Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět

Koupíš si tento modul od Pepase?

Ano
118
61%
Ne
25
13%
Nevím
50
26%

Celkem hlasů: 193

sauce

Re: Modul Komfortní Jednotky (dříve "Teploměr vody")

Příspěvek od sauce » 24 říj 2012, 07:11

To nejsou screenshoty z mého OP-COMu, podle "Change Oil Warning = Active" a podle těch 0% bych řekl, že už je čas na servisní prohlídku a výměnu oleje ;)

Reklama

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 25 říj 2012, 19:34

PepaS píše:
Jocker píše:Včera jsem seděl v autě před obchoďákem a čekal na ženu, chrálo rádio, vrtal jsem se v menu MKJ a sledoval jak klesá stav baterie...po 15 min. na 65% je to normální?
Ano je. Při vybíjení (jakmile připojíme nějaký spotřebič na právě nabitý akumulátor), klesne jeho svorkové napětí rychle na cca 12,6 až 12,8 V (uvedené napětí platí pro plně nabitý akumulátor). Hodnotit stav nabití akumulátoru má smysl minimálně po 1 hodině bez dobíjení (motoru stojí) a s minimálním vybíjením (vše vypnuté). Po hodině se pouze při zapnutém rádiu / displeji odečte stav napětí a nabití akumulátoru; teprve tyto hodnoty mají vypovídací hodnotu o stavu nabití akumulátoru.

Tak jsem to provedl podle návodu...ráno po celonočním stání jsem na MKJ odečetl tohle.
23102012178_1.jpg
23102012180_1.jpg
Jak dlouhou cestu bych musel jet aby se baterie plně nabyla?

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 31 říj 2012, 14:29

jak jsem kdysi psal – tuto funkci bude podporovat modul video konvertoru, na kterém pracuji (v těchto dnech dokončuji návrh plošného spoje a budu zadávat výrobu prototypu)… mimochodem, jako velmi atraktivní, levný a spolehlivý zdroj videa (a nejen videa) by mohl být použit jednodeskový „minipočítač“ Raspberry Pi více zde: http://www.raspberrypi.org/ , http://www.raspi.cz .
sauce píše:Ještě jeden možná hloupý nápad, bylo by možné pomocí MKJ zobrazovat nějakým způsobem taky "Remaining Oil Life"?
některé ŘJ motoru tento údaj poskytují a já měl zato, že se hodnota zbývající životnosti oleje promítá i do zbývajícího intervalu do návštěvy servisu, tj. pokud si s olejem na 0%, měl bys být upozorňován na nutnou návštěvu servisu INSP 0. Z tohoto důvodu jsem o zobrazení životnosti oleje neuvažoval, ale můžu se mýlit?
Jocker píše:Tak jsem to provedl podle návodu...
neprovedl ;). Napětí bys měl odečítat při nezatíženém akumulátoru; v realitě se samozřejmě musí zapnout rádio, ale ne zapalování. Z fotek je vidět, že si měl zapnuté i zapalování.
Jocker píše:...ráno po celonočním stání jsem na MKJ odečetl tohle. Jak dlouhou cestu bych musel jet aby se baterie plně nabyla?
to ti nedokážu zodpovědět. Nevím, jakým proudem se akumulátor při jízdě dobíjí. Pokud můžeš, zkus při zapnutém rádiu bez zapalování změřit „nějakým lepším“ multimetrem napětí přímo na akumulátoru a porovnej s údajem zobrazovaným (zhruba ve stejnou chvíli) na MKJ. Já jsem to kontroloval na třech autech a chyba byla pod 0,1V, takže to zobrazení kapacity +- sedělo.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

pueblo

Příspěvek od pueblo » 31 říj 2012, 18:56

PepaS píše: mimochodem, jako velmi atraktivní, levný a spolehlivý zdroj videa (a nejen videa) by mohl být použit jednodeskový „minipočítač“ Raspberry Pi více zde: http://www.raspberrypi.org/ , http://www.raspi.cz .
Do tohohle mazlíka se teď zakoukal i můj kluk. Dřív dělal pokusy na Arduinu a teď zkouší Malinu. Říkal jsem mu, že o něm uvažuješ, tak je celej nažhavenej, že ho budu v Astře mít :mrgreen:

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 31 říj 2012, 20:04

A co Pepasi do Mikulase to stihas? :) Koupime to minipc hromadne a bude sleva ne 8-)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

sauce

Příspěvek od sauce » 31 říj 2012, 20:44

PepaS píše:některé ŘJ motoru tento údaj poskytují a já měl zato, že se hodnota zbývající životnosti oleje promítá i do zbývajícího intervalu do návštěvy servisu, tj. pokud si s olejem na 0%, měl bys být upozorňován na nutnou návštěvu servisu INSP 0. Z tohoto důvodu jsem o zobrazení životnosti oleje neuvažoval, ale můžu se mýlit?
Máš naprostou pravdu. Ovšem do té doby, než se rozsvítí INSP, tak člověk neví, jak na tom vlastně je :)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 17 lis 2012, 18:40

Pepasi jak to vypada, bude "video" k vanocum? :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 17 lis 2012, 19:06

Mildo bude, ale asi jen pro PepaSe, aby měl co dělat ;)
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 17 lis 2012, 19:25

Ok tak nemusis verejne psat ze i pro me, dik :lol:

Atom

Příspěvek od Atom » 12 pro 2012, 22:04

Mam otazku k MJK

Bude mi fungovat ikdyz mam tohle viz foto ?? :(

Diky za info
Přílohy
SW 8.0.1
SW 8.0.1
Astra Caravan 1.9 CDTI Z19DTH.
Dlouhodoba 6,5L/Km

Odpovědět