Spotřeba s automatem
Re: Spotřeba s automatem
ja ti Milosu neviem, stale mi to ukazuje 6,05. Asi niekde robim chybu, ze je to tak malo
- Reklama
Tak si zkus vynulovat pc a "skakat" u vas po Blave treba 10 km mezi semafory a uvidis ze to k 10L bude hned, kor ted v zime se studenym motorem.
Ja spis premyslim nad tim ze dalsi auto uz bych asi koupil se systemem stop/start protoze to by mi usetrilo pri mem jezdeni tak 10-20% paliva.
Ja spis premyslim nad tim ze dalsi auto uz bych asi koupil se systemem stop/start protoze to by mi usetrilo pri mem jezdeni tak 10-20% paliva.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
akurat start/stop system funguje az ked mas teply motor, teda minimalne kamarat na BMW to tak ma
takze ak motor neohrejes tak nic neustris
takze ak motor neohrejes tak nic neustris
Astra G 1.4 16V X14XE
Tak tak.....
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Milos, tato spotreba nie je podla palubaku ale realne spocitana. Podla neho je spotreba 6,9. Na aute jazdi 80% manzelka z toho 50% cez zapchy a semafory. Len koli tebe si davam do podpisu odkaz na spotrebu
tak bohuzial nepridam, lebo mi to nechce dat do podpisu. Vraj mam zakazane url a img
tak aspon takto:
tak bohuzial nepridam, lebo mi to nechce dat do podpisu. Vraj mam zakazane url a img
tak aspon takto:
Naposledy upravil(a) Midzi dne 22 lis 2012, 14:42, celkem upraveno 2 x.
Ten stop/start systém je asi na samostatnou diskuzi. Já jen nechápu, že to dnes rvou do všech turbo motorů a přitom do manuálů píšou před zhasnutím nechte motor min. 30 vteřin běžet, aby zchladlo právě zmiňované turbo..
A nemaj treba turbomotory se stop/startem elektricky olejovy cerpadlo ktery jde i nejakej cas po vypnuti motoru?? BMW to tak tusim ma, ale jistej si nejsem.
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
cely start stop je odrb na ludi. Akoze znizuje spotrebu, ale to len podla vypoctu cez splodiny. Ucinky na zivotnost motora uz nespomina nikto. Ak chceme totiz motor nastartovat tak spalime viac paliva ako ked uz bezi. Newtonove zakony proste nepustia.
No vždycky se říkalo, že vypnout motor na křižovatce se vyplatí až při stání delším než 30 vteřin. Start-Stop tohle samozřejmě nepozná a z tohohle pohledu je to teda opravdu nesmysl. Měl jsem to nedávno Fiat 500 a jezdění po Montpellier v zácpě bylo pěkně nepříjemný. Naopak při delším stání na světlech to může být fajn.
Pokud ma auto system stop-start a je to turbo motor, tak maji napr. chlazeny turbo vodou, tudiz maji elektricky cerpadlo
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)