30??? Jaký snim jsou dlouhodobý zkušenosti, je ,,nějakej levnej"
jaký olej do astry H 1.9 CDTI 88kw
Re: jaký olej do astry H 1.9 CDTI 88kw
Opel Astra H Caravan, r. 2008, 1,7 CDTI 92kW (125k), Z17DTR, čierna metalíza, "sport", CDC 40 Opera
- Reklama
A v čom sa ti prejaví tá "úžasná" kvalita Motul olejov? Na bežné jazdenie GM olej bohato postačuje, a je podľa mňa lepšie zobrať lacnejší olej a vymeniť skôr ako zobrať super kvalitný a nechať ho tam 30tis km.Bird píše:nemám osobne nič proti origo GM oleju, no ze to je GM, neznamená že to je nejaka užasná kvalita.
ja osobne lejem Motul X-clean fe 5w30. nič proti gm dexos, len mám lepší pokoj v duši s motulom
Na mojom aute som doteraz najazdil cca. 50tis km, okrem prvej výmeny používam len GM olej a doteraz žiaden problém. Ešte som nepočul nikoho, že by mal akýkoľvek problém s týmto olejom, takže by som toto nejako neprežíval.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
hlavne v tom že je to overená značka, GM svoj olej určite nevyrába, ale iba prelepuje nálepky, a nevieme od koho to je.
mimochodom ani kvalitný olej nenechávam v aute 30 000, skôr takých 10.
Opel Astra H, r.v. 2008, 1.6 85kw (Z16XER)
Je zvláštní když lidi nedůvěřujou originálnímu oleji, kterej byl nalitej do jejich auta ve fabrice... neznám automobilku, která by si olej do svých aut vyráběla sama a proto je to špatnej olej?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
A to se jako domníváš, že Opel bude dávat z výroby a v záruce nekvalitní olej a ostatníBird píše:hlavne v tom že je to overená značka, GM svoj olej určite nevyrába, ale iba prelepuje nálepky, a nevieme od koho to je.
značky nejdou spančovat? Nejvíce se právě pančují dražší oleje, aby se to vyplatilo
Uvědom si, že Opel oleje sice nevyrábí, ale určitě testuje který jim nejlépe vyhovuje.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Popř co Shell HELIX ULTRA ECT C3 5W-30- plní dexos2 (novější verze normy GM-LL-B-025) a C3 (pro DPF). V Plzni ho mají za velmi přijatelnou cenu v PEWAG auto centru, což na stránkách Shellu uvádějí jako ofiko dealera...
SAAB 9-3 SportCombi Z19DT 88 kW, MY 2006
....a pak mnoho starých a ještě starších Volv
Q8 nemáte někdo zkušenosti? Mám to 20 km k ofiko importérovi a líbí se mi tenhle http://pds.q8research.com/sheetcommerci ... 589&taal=E
Dajú sa použiť rôzne značky pokiaľ spĺňajúcu predpísané normy, ale načo to komplikovať keď opel doporučuje dexos2 ktorý sa dá kúpiť za veľmi slušné peniaze?
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Abych to dokončil tak jsem nakonec zvolil Q8 5W30 Special G, bral jsem osobně v TopOil Horšovský Týn, vypadá to na solidní firmu