Hučí kompresor klimatizace
Re: Hučí kompresor klimatizace
Ahoj kolegáčci,
čeká mě výměna chladiče klimatizace, tak se chci zeptat, jestli už to někdo dělal na stejném motoru. JDe mi o místo, jestli je nutné sundavat nárazník nebo jen mřížku, na co si dát pozor, prostě tipy a triky
Ještě mám dotaz k napojení, resp. těsnění. Jak to tam je? Jsou tam nějaké okroužky, je nutné je měnit?
Díky za rady
čeká mě výměna chladiče klimatizace, tak se chci zeptat, jestli už to někdo dělal na stejném motoru. JDe mi o místo, jestli je nutné sundavat nárazník nebo jen mřížku, na co si dát pozor, prostě tipy a triky
Ještě mám dotaz k napojení, resp. těsnění. Jak to tam je? Jsou tam nějaké okroužky, je nutné je měnit?
Díky za rady
- Reklama
Tak včera LED do kufru, dneska výměna chladiče klimatizace. Měl jsem z toho o obavy, ale nakonec to proběhlo v pohodě. Myslím, že na tomhle motoru (Z16XEP) to zvládne každej.
Stačilo sundat mříčku se znakem na čumáku auta, odšroubovat hadice, sundat kablík nacvaknutej na držácích chladiče a chladič šel pohodlně vytáhnout nahoru, aniž by se musel demontovat nárazník, čehož jsem se bál nejvíc. Pak jen přehodit tlakovej spínač na novej chladič, šoupnout ho tam, vše připojit a zítra mě čeká hodina pravdy, plnění
"O" kroužky, který jsou jak na připojovacích hadicích, tak na talkovym spínači byly v pohodě, tak to snad bude držet.
Takhle vypadal starej chladič:
Stačilo sundat mříčku se znakem na čumáku auta, odšroubovat hadice, sundat kablík nacvaknutej na držácích chladiče a chladič šel pohodlně vytáhnout nahoru, aniž by se musel demontovat nárazník, čehož jsem se bál nejvíc. Pak jen přehodit tlakovej spínač na novej chladič, šoupnout ho tam, vše připojit a zítra mě čeká hodina pravdy, plnění
"O" kroužky, který jsou jak na připojovacích hadicích, tak na talkovym spínači byly v pohodě, tak to snad bude držet.
Takhle vypadal starej chladič:
tak drzim palce
Tak jsem se dostal k plnění až dnes a ....... držííííí a chladí
Zafiru mám asi druhý rok a musím říci, že oproti Vektře A jsem nyní neměl při koupi moc šťastnou ruku. Hlavně ty ceny náhradních dílů jsou opravdu přehnané. Jinak klimatizace mi hučí také, i když po opětovném naplnění chladící kapaliny vcelku chladí, mohlo by to být ale lepší. Neznáte nějakého dobrého servisáka, který by si neřekl hned o 30 tisíc za výměnu kompresoru, ale trochu by se na ten problém více podíval? Jsem z Mladé Boleslavi, Praha a okolí ale není problém. Další věcí je AGR ventil, ten by potřeboval také vyměnit, opravdu nechápu, co ten Opel blbne, 5 let staré auto a je totálně rozjebaný...
Tak mě provedli výměnu plynu 450g i oleje v klimatizaci, kompresor je absolutně tichý a chladí perfektně. No problem.
Opel Astra H, Caravan 1.9 CDTI 110kW
A před tou výměnou to bylo jaké? Já po zapnutí klimatizace slyším výrazné hučení, respektive vrzání nebo jak to nazvat.
Jen si dovolím malou poznámku k hučení klimakompresoru. Pokud to není vyloženě obtěžující, je to normální. Už v několika příspěvcích jsem tu na fóru psal o strastech s mým služebákem a musím přidat další: kdyuž zapnu klimu a popojíždím po městě, je to jak kdybych jel v elektromobilu. Strašný kňourání, hučení, hrůůůza Navíc s tím jsem častěji v servisu, než na silnici. Dostal jsem ho nový a za 2 roky jsem na něm najel 80 tis. Mít ho jako soukromý, střelím se do hlavy, protože cena oprav už se vyšplahala na 60 tis.. Poslední závada byla vysypané axiální ložisko v převodovce. A co že je to za auto? Fabia kombi, 1,4 16V, 63kW
Takže zlatej Opel, kam leju benzín a zatím jen výměna chladiče klimy
Takže zlatej Opel, kam leju benzín a zatím jen výměna chladiče klimy
Hučanie môže spôsobovať aj zanesený dehydrátor.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan