Ten 9 pinový D-Sub tam mám také proto, že nemám předpřípravu pro Aux ( nemám umístěn konektor Aux vstupu za ručkou). Aux z rádia a Raspberry tak přivedu k popelníku a na přepínači si přepnu vstup zda z RasPi nebo z Jacku ( MP3, Mobil..).PepaS píše:Zapojení AUX slotu z vozu Meriva-B
Ještě jedna poznámka k AUX vstupu: pokud budete připojovat na AUX vstup rádia audio výstup z Raspberry Pi, může být problém s paralelním připojením dalšího audio výstupu přes AUX slot. I když bude Raspberry Pi vypnuté, stále bude jeho výstup připojený na AUX vstup rádia a může negativně ovlivňovat druhý audio výstup (např. telefon, MP3 přehrávač atd.) připojovaný přes AUX slot. Já jsem to sice s Raspberry Pi nezkoušel, ale obecně paralelní propojování dvou audio výstupů je problematické...
Pepo díky za upřesnění, právě že mě zmátl příspěvek Romana, kdy mluvil o napětí 5V, nechtěl bych to hned odpálit.
RomanK píše:Pokud se bude do USB portu zapojovat rozbočovač USB/SD karta pro Merivu doporuřuji přivést do něj napájecí napětí 5V přímo z napájení Raspberry. Napájení po USB kabelu je dostačující pro USB flash disk a SD kartu, ale připojením USB harddisku je úbytek na kabelu velký a disk se může odepínat. (Nebo je dobré USB kabel vyzkoušet nanečisto s používaným HDD a pak usoudit, zda je kabel s napájením 5V potřeba).