Astra H 2008 - nízké sedadla?
Re: Astra H 2008 - nízké sedadla?
Spotřeby dle spritmonitor.de. Auta nad 15 tis najetých km:
Focus 1.6. 74kW:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &gearing=1
Kia 1.6 85-93kW(Kia má víc motorů 1.6, aby se v tom prase vyznalo)
Astra 1.6 85kW
Takže pokud bysme to brali z tohohl pohledu, tak spotřebou : Astra, Focus, Kia.
Ale rozdíl v průměru jsou asi 4 deci, takže ta
Focus 1.6. 74kW:
Kia 1.6 85-93kW(Kia má víc motorů 1.6, aby se v tom prase vyznalo)
Astra 1.6 85kW
Takže pokud bysme to brali z tohohl pohledu, tak spotřebou : Astra, Focus, Kia.
Ale rozdíl v průměru jsou asi 4 deci, takže ta
- Reklama
I presto ze me to mechanik v brnenskem opelu nedoporucoval (samozrejme v tom, ve kterem to nemontuji) tak me rekl, ze astra ma tvrzene sedla.. Tak tedy nevim.. Odbornici jak je to?
Na mazda foru(odpustte i to sem cetl ale po zjisteni ze mazdy kvetou jak rajske zahrady jsem se ani neregistroval ) psal nekdo zkusenost s lpg na mazdu 3,ktera ma udajne "mekke" sedla ventilu. Psal ze za 20tis km je znicil,pak dal nova,namontoval mazani a bez problemu najel 150tis km.. Ale ja nemam zadnou zkusenost..jen se snazim udelat "subjektivne objektivni" nazor z toho, co jsem cetl...
Spotreba je na tom tedy podobne (diky za odkazy) jen ta kia trosku pokulhava, ale u ni je to tezke protoze ma opravdu 2 nebo dokonce 3motory se stejnym obsahem..
Zatim tedy kazdy vitezi uplne jinde
Astra - jednoznacne design karoserie, ta tmave modra se stribrnym pruhem na masce ji moooc slusi
Focus - teoreticky v dynamice, kvalite podvozku a proste cellkove v lepsim svezeni
Ceed - komfort interieru
A tady se fakt tezko rozhoduje.. Na jednu stranu je pro me moc dulezite aby se me auto libilo (astra) a pekne jelo (focus? ) na stranu druhou bude slouzit i k praci,tzn temer kazdy den nekolik kratsich tras a proto je ten komfort taky dost dulezity(ceed)...
to je ale dilema..Každopádně jak bude chvilka tak pujdu projet nejakeho focuse a astru vytahnu na dalnici a budu doufat ze ma packu na nastaveni sklonu sedaku
Na mazda foru(odpustte i to sem cetl ale po zjisteni ze mazdy kvetou jak rajske zahrady jsem se ani neregistroval ) psal nekdo zkusenost s lpg na mazdu 3,ktera ma udajne "mekke" sedla ventilu. Psal ze za 20tis km je znicil,pak dal nova,namontoval mazani a bez problemu najel 150tis km.. Ale ja nemam zadnou zkusenost..jen se snazim udelat "subjektivne objektivni" nazor z toho, co jsem cetl...
Spotreba je na tom tedy podobne (diky za odkazy) jen ta kia trosku pokulhava, ale u ni je to tezke protoze ma opravdu 2 nebo dokonce 3motory se stejnym obsahem..
Zatim tedy kazdy vitezi uplne jinde
Astra - jednoznacne design karoserie, ta tmave modra se stribrnym pruhem na masce ji moooc slusi
Focus - teoreticky v dynamice, kvalite podvozku a proste cellkove v lepsim svezeni
Ceed - komfort interieru
A tady se fakt tezko rozhoduje.. Na jednu stranu je pro me moc dulezite aby se me auto libilo (astra) a pekne jelo (focus? ) na stranu druhou bude slouzit i k praci,tzn temer kazdy den nekolik kratsich tras a proto je ten komfort taky dost dulezity(ceed)...
to je ale dilema..Každopádně jak bude chvilka tak pujdu projet nejakeho focuse a astru vytahnu na dalnici a budu doufat ze ma packu na nastaveni sklonu sedaku
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
vyberat z 3ch aut je moc.treba to zuzit na 2, ja som sa rozhodoval z 2ch naposledy.volil som astricku.
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Možná jsem zaujatej, ale já těm Korejcům nevěřím, že vydrží to co kvalitní německá konkurence.
A co Golf generace V? Ten se dá taky sehnat za slušný peníze a je konstrukčně stejně starej jak Astra s Focusem. Komfortní je, zpracování taky dobrý, jízdně taky ok a designove se mi celkem líbí. Sice 1.6 nic extra a hrozí nebezpečí krádeže, ale neuvažoval jsi i o něm?
A co Golf generace V? Ten se dá taky sehnat za slušný peníze a je konstrukčně stejně starej jak Astra s Focusem. Komfortní je, zpracování taky dobrý, jízdně taky ok a designove se mi celkem líbí. Sice 1.6 nic extra a hrozí nebezpečí krádeže, ale neuvažoval jsi i o něm?
Jak rad bych to zuzil na jedno a to si sel hned koupit nebo v pripade nemce nechal dovezt!
Nn o golfu jsem neuvazoval protoze se mi nelibi, jak jsem psal v prvnim postu.. Navic je drazsi, za 130tis tezko sezenes rocnik 2007.. A me ta filozofie sice stare auto, ale s vysokou porizovaci cenou, neni moc blizka, i kdyz chapu jeji logiku..
PS: nepridavat nic do vyberu, leda ze by to slucovalo ve vlastnostech tyto 3 auta do jednoho..
Nn o golfu jsem neuvazoval protoze se mi nelibi, jak jsem psal v prvnim postu.. Navic je drazsi, za 130tis tezko sezenes rocnik 2007.. A me ta filozofie sice stare auto, ale s vysokou porizovaci cenou, neni moc blizka, i kdyz chapu jeji logiku..
PS: nepridavat nic do vyberu, leda ze by to slucovalo ve vlastnostech tyto 3 auta do jednoho..
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
A korejci vs kvalitni nemecka konkurence..
No ja nevim.. Soucasna cena noveho ceedu a astry je na podobne urovni ne? A ceed se vyrabi v nove fabrice na slovensku, tak by to snad mohlo byt na podobne urovni.. Bavime se tu o rocnikoch 07 s pravidelnym servisem a max. 150tis. Km... Resp. Radeji okolo 100tis km..
No ja nevim.. Soucasna cena noveho ceedu a astry je na podobne urovni ne? A ceed se vyrabi v nove fabrice na slovensku, tak by to snad mohlo byt na podobne urovni.. Bavime se tu o rocnikoch 07 s pravidelnym servisem a max. 150tis. Km... Resp. Radeji okolo 100tis km..
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
Jasně, ale cena, za kterou Korejci prodávali "stejný kus auta" byla daleko nižší, než za jakou prodával Astru Opel. A ty ušetřené peníze se někde projevit musí. Buď na laxní výrobě, nebo na nakvalitních materiálech a na jejich životnosti. Prostě tomuhle já věřím a proto nevěřím tomu, že Korejská auta budou po letech užívání ve stejné kondici jako Evropská konkurence. Je to každýho názor, Samothe by ti mohl ledasco napovědět přímo od zdroje
ono každá automobilka šetří, pracoval u nás jeden člověk, který před tím pracoval ve škodě a říkal, že by si to auto nikdy nekoupil, holt věděl na čem šetří, tak samo já bych si nikdy nekoupil korejce, nejde jen jak říká nerez o laxní výrobu či nekvalitní materiály, ale třeba i šetření na náhradních dílech např v mém případě pro lisovací nástroje na kterých se ušetří milióny a tyto věci zase nemají nic společného s celkovým vyrobeným produktem a nesnižují jeho kvalitu ... my vyrábíme jen skelet pro kiu a hyundai, takže se dá domyslet na čem se u nás může šetřit a proč já bych si korejce nekoupil
hmmm, to je pak opravdu těžké.... kéž by pracovníci firem byli i spokojenými a hrdými zákazníky... ale to žel platí asi v málo případech...
jinak co se týče výbavy tak že by kia šetřila mě ve srovnání těchto ojetin moc nevyšlo... jak astra tak ceed co jsem si vyhlédnul měli "vyšší střední" výbavu... astra má navíc ESP a ASR a tempomat! což je super.. ale zase to radio, středový panel, atd atd..
hned jak budu mít další testovací jízdy, tak sem napíšu... víte mě ta astra fakt učarovala ale ten interiér to mě zaráží... já vím že je to otázku vkusu, ale vypadá to fakt staře.. a na to bych si snad zvykl... na odkládací prostory snad taky, aspoň by bylo více uklizeno když to není kam položit ale na to předpotopní rádio... to mě trochu trápí...
a tak teď řeším "vedlejší cesty".. pokud by do toho cd 30 mp3 šel dodělat aux tak by to bylo ok... jinak buďto hračka co se spojí s mobilem a vysílá fm signál, který se pak naladí na radio, nebo prostě bluetooth HF sada.. ale to netuším jak bude kvalitní pro poslech hudby....
jinak co se týče výbavy tak že by kia šetřila mě ve srovnání těchto ojetin moc nevyšlo... jak astra tak ceed co jsem si vyhlédnul měli "vyšší střední" výbavu... astra má navíc ESP a ASR a tempomat! což je super.. ale zase to radio, středový panel, atd atd..
hned jak budu mít další testovací jízdy, tak sem napíšu... víte mě ta astra fakt učarovala ale ten interiér to mě zaráží... já vím že je to otázku vkusu, ale vypadá to fakt staře.. a na to bych si snad zvykl... na odkládací prostory snad taky, aspoň by bylo více uklizeno když to není kam položit ale na to předpotopní rádio... to mě trochu trápí...
a tak teď řeším "vedlejší cesty".. pokud by do toho cd 30 mp3 šel dodělat aux tak by to bylo ok... jinak buďto hračka co se spojí s mobilem a vysílá fm signál, který se pak naladí na radio, nebo prostě bluetooth HF sada.. ale to netuším jak bude kvalitní pro poslech hudby....
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback
Pokud zvolíš Astru, tak tady na fóru najdeš rady, jak dodělat téměř cokoliv. AUX vstup tu taky myslím kdosi dělal, rádio jde vyměnit za lepší. Ten FM transmitter používám sem tam taky, poslech v pohodě, ale CD zvuk je kvalitnější a navíc je těžké najít frekvenci pro transmitter, kde se ti nebudou cpát jiná rádia. Já jsem takovou našel jednu
Interiér ti může připadat starý, ale zase je přehledný a všechno hned najdeš. U některých nových aut je to problém
Interiér ti může připadat starý, ale zase je přehledný a všechno hned najdeš. U některých nových aut je to problém