Bikerův kombík 1,9 CDTI
- BikerMarius
Re: Bikerův kombík 1,9 CDTI - převodovka
Bylo nebylo za řekou za mostem pod velkým kopcem v jenom bazaru... Astra H jetá, ale pěkná.... a tak s novým páníčkem jezdila, jezdila a počtyřech měsících pohádka zkončila
Z převodovky při 5tce se začalo ozývat slabé hučení. Tu a v matrixu jsem jsem našel informace a začal podezírat ložisko.... To mně také dneska potvrdili s cenou opravy 20-40tkč. V bazaru tvrdili, že ložisko na dvojce je vyměněné. Dnes jsem zjistil že se mají měnit všechna, aby to dobře pasovalo... No nic jel jsem se do bazaru zeptat jak to teda s tou výměnou bylo, že by se dala oprava reklamovat... Dostal jsem adresu servisu kde byla provedena oprava za 50tkč , tak jsem se tam vydal a poptat. Zde už přesává pohádka pro děti... oprava se změnila ve výměnu za repasovaný kus
Zítra se k tomu autobazar vyjádří a uvidíme....
Trochu si sypu popel na hlavu, že jsem s po historii auta nepídil víc
Z převodovky při 5tce se začalo ozývat slabé hučení. Tu a v matrixu jsem jsem našel informace a začal podezírat ložisko.... To mně také dneska potvrdili s cenou opravy 20-40tkč. V bazaru tvrdili, že ložisko na dvojce je vyměněné. Dnes jsem zjistil že se mají měnit všechna, aby to dobře pasovalo... No nic jel jsem se do bazaru zeptat jak to teda s tou výměnou bylo, že by se dala oprava reklamovat... Dostal jsem adresu servisu kde byla provedena oprava za 50tkč , tak jsem se tam vydal a poptat. Zde už přesává pohádka pro děti... oprava se změnila ve výměnu za repasovaný kus
Zítra se k tomu autobazar vyjádří a uvidíme....
Trochu si sypu popel na hlavu, že jsem s po historii auta nepídil víc
- Reklama
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bikerův kombík 1,9 CDTI
Tak to teda potěš koště, k tomuhle by se měl bazar postavit čelem, pokud jsou solidní, jsou proti skrytejm vadám pojištěný a neměli by dělat problémy. Každopádně teda držim palec, ať Ti to dopadne co nejlevnějc
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
By mě zajímalo kolik auto musí mít najeto aby mu odešly ložiska ve skříni..
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Tak to Ti řeknu naprosto přesně, moje Astra měla poctivých 100 - 105 tis. km najeto. Taky nechápu...salám píše:By mě zajímalo kolik auto musí mít najeto aby mu odešly ložiska ve skříni..
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
- BikerMarius
Tak mě u služební Fábie měnili rozsypaný axiální ložisko v převodovce při 80 tis. km.......
Když jsem se podivoval nad kvalitou, řekli, že se to děje i u dvojkovejch ochcávek, prej nic nevídanýho
Takže zlatej Opel
Když jsem se podivoval nad kvalitou, řekli, že se to děje i u dvojkovejch ochcávek, prej nic nevídanýho
Takže zlatej Opel
- BikerMarius
Tak mám tu pokračování, první reakce bazaru Jolacar, je že reklamaci neuznají podle nich je to normální díl kterej se mění a tudíž to není potřeba psát do inzerátu/kupní smlouvy a je to opotřebení...
Podle mého chápání občanského zákoníku jsem v právu a ještě se nehrnu platit opravu... No nic zítra zas na kole od práce
Podle mého chápání občanského zákoníku jsem v právu a ještě se nehrnu platit opravu... No nic zítra zas na kole od práce
Není to tak, že bys byl v právu když dokážeš, že vada byla už před koupí? Nejsem si jistej, jak to přesně je, každopádně držím palce, to fakt nasere. Prověřoval jsi stav km před koupí?
- BikerMarius
to taky, ale:
§616 (1) Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad.
a v kupní smlouvě je převodovka psaná opotřebená funkční s novým olejem což mne bylo vysvětleno výměnou ložiska na 2 převodovém stupni a né výměnou převodovky.
Kilomety by měli sedět, nezjištoval jsem přesně, ale roční nájezdy od dovozu do čr (doložene km) a podle poslednich emis jsou plus minus stejne a rozvody byli měněné poprvé a byli v dobrém stavu (154tkm) ale kolik má ta převodovka to se asi nedovím.
§616 (1) Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad.
a v kupní smlouvě je převodovka psaná opotřebená funkční s novým olejem což mne bylo vysvětleno výměnou ložiska na 2 převodovém stupni a né výměnou převodovky.
Kilomety by měli sedět, nezjištoval jsem přesně, ale roční nájezdy od dovozu do čr (doložene km) a podle poslednich emis jsou plus minus stejne a rozvody byli měněné poprvé a byli v dobrém stavu (154tkm) ale kolik má ta převodovka to se asi nedovím.
No právě že je tam to "při převzetí". A ty bys musel dokazovat, že to tak nebylo, že už při převzetí byla převodovka v pr... Což sice evidentně byla, ale dokaž to.