Spotřeba s automatem
Re: Spotřeba s automatem
Az budu mit chvilku rozdelim vlakno na benzin a naftu aby se nam to tady nemotalo
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Tak jsem se dnes po precteni par spotreb snazil jet asi 50km bez klimy na klobouka ale to se fakt neda, tak jsem tomu nalozil, zapnul klimu a vysledek zde, co napsat, nekdo rekne ze to je moc, ale za kolik jezdi 1.8 v manualu s klimou po kopcich ve Sluknovskem vybezku? Mozna o pul litru min.
Automat je o pohodli a taky ze se nemusi porad radit, dal jsem do kopce VW Boru, asi hledal rychlost
Automat je o pohodli a taky ze se nemusi porad radit, dal jsem do kopce VW Boru, asi hledal rychlost
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Bez klimy se to v těhle vedrech nedá. Po vesnicích si sem tam otevřu okna, ale mimo město je pak v autě takovej kravál od proudícího vzduchu, že tu klimu zase pustím. Spotřebu vem čert, ale to co mi vadí je, že to auto s klimou prostě nejede
Jo to je pravda, u nafty to neni tolik znat (diky turbu?) ale u benalu i kdyz mas pres 120 koni tak to je liny, kor plne nalozeny.
Přidám moje spotřeby z dovolené. V podstatě pouze dálniční jízda Náměšť - Agip u Arnoldsteinu byla za 5,46. Zbytek cesty k moři (včetně zácpy u Latisany) a následný návrat domů přes Slovinské hory byl za 6,31. Myslím že to vyšlo hodně slušně. A to klima jela v prakticky nonstop.
Jo to je dobre kamo, jen z dovci to jezdi vzdy za nejmin z celyho roku, pak uz to je jen "horsi"
Mam otázku na easytronik 5 kvalt. Všiml jsem si, že po nastartování a prvním rozjezdu je zařazena 1 dokud nedosáhnu 3000 otáček, poté se teprve přeřadí na 2. Při dalších rozjezdech se to už neopakuje přeřazuje dříve. Jakmile vypnu motor a znovu nastartuji situace se opakuje. Je to běžné? Jinak prvních 100 km bylo poskakování po městě a ostré rozjezdy se spotřebou 9,8. Do budoucna se pod 8 jistě dostanu.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
maxnuke: nic ti nebrani preradit rucne jinak jsem si niceho podobnyho nevsiml protoze jezdim z 90% v rezimu "manual"
Co se tyka easytronicu tak mam vypozorovane situace kdy ma tendenci "delat problemy", takze se prepnutim do manualniho rezimu snazim temto situacim predejit. Neco malo o tom pisu zde - https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... nic#p75936
Jinak co se tyka razeni 1-2, tak pokud se jede do kopce, easytronic s autem dost vyrazne skubne (v "A" i "M" rezimu) pokud jsou otacky "jen" kolem 2tis, proto prepnu na "M" a preradim rucne az pri cca 2,5tis ot. a zaroven se snazim aby to nebylo v nejprudsi casti stoupani
Co se tyka easytronicu tak mam vypozorovane situace kdy ma tendenci "delat problemy", takze se prepnutim do manualniho rezimu snazim temto situacim predejit. Neco malo o tom pisu zde - https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... nic#p75936
Jinak co se tyka razeni 1-2, tak pokud se jede do kopce, easytronic s autem dost vyrazne skubne (v "A" i "M" rezimu) pokud jsou otacky "jen" kolem 2tis, proto prepnu na "M" a preradim rucne az pri cca 2,5tis ot. a zaroven se snazim aby to nebylo v nejprudsi casti stoupani
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Však už jsem jí taky kolikrát pomohl na dvojku manuálně. Jinak pěkné počtení a máš ve všem pravdu. Nechám aby se na to podívali u RomanaK, jestli je to v pořádku, protože tam mám stejně cestu. Prostě jen nepochopí, proč po prvním rozjezdu po nastartování točí 1 na 3000 a pak na křižovatkách už ne.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Schvalne to zkusim (po startu nechat na automat) a napisu ti
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"