a to jsi četl kdemarianito68 píše:a ktory benzin? 1.8 nie je velmi ospevovana
Zafira positif
Re: Zafira positif
- Reklama
Ja jsem slysel slyšel 2.2,ze pokulhava,ale nevim proc. Právě jsem se ptal romanak. Uvidime,jestli si najde cas. Radsi bych silnější nez slabší.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Bohužel, Zafir v benzínu je jako šafránu
Do turbobenzinu nejdu ani do turbodislu. mam ted ff2 tdci a radej chci jednoduchý motor a nudnou jizdu nez neco s turbem Turba do benzinových motorů jsou vic tepelně namahana,tim i méně spolehliva. Mam jakousi potřebu obyčejné atmosfery,nejlépe s jednohmotou...
Z vlastnej skúsenosti odporúčam 1.8. Naša má skoro 110000, jedinou nevýhodou je absencia 6ky, ale za to je naozaj pružná aj pri diaľničných rýchlostiach. A tiež sa z nej dá dostať veľmi dobrá spotreba. Dlhšie jazdy po okreskách okolo 6,5l/100. Dlhodobá spotreba od kúpy 8l, pričom sa väčšinou jazdí v meste a diaľnici. Ani pri predbiehaní sa nemúsíš báť, že by to nešlo a tiež plne naložená nestráca dych. Za 4 roky naozaj obrovská spokojnosť. A to najdôležitejšie, zatiaľ žiadne problémy s motorom To, že 1.8 je nespoľahlivá je blud.
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi (125 kW) Automat
Opel Astra K Innovation 1.4 Turbo (92 kW)
Opel Astra K Innovation 1.4 Turbo (92 kW)
no tak já nevím co teda řešíš? na 1.8 je tady samá chvála a s motory 2.2 co se spolehlivosti týče byl problém už u géčekvita_k píše:Do turbobenzinu nejdu ani do turbodislu. mam ted ff2 tdci a radej chci jednoduchý motor a nudnou jizdu nez neco s turbem Turba do benzinových motorů jsou vic tepelně namahana,tim i méně spolehliva. Mam jakousi potřebu obyčejné atmosfery,nejlépe s jednohmotou...
problémy s tím spojené ti, ale budou muset zodpovědět znalejší
zatim vim jen:
na 1.8 sama chvala a 5ti stupnova prevodovka.
2.2 problemy u G a 6 stupnu prevodu... Bohuzel nic konkretniho. Jen u tech starsich byl problem s mazanim rozvodoveho retezu popripade trable napinakem retezu, ktery se muze zaseknout. Kupodivu pry byl problem s mazanim odstranen az od 2008. Taky pry zere olej kvuli pistnim krouzkum.
Je tam jeste neco, co mi chybi?:) Cele forum se neda hned precist
na 1.8 sama chvala a 5ti stupnova prevodovka.
2.2 problemy u G a 6 stupnu prevodu... Bohuzel nic konkretniho. Jen u tech starsich byl problem s mazanim rozvodoveho retezu popripade trable napinakem retezu, ktery se muze zaseknout. Kupodivu pry byl problem s mazanim odstranen az od 2008. Taky pry zere olej kvuli pistnim krouzkum.
Je tam jeste neco, co mi chybi?:) Cele forum se neda hned precist
Mám 1,6 85kW Zafiru, vůbec mi výkon neschází. Pouze když jede klima je nižší výkon cítit. Průměrná spotřeba je 7,2(90mimo/10proc město).
1.8(novější silnější verze motoru) musí být naprosto v pohodě.
1.8(novější silnější verze motoru) musí být naprosto v pohodě.
Zafira B(rok 2011) 1.6(85kW)