RomanK píše:Tuhletu nesmyslnou mánii mít "prominentní" čísla na SPZ vůbec nechápu. Absolutně si nepamatuji čísla na mých SPZ a kdybych si měl pamatovat ještě čísla na SPZ kamarádů, abych je na silnici mohl pozdravit, když náhodou poznám jejích SPZ, připadal bych si jako magor. Jediné, co se mi líbí je, když má někdo na SPZ své jméno, nebo přezdívku.
... budu v Raduni, uvidím Zafiru, na SPZ RADOS92 a hned mi je jasné, koho jsem potkal...
A to já zase mám na čísla paměť, já si to zapamatuju spíše než jméno. Ale konec tvého příspěvku se mi líbí. Já koukám jen na SPZ, jsou auta co poznám z dálky, ale pak je ta druhá skupina a tam jedu po SPZ a hned vím o co go.
Frydex píše:Toho už se nemůžu u nás dočkat.
Jj, akorát deset papírů je deset papírů, to budu rozmýšlet, jestli parkovací systém origo, nebo SPZ. Ty zase půjdou i na další auto, parkinkg tam zůstane i po prodeji
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1 Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Tak mám vyměněný ventilátor a ježka, topení šlape jak má, tedy ne topení, ale ventilátor a ježek . Topení bude fungovat až zítra, Bundeles bude měnit termostat.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1 Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Termostat podle plánu vyměněný, topí se jako o duši. Zítra, pokud nebude pršet, přijde na řadu ven CIM a oprava. Možná nějaké to koupání, ale to posdle toho jak to půjde od ruky. A dneska návštěva v Opelu. Měli vystavenou B Zafiru v té nové hnědé barvě, co dávají na Sports Tourery a Astry J. No nádhera. Tak jsem se hnedka zamiloval. Taky mi říkali kluci, že čerpadla na ZB se vůbec nedělají, že zatím tam neměli ani jednu opravu a vstřiky taky ne. No asi lidi jezdí jinam . Vzali jsem díly na výměnu, malý pokradl nějaký ten balónek, tatínek dostal do kapsy další kdyby prý mu praskl a ceník na zafiru s podivným datem platný od 1.11.2013. Takže mám ceník platný až za půl roku. Chcete vědět kolik budou stát Zafiry?
A díly klasiky, ostrikovače z Insignie a pak klapka zavazadlového prostoru.
138Kč. Číslo dílu 2346174, ale bral jsem to bez pružinky, protože tu mám. Jinak asi plus 30Kč za pružinku.
tak sem tu cenu rovnou napiš ty tajemníku počítám tak 600 000kč
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Dneska tedy rozebráno auto, nejdříve jsem vyměnil pojistku na přední zapalovač a koukal jsem že nesvítí, tak mi vypadla žárovka dolů k ruční brzdě, tak jsem hned sundal celý středový panel, kouknul co italského mi tam zůstalo, kouknul jestli tam nemáme kabel na AUX, nemáme, tedy asi, kdyby to někdo podle fotky poznal, napište , zadní popelník taky nesvítil, tak jsem vytáhl žárovky a koupíme, vyměníme. Taky musím sehnat nový ten zapalovač, v EPC to jako samostatný dál není, tak nějaký vrakáč. Je nějaká zarezlý uvnitř, jako by se jim tam něco vylilo, možná to je propálené. Nebudeme to riskovat a raději vyměníme.
Dále jsem vyměnil tu klapku na zadní nákladové hraně... nic lehčího asi vyměnit nejde dva šrouby, odklapnout lištu co je na 4 sponkách a dát novou klapku, natáhnout pružinku a hotovo.
Vyměnil trysky ostřikovačů za Insigniovské, seřídil bylo nutné seřídit stěrače, řidičův mi jezdil až na A sloupek, takže šly stejně oba dolů a pak jsem nasadil řidičův o zoubek níže, pravděpodobně na tu hranici, na jakou byl originál. Dělaly také nesmírný kravál, nevěděl jsem čím, jak jsem oddělal plasty, a pustil je, viděl jsem. velké táhlo mezi oběma stěrači bylo ohnuté a naráželo na TORX šroub, přes který to přejelo nahoru i dolů a to byl celý kravál, který jsem slyšel. prostě stěrač jely nahoru lup, jely dolů lup. Hnus to poslouchat, jen jsem čekal na trošku tepla. Ostřikovače nebylo absolutně třeba štelovat, stříkají perfektně na celé okno, jako dělané na Zafiru.
No na konec jsem si nechal ten bonbónek, vyndat CIM. Takže airbag dolů, volant... a když byl dole, tak jsem se podíval do tlačítka pro hlasitost, protože je ošoupané od Itala, a moc jsem nedoufal, ale říkal jsem si, že by mohlo být kulaté, že by šlo pootočit aby bylo hezké vroubkované. nešlo, inženýři nezklamali a te jen tříčtvrteční, takže je třeba jej vyměnit celé.
Pak tedy zbytek odplastovat a vytáhnout celý systém s páčkami. To už jsem si vzal domů a koukal, (jelikož auto už prošlo svolávací akcí na opravu CIMu, tak bylo vidět, jak je to opravené). Nevím ale co by mi mohlo vyhazovat stále chybu - blikající auto s klíčkem - když to bylo naprosto profesionálně zapájené. Vypadalo to jako strojem. No každopádně jsem to zkusil přepájet a uvidíme co bude dál. Chyba se stále drží, po nastartování zhasne, ale uvidíme, jak se to smaže, jestli se bude zase objevovat. No radost jsem měl z toho, že jsak jsem to poskládal zpátky, tak to nastartovalo, kontrolka airbagu zhasla a auto nastartovalo.
Tak ještě jsem chtěl dát dolů přední nárazník, ale to už byla tma, protože jsem pozdě začal.
Dolil jsem směs do chladiče a taky do ostřikovačů. Nakonec jsem se jel projet, necelé 4km a průměrná spotřeba 7,8l. No auto bylo zahřáté, tak jsem to držel furt pod červeným polem. A ono to aj kupodivu jede
Jsem dneska využil počasí, zjistil taky další páku pod sedadlem řidiče, která ovládá sklon sedáku a pak vysál, uklidil, umyl, vymyl, otřel, usušil, naleštil, projel a zaplakal. Za jízdy se rozsvítilo auto s klíčkem, za chvíli sice zhaslo a ejhle. Vyblikáno 0400A. Negr.
ty se prostě nudíš tak děláš všechno proto aby ti to auto házelo nějakou chybu a ty jí mohl opravit :d
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
No ale z práce mi chodí furt stejné peníze, tak na opravy na Géčko, ne na také nové auto