NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Chystám se na 1.7 čistit komplet EGR jen preventivně. Už jsem to jednou dělal na jiném autě a vím co to obnáší a co tam může být za bordel. Chci se však zeptat. Čím je způsobeno znečištění? Stylem jízdy, nebo prostě tím že tam to ERG je a pouští do sání saze? Jezdím teď hlavně z 90% dálnice a zajímalo by mě jestli se bude EGR zanášet více. Tím že EGR je hlavně otevřené při vyšších rychlostech, nebo naopak bude EGR a saní v lepší kondici, protože se pravidelně protahuje. Po koupi mě z výfuku po přidaní VIFu lítali kousky sazí a na dálnici při akceleraci z 80 na 130 za mnou byl oblak prachu. Po ujetí 10000 km, už ze mě prach nejde. Teda pokud nejedu něco vyřizovat do města a pak to zase na dálnici nevyvětrám, ale už to není tak hrozné a je to otázka jedné akcelerace.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- Reklama
Maxnuke odpověděl jsi si trochu sám, je to dáno stylem jízdy i funkcí EGR. Dieselový motor má tu vlastnost, že při maximálním výkonu má nízkou karbonizaci (dekarbonizační schopnost) a proto se všeobecně říká, občas vyhnat pavouky. To samé platí o EGR, které je aktivní po zahřátí matoru při nízké a střední zátěži. Při volnoběhu a plné zátěži (max. výkonu) je EGR vypnut. Proto se motor i EGR nejvíce zanáší při couračkách a popojíždění po městě, což jsi nakonec zjistil sám při následných jízdách po dálnici.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Díky za objasnění Stan. Doufat, že se sání vyčistí samo nebudu. Udělám to ručně. Přece jenom jezdím na spotřebu, takže to honím jen při rozjezdu po zúžení na dálnici. Jinak v klidu 2500 otáček 110 na tachometru. Přemýšlel jsme i o různé chemii, ale zůstanu jen u VIFu. Netvrdím, že nic jiného nefunguje. Spíš naopak některé věci fungují až moc dobře.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Ahoj, potřeboval bych trošku potvrdit, zda moje závada je kvůli EGRku.
Včera, když jsem se vracel z práce, tak jsem chtěl předjet kamion a najednou bylo auto bez výkonu, turbo zabralo až kolem 2,5tis/ot. Říkám si...a jéje...zase EGR. Ráno jsem si zajel nakoupit a při cestě zpět jsem sotva dojel domu...s tím, že jsem už parkoval setrvačností, protože auto vůbec nereagovalo na plyn.
EGRko jsem vyndal a není nějak zvlášť zadělané, solenoid je čistej a plně pohyblivý. Vyčistím ho a vrátím zpět. Když to nebude EGRkem, napadá vás, co to může bejt dalšího???
Díky za případné postřehy.
Včera, když jsem se vracel z práce, tak jsem chtěl předjet kamion a najednou bylo auto bez výkonu, turbo zabralo až kolem 2,5tis/ot. Říkám si...a jéje...zase EGR. Ráno jsem si zajel nakoupit a při cestě zpět jsem sotva dojel domu...s tím, že jsem už parkoval setrvačností, protože auto vůbec nereagovalo na plyn.
EGRko jsem vyndal a není nějak zvlášť zadělané, solenoid je čistej a plně pohyblivý. Vyčistím ho a vrátím zpět. Když to nebude EGRkem, napadá vás, co to může bejt dalšího???
Díky za případné postřehy.
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
napadly mne vířivé klapky, jen netuším, jestli jsou v MY 2006... bez diagnostiky ani ránu.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Celé sání je měněné....táhlo je na svém místě a pohyblívé
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Chybu nehlásí?
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
NENE, žádný chyby to nehlásí.
EGRko jsem vrátil zpět po vyčištění...auto jsem pak startoval a myslel jsem, že vyskočí motor...prdělo to a bouchalo jako ve filmu s Funesem, jak házel po tom típkovi bačkory. Tak jsem si říkal mám po autě, ale pak se to naštěstí chytlo...asi to nasálo bordel, když jsem čistil otvor sání pro EGR.
S nejistotou jsem nasedl do auta a projel ho...zatím ok, zase jde normálně za plynem. Raději si půjčím od známého OP COM a mrknu na zanešení filtru pevných částic.
Fakt mě nebaví to čistit každý rok. Sestra má 8V Astru a ta je bez potíží.
EGRko jsem vrátil zpět po vyčištění...auto jsem pak startoval a myslel jsem, že vyskočí motor...prdělo to a bouchalo jako ve filmu s Funesem, jak házel po tom típkovi bačkory. Tak jsem si říkal mám po autě, ale pak se to naštěstí chytlo...asi to nasálo bordel, když jsem čistil otvor sání pro EGR.
S nejistotou jsem nasedl do auta a projel ho...zatím ok, zase jde normálně za plynem. Raději si půjčím od známého OP COM a mrknu na zanešení filtru pevných částic.
Fakt mě nebaví to čistit každý rok. Sestra má 8V Astru a ta je bez potíží.
Poradí někdo? Byl jsem čistit DPF a před čištěním mi provedli diagnostiku. Zjistili, že mám špatný EGR, že na volnoběh neustále otevírá a zavírá.
Tak jsem obětoval 6 papírů a koupil nový originál i s těsněními. Vyměnil a dělá to to samé a ještě lépe, viz. graf. Nový EGR otevírá a zavírá jak z pohádky, tomu starému to šlo trochu hůř, ale je to špatně, na volnoběh nebo při menším zatížení by měl být otevřený, aby byly emise co nejmenší. Proto mi taky otáčky lehoučce kolísají při volnoběhu.
Poradí někdo co s tím?
Tak jsem obětoval 6 papírů a koupil nový originál i s těsněními. Vyměnil a dělá to to samé a ještě lépe, viz. graf. Nový EGR otevírá a zavírá jak z pohádky, tomu starému to šlo trochu hůř, ale je to špatně, na volnoběh nebo při menším zatížení by měl být otevřený, aby byly emise co nejmenší. Proto mi taky otáčky lehoučce kolísají při volnoběhu.
Poradí někdo co s tím?
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Príčínou nebol EGR. Regulátor čerpadla bol menený kedy?
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK