dojezdová vzdálenost
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Re: dojezdová vzdálenost
Mě to začalo měřit dobře (jak jsem psal) až jsem znovu dvakrát vypnul a zapnul zapalování....Zajímalo by mě, jak dlouho by to ukazovalo blbě, kdybych pořád jel a nevypnul motor. Možná až do vyjetí nádrže. Myslím si že je to chyba kterou nevychytali. Podle mě je dost děsivé (hlavně pro řidiče který neví o co jde) že ručička ukazuje čtvrtku nádrže a počítač dojezdu nulu, to si pak někdo říká jestli teda může jet nebo ne, hlavně když v návodu vehementně zdůrazňují že se nesmí vyjet nádrž do nuly. To, že palivoměr je brzděný a proč, dovedu pochopit, ale už moc pochopit nedovedu, proč ukazuje ručička a počítač dojezdu rozdílné hodnoty, resp. proč dojezd ukazuje blud, a ručička správný stav. Považuju to za chybu které si mohli všimnout a odstranit ji (pokud Astra H se začala vyrábět 2004 a toto mi dělá Astra H z roku 2012 - toho si za 8 let všimnout mohli).
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km
- Reklama
Jenže toto není vlastnost pouze Astry, ale spousty jiných značek, už je to tu psáno. Proč to tak je, že ručička ukazuje OK a dojezd na BC ne, to nevím, ale fakt to dělá řada dalších značek. Takže nějaký důvod k tomu zřejmě bude. Osobně to taky nechápu.
https://www.cmi.cz/node/116
V posledním odstavci se popisuje, že někdy doplnění paliva v malém množství do 10 litrů, palivoměr nezaregistruje a nedojde ke kalibraci i k přepočtu km v PP.
V posledním odstavci se popisuje, že někdy doplnění paliva v malém množství do 10 litrů, palivoměr nezaregistruje a nedojde ke kalibraci i k přepočtu km v PP.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, je to tak jak píšete...je to jasné...ale mohli to napsat do návodu..
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km