5 a 6 hučí pri brzdení motorom
5 a 6 hučí pri brzdení motorom
Zdravim. kúpil som Zafiru B 12/2005 nabehane 137000 km a všimol som si že keď nechám zaradenú 5 alebo 6 prevodovy stupeň a brzdím motor prevodovka začne hučať keď pridám zvuk sa stratí akeď pustím plyn opat to začne.
Mám to ešte v záruke tak by som chcel vedieť či to nieje chyba prevodovky alebo je to bežná chyba zafir B.
Mám to ešte v záruke tak by som chcel vedieť či to nieje chyba prevodovky alebo je to bežná chyba zafir B.
- Reklama
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: 5 a 6 hučí pri brzdení motorom
Je to klasická chyba převodovky, určitě to není správné...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
no parada viete mi aj povedať že čo konkrétne to môže byť?
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Hele já Tě nechci moc strašit, ale mně to hučelo na pětku - je fakt, že ne při bři brždění, ale pod plynem a bylo to zřejmě ložisko v převodovce. Na záruku od autobazaru mi byla vyměněná převodovka, tak jsem ani nepátral, co to bylo, ale někde na fóru se to řešilo a nejlevnější řešení byla koupě repasované převodovky bratru za 18 000. Oprava poškozené by vyšla na 25, jestli si pamatuju...
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Jinak, jestli je bazar solidní, určitě bych tam s tim jel, u mně problémy nedělali a to jsem jim to tam vez tejden před skončenim záruky. Ještě předtim jsem si teda obvolával servismany na převodovky - a jen za vyndání převodovky z auta, rozborku, sborku a instalaci zpět do auta - 6000 kč
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
OK dik pojdem do servisu pre istotu
dam vediet
dam vediet
- BikerMarius
Přesně tak nejčastěji odchází ložiska (5ka 6ka někdy 2ka) jestli hučí při brzdění tak pod plynem určitě taky bude slyšet ale jen pod 2000ot/min protože pak to přehluší okolní hluk. Určitě se nenech odbít že je to normální sice je možné stím jezdit dlouho a nic se nestane, ale taky to může vzít rychlej spád a skončit dírou v převodovce.
OK dik pojdem do servisu pre istotu
dam vediet
dam vediet
Tak je to uznaná reklamácia na ložiská prevodovky bude sa to meniť. nakoĺko som pri kúpe vyjednal zľavu teraz sa bude podielať 150€ na oprave. skúsim ešte zjednať aj to.