Funkcni porucha klaksonu
Re: Funkcni porucha klaksonu
tato tema Klakson nehouka tu uz bola, pisal som aj, ze je to sposobene cimom:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 450#p34450
V UK to opravuju uz davno, bud daju tu sponu, novu kabelaz, soft alebo samotny cim menia zadarmo.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 450#p34450
V UK to opravuju uz davno, bud daju tu sponu, novu kabelaz, soft alebo samotny cim menia zadarmo.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
- Reklama
Někdo tu psal, že není první majitel, tak se ho svolávačka netýká (možná i v jiném vláknu) nebo něco v tom smyslu. Zkušenosti s motorkou BMW, kdy byla svolávačka na přepákování, zavolal jsem do Rakouskýho servisu, protože to mám blíž než do prahy a bez problémů mi to zdarma opravili. Jedou na VIN a podle toho prý zjistil, že se to nedělalo a mám na to nárok. V pondělí volám do Opelu, aby mi to opravili, protože mi taky přestal houkat asi po 3 týdnech co mám auto.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
Klakson mi najednou začal fungovat sám od sebe, když jsem zapojoval kameru a trochu víc jsem se opřel o volant. Dá se říct, že to funguje, jen občas je potřeba (když auto třeba 4 dny stálo) víc zatlačit ( jemně bouchnout) do spodní části volantu. Pak to funguje zase bez problémů i na jemné zmáčknutí. Nevím, jak to funguje, ale je tam nějaký kontakt, který může být třeba špatný?
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
ano je to problem s konektorom CIMu, bola nato zvolavacka
Astra G 1.4 16V X14XE
Když jsem kontaktoval Opel v ČB, tak mi řekli, že žádná svolávačka nebyla a ani o ní neví
Já moc netroubím ,ale dva týdny zpět když jsem ho zkusil, tak vydal jen takový skřek, myslím že je zaoxidovaný, tak ho vyčistím. Ale aby to nebyl ten samý problém - ten klakson nefunguje a vůbec netroubí nebo může taky jen blbě troubit?
Pokud se jedná o klasickou závadu klaksonu, je možné odpojit konektor a vyzkoušet zkoušečkou zda tam jde při zahoukání napětí, bohužel je zapotření někoho kdo zahouká. Případně vyndat klakson a zkusit funkci přímo na baterii.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993