Tažné zařízení, zásuvka v kufru, rozvodno-pojistkový panel v
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tažné zařízení, zásuvka v kufru, rozvodno-pojistkový pan
No na šroubech se sundávat nemusí a kdybych to tak měl, určitě bych jí nesundával. Mám bajonet a tam je to otázka minuty to zhodit a nahodit, takže no problemo.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Reklama
Vojto, komu vadí vzhled neodnímatelného TZ, může si připlatit a namontovat odnímatelné. Ty cenové rozdíly nejsou tak tragické..
- vojtavojta
Ano,je mi to jasny
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Mám otázečku, při montáži tažného na vozy Škoda a VW se jinak nastavuje ESP a ještě něco.
Je to u Opela stejné, nebo se tam nic nenastavuje?
V Opelu chtějí za dodělání pevného tažného přes 10tis.kč, v Mnich. Hradišti v Profsvar.cz (tazak.cz) za něj chtějí 6500,- i s 13pin zásuvkou do racku, což už je docela rozdíl.
Nemáte někdo s nimi zkušenost?
Díky
Je to u Opela stejné, nebo se tam nic nenastavuje?
V Opelu chtějí za dodělání pevného tažného přes 10tis.kč, v Mnich. Hradišti v Profsvar.cz (tazak.cz) za něj chtějí 6500,- i s 13pin zásuvkou do racku, což už je docela rozdíl.
Nemáte někdo s nimi zkušenost?
Díky
Opel Zafira B 1.9CDTI 88KW, r.v.2010, edice 111
ex. Opel Zafira A 2.2 16V LPG, r.v.2003
ex. Opel Astra G Caravan 1.6 16V, r.v.1999, edice 100
ex. Opel Kadett 1.6 8V, r.v.1989
Instalaci TZ mám čerstvě za sebou, tak si něco ještě pamatuju.
Po přečtení všech předchozích příspěvků jsem koupil TZ od Galia.sk se dvěma šrouby. Je fakt pěkné, lesklé pozinkované, návod jasný, detailní, podložky nechybí ani nepřebývají. Cena cca 3050 s DPH (polské TZ od Autohak je možná levnější, ale je celé černé, Westfalia stojí okolo 5000 Kč).
Elektrokabeláž mám typovou-specifickou pro A-H/Z-B (žádná UNI-sada či napichování originální izolace), a to od Erich Jaeger 13 pin (typ 749055 do vozů s REC, montážní návod zde: http://en.erich-jaeger.de/products?CatId=195364), cena 2200 Kč s DPH. Mám vzadu REC a nemám parkovací senzory.
Jelikož jsem montáž prováděl se synem kamaráda, který se učí automechanikem, musel jsem jít nejdřív na STK na kontrolu (sebou typový list TZ) a pak až na úřad zapsat TZ do velkého TP a dostat nový ORV. Ještě mi tam napoprvé napsali do ORV jen 5 míst, místo 5/7, tak jsem tam byl dvakrát...
Montáž není složitá, ale musíš odpojit a vytáhnout světla, sundat nárazník, vyndat vzpěru, sestavit prvky, lehnout pod auto, dotahovat na moment, vyřezat dva výřezy ve spodku nárazníku, nárazník a světla zpět. Celkem pro dva lidi celé dopoledne. A nakonec se ještě musí diagnostikou nastavit v přístrojích IPC Towbar jako present a v RECu trailer lamps jako present.
Jinak je lepší to nechat servisu, který TZ dělá dnes a denně. Pokud dáš oněch 6500 Kč s komplet montáží+programování, tak je to velmi rozumná cena.
Po přečtení všech předchozích příspěvků jsem koupil TZ od Galia.sk se dvěma šrouby. Je fakt pěkné, lesklé pozinkované, návod jasný, detailní, podložky nechybí ani nepřebývají. Cena cca 3050 s DPH (polské TZ od Autohak je možná levnější, ale je celé černé, Westfalia stojí okolo 5000 Kč).
Elektrokabeláž mám typovou-specifickou pro A-H/Z-B (žádná UNI-sada či napichování originální izolace), a to od Erich Jaeger 13 pin (typ 749055 do vozů s REC, montážní návod zde: http://en.erich-jaeger.de/products?CatId=195364), cena 2200 Kč s DPH. Mám vzadu REC a nemám parkovací senzory.
Jelikož jsem montáž prováděl se synem kamaráda, který se učí automechanikem, musel jsem jít nejdřív na STK na kontrolu (sebou typový list TZ) a pak až na úřad zapsat TZ do velkého TP a dostat nový ORV. Ještě mi tam napoprvé napsali do ORV jen 5 míst, místo 5/7, tak jsem tam byl dvakrát...
Montáž není složitá, ale musíš odpojit a vytáhnout světla, sundat nárazník, vyndat vzpěru, sestavit prvky, lehnout pod auto, dotahovat na moment, vyřezat dva výřezy ve spodku nárazníku, nárazník a světla zpět. Celkem pro dva lidi celé dopoledne. A nakonec se ještě musí diagnostikou nastavit v přístrojích IPC Towbar jako present a v RECu trailer lamps jako present.
Jinak je lepší to nechat servisu, který TZ dělá dnes a denně. Pokud dáš oněch 6500 Kč s komplet montáží+programování, tak je to velmi rozumná cena.
Nyní: Z-B, 1,9 CDTI/74 kW, Z19 DTL, r.v. 12/2007 (a Š-Felicia)
Dříve: Fiat 127, Š 105
OP-COM China 08/2010 v1.39 a 03/2012 fw 1.59 k dispozici.
Dříve: Fiat 127, Š 105
OP-COM China 08/2010 v1.39 a 03/2012 fw 1.59 k dispozici.
Bubu : díky za odpověď
Opel Zafira B 1.9CDTI 88KW, r.v.2010, edice 111
mám stejné tažné jako Bubu i zásuvku od stejného výrobce (ale jen 7pin), koupil jsem to bez montáže u http://mw-taznazarizeni.brnensko.com/ kde to vychází na Háčko na 3840 včetně DPH. Na háčku se nemusí nic vyřezávat na nárazníku a na STK je to bez problémů za 100Kč.
Jinak s montáži jsem od nich dostal tuto nabídku:
Dobrý den,celková cena s montáží, elektroinst.(REC) a dph je 4980 Kč.Výrobek je od Galia-zinkováno,při montáži u nás je záruka 4 roky.S pozdravem Wujčík,mobil:606717534
Když si to necháš namontovat nemusíš na STK, pak už jen zapsat do TP.
Jinak s montáži jsem od nich dostal tuto nabídku:
Dobrý den,celková cena s montáží, elektroinst.(REC) a dph je 4980 Kč.Výrobek je od Galia-zinkováno,při montáži u nás je záruka 4 roky.S pozdravem Wujčík,mobil:606717534
Když si to necháš namontovat nemusíš na STK, pak už jen zapsat do TP.
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004
Kluci po pročtení tohoto vlákna. Mám taky tažné (thule), dle stk. Mám tam dva šrouby. Takže to nemusím sundávat dle ČR zákonů? Nejsem ve změnách kovaný. Když jsem měl focusa s tažným na 2 šrouby, tak sem dostal na stk pokyn to sundávat. ALe je to už 10let. .... Díky, za uvedení do reality.
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
Sherpaski.cz
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
Koule na šrouby nesundávat!!!Pokaždé bys měl požít nové šrouby a utahnout momenťákem,proto to z bezpečnostních důvodů zakázali.Je tam pouze jedna podmínka-nesmí zakrývat RZ nebo mlhovku,pak jej sundavat musíš.
Děuji
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
Sherpaski.cz
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
Sherpaski.cz
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz