Nafta nebo benzín ?

Témata společná pro diesel i benzín a všeobecný pokec kolem motorů
Odpovědět
corsaczek

Re: Nafta nebo benzín ?

Příspěvek od corsaczek » 03 srp 2012, 19:06

Přesně. Navíc jde o to, že "chovat se jak máš" k benzínu bez turba znamená v podstatě nic (OK, třeba nevytáčet studený), ale u nafty už je mnohem víc podmínek a u turba v benzínu je to ještě horší.

Reklama

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 03 srp 2012, 19:07

Koukam samy zavodnici tady celkem, kolik z vas jezdi 200 po dalnici? i na ty nase tankodromy je 130 azaz.
Dálnice Praha - Rozvadov je naprosto špičková a levej pruh D1 mi taky nepřijde tak hroznej.
Naposledy upravil(a) corsaczek dne 03 srp 2012, 19:08, celkem upraveno 1 x.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 03 srp 2012, 19:07

Asi udelam jeste druhou anketu, jak je spolehlivy vas motor? Kdyz vidim prispevky v Nafta sekci je toho dost celkem, na astra g foru to je zase u benzinu, jen na okraj.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

vencator

Příspěvek od vencator » 03 srp 2012, 19:21

Milosi, jenze ono uz ve 130 je rozdil bude u zafiry mezi benzinem a naftou dost velkej :) a zapni klimu a ses jeste na jinejch cislech.

Me ve spolehlivosti daleko vic potrapila Vectra a trapila skoro od zacatku... Diesel zatim dela co ma a dela to skvele a bez zbytecnych investic :)

Dochlazovani neni jen o stani na miste pri zapnutym motoru, ale napriklad kdyz vim ze budu motor vypinat tak tech 3-5 km pred cilem proste jedu hodne na napohodu a nezatezuju ten motor. Ono spravne by se mela dochlazovat i atmosfera ale skoro nikdo to nedela :)
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

oblhut

Příspěvek od oblhut » 04 srp 2012, 00:13

milosh píše:Jasne vzdyt o tom to je, kolik das rocne kolego? Aspon 30tkm?
Dám okolo 15tis ročně,ale vesměs delší trasy,ovšem i tak je mě to u prdelky :D Po důkladným prostudování tohohle fora jsem se poučil a moje příští auto budo rozhodně.......diesel :lol: :lol: :lol:
A jen tak mimochodem,loni po dovči jsi sem dával spotřebu svýho archaickýho automatu :lol: 8,1l při kloboukovým průměru 55km/h.A ted čistě debatní otázka,kolik by Ti ta archaická mrdka žrala při normálním průměru dejme tomu 85km/h,neboli průměru,při kterým bys nezavazel na silnicích,11l nebo víc? :lol: :lol: A ted nemám na mysli ten ojeb,kterej si sem dával při cestě s Cínovce do Teplic :lol: :lol: u kterýho tě Corsaczek odhalil :lol: :lol:
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 04 srp 2012, 08:27

Kolego, zatim ty 2 nadrze vzdy za mesic dam a nedela mi to problem, chtel jsem automat a i kdyz jsem jezdil ve sluzebni naftovy fabii ktera papala pod 5L nejak me to nenadchlo, ostatni kolegove (starsi rocniky) byli uneseni jak malo to zere, pro me to zatim neni priorita, preferuju v aute tichy motor a automat, coz mi nafta nenabidne.

Ke spotrebe, prumer za cely rok mam 8,5L a ver ze jako klobouk nejezdim. Jak jsem psal je v tom ted nyni tak ze 70% mesto a podobnou spotrebu by mel i naftovej automat.

Kolega co ma vw naftaka s automatem ma prumer 7,5L a to jezdi podobne tresy jako ja, pak ja ten litr navic obetuju za ten klid a zatah az do 6tisic kdyz predjizdim, coz u nafty proste nemas.

A jinak, ty jsi za auto dal 400t, ne-li vic, ja pulku, takze nez te na spotrebe dozenu uz budu mit novy model opla :mrgreen:

Ale kazdy at si jezdi cim chce, mame doma i gecko, a povim ti ze i kdyz ma hacko vic vychytavek a je to modernejsi auto s geckem se mi proste jezdi lip, nehlede na to ze to auto je proste designove hezci ;)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

oblhut

Příspěvek od oblhut » 04 srp 2012, 08:38

Kdepak hochu,ten motor táhne v celým spektru otáček,přesně jak to psal Corszacek,ale jinak je to opravdu úplně jedno,já si z toho dělám hlavně prdel :lol: Navíc jsem si to auto nekoupil s cílem,aby se mě něco vracelo,koupil jsem si ho pro radost a taky mě tu radost dělá a to je dobře,nic víc,nic mín ;)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 04 srp 2012, 08:42

A ja jsem na tom stejne takze neni co resit pane, bud rad ze mas nove jinak by jsi resil v nafta sekci podobne veci jako vetsina majitelu naftaku ;)

oblhut

Příspěvek od oblhut » 04 srp 2012, 10:26

Jo ještě bych dodal,že už tady máme mimo jiné téma Benzin vs.Diesel,tož nač duplicitní téma ty lumpe administrátorská :D :D

Georga

Příspěvek od Georga » 04 srp 2012, 10:51

milosh píše:
Georga píše:Jediný důvod, proč jsou oblíbené naftové motory je cena paliva.
A samozrejme spotreba, i kdyz u novych motoru uz to proti benzinu neni takovy rozdil.
Jo, tak jsem to myslel, akorát to nikdo nepochopil :D
Tím, že je vysoká cena paliva (benzínu i nafty), tak se v Evropě naftové motory vyplatí, protože mají nižší spotřebu.

Při rozdílu průměrné spotřeby 2l/100km se za 100tkm ušetří cca 70.000 Kč, což tak bývá rozdíl v pořizovací ceně. Nepočítám servis. Takže pro mě osobně, když s vlastním autem najedu cca 15tkm ročně, nemá koupě naftového auta valný smysl. Leda ojetého, ale s tím jsou zase spojená rizika drahých oprav.

Čili, naftové autě v Evropě ano při vysokém kilometrovém nájezdu, jinak ne.
clasic III car. 1.6

Odpovědět