Pokec o čemkoliv a OT

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Uživatelský avatar
x-father
Příspěvky: 1457
Registrován: 05 kvě 2008, 21:12
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od x-father » 12 čer 2012, 17:57

Tvuj prispevek je trochu prehnany a mohl bych to otocit a prehnat to opacnym smerem.

Takze uz jsme si dali vedle cesty stromy a co bude nasledovat? Jeste si tam dame minova pole, ostnate draty a bodaky, aby to mel ten kdo si dovoli vyjet imo cestu jiste???

Jde o to, ze z tveho prispevku sitim jakousi nenavist vuci ridicum, ktere povazujes za spatne a pristupujes k tomu tak, ze kdyz si vyjedou z cesty, tak je to jejich vec. Podals to tak, ze zadna z tech potencionalnich situaci se te netyka, nebot ty jsi dobry a zodpovedny ridic a stromy ti nevadi, protoze ty na nem skoncit nemuzes (a tem co na nem skonci to prejes, protoze jsou to blbci). Jenze ono se muze stat spouta jinych situaci krom prasknuti gumy (jak jsi rekl to je osud a tomu nezabranis).

Muze se najedou proti tobe v protismeru ritit dve auta vedle sebe co se predjizdeji tam kde nemaji (viz ten pripad u Kladna, kde dva Nissany GTR jedouci vedle sebe vytlacili kluka ze silnice a ten to neprřezil). A ty misto toho, abys mel moznost poslat to aspon do pole, coz je rozhodne mnohem lepsi volba, nez celni stret, tak si budes moc vybrat jen mezi variantama a) celni stret b) strom

Nebo psal si, ze uz mas ridicak 41 let. Tak to uz budes v predduchodovem veku. Muzes mit treba nejakou srdecni prihodu a misto v poli budes na strome. A nekdo jinej o tobe povi, ze si za to muzes sam, ze jsi to mel predvidat a nelezt za volant.

A nebo diabetici maji obcas zachvaty behem jizdy a prestanou se ovladat.

Muze se uvolnit naklad z kamionu pred tebou.

Proste tech variant co se muze stat a ktere ty neovlivnis je moc.

Kdysi jsem v nejake stare knizce o automobilizmu cetl definici dobreho ridice. Psali tam, ze opravdu dobry ridic behem jizdy neustale prohlizi okoli silnice a neustale hleda potencionalni unikove trasy ze silnici, kdyby se neco stalo a bylo treba to nekam strhnout. Jenze to je celkem tezke, kdyz jedes po silnici do ktere jses z obou stran uzavreny aleji stromu a z potencionalnich nebezpecnych situaci proste neni kam uniknout.

Ja bych to shrnul do dvou bodu. Jednak tvoje predstava, ze tebe se to netyka a neco takoveho se ti nemuze stat je naivni sebeklam.

A zadruhe me zarazi tvuj ultimatni postoj vuci ostatnim. Ses ve veku, kdy mas pravdepodobne dospele deti, ktere taky ridi (mozna vnoucata). Nejsou jeste tak zkuseni a urcite uz udelali par peknejch blbosti i na silnici. Stejne jako ja. Stejne jako ty kdyz jsi zacinal jezdit.
Ty se ale tvaris jako kdyby jsi se narodil s dokonalym ridicskym umem a nikdy neudelal zadnou chybu a nikdy neporusil zadny predpis. Ostatni bys za jejich chyby hned trestal trestem nejvyssim.
Muzeme vysazet stromy treba vsude. Treba i na dalnici. A z mostu odmontujeme svodidla. Stejne tak na dalnicich zrusime svodidla uprostred. A jestli nahodou nekdo prejede plnou caru a spadne z mostu, tak si za to prece muze sam. Tobe se to ale urcite stat nemuze...

Reklama
 

mimar
Příspěvky: 172
Registrován: 08 čer 2010, 16:41

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od mimar » 13 čer 2012, 07:53

x-father teraz preháňaš Ty. Ja nie som dokonálý to už som písal pred tým. Ale vždy som sa prispôsobil danej situácii a rešpektoval som ju teda aj tie stromy a nielen tie, ale všetko ostatné a snažil som sa jazdiť tak aby som seba a všetkých v aute doviezol do cieľa bez najmenšej ujmy na zdraví. Taktiež aby aj ostatné autá neboli mnou ohrozené. Toto všetko je o ohľaduplnosti voči ostatným a okoliu. Viem môže sa stať mnoho prípadov, do ktorých sa dostane človek úplne nevinne. Nechcem to tu viacej rozoberať. Toto je moje posledné vyjadrenie. Ja mám svoj názor, Ty máš svoj názor, ale ja ten môj nejdem nikomu viacej vnucovať. Prajem Ti krásny deň.
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005

Uživatelský avatar
tomax
Příspěvky: 198
Registrován: 19 led 2011, 14:12

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od tomax » 13 čer 2012, 11:20

mimar: myslim ze x-father to vubec neprehani, napsal to presne. hlavne ten konec sedi na prakticky vsechny mladiky v aute. kazdy si tim prosel. problem je, ze dneska uz se neda vsechno vychytat tim, ze budes myslet za ostatni. proto me udivuje, ze nekdo haji stromy u silnice a rika, ze ten kdo se omota kolem stromu je blbec. nejlepsi jsou hlasky typu nema jezdit jako prase. chtelo by to trosku soudnosti.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)

Uživatelský avatar
x-father
Příspěvky: 1457
Registrován: 05 kvě 2008, 21:12
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od x-father » 13 čer 2012, 14:04

Trochu k tematu.

Zrovna me tuhle rikal kolega, jak zadal o povoleni porazit nekolik stromu na vlastni zahrade. O parcelu se rodice delsi dobu moc nestarali, takze ponekud zarostla.

Chtel se zbavit asi 4 stromu, aby zahrada trochu prokoukla a protoze i stromy nejsou v nejlepsim stavu. Jeden roste nasikmo pres plot k sousedovi atd.

Prijelo mu tam komando nekolika lidi a dlouze stromy zkoumali a dovolili mu porazit jen jeden. Rikal, ze jeste letos tam vlitne a porazi vsecho co je jeste pod limitem, protoze se nebude nikoho doprosovat co ma delat na vlastni zahrade.

Asi tyden na to jsem jel v Praze po sokolovske a okolo stromu tam stali asi 4 lidi od mesta. Takovy mladasove, dredovaty pihaty v reflexnich vestach. Takovy ty tipy, ktery vidi clovek v tv na czechteku, nebo privazany v Sumavskym parku ke stromu. Jen je nekdo nekde posbiral, navliknul do reflexni vesty a zamestnal na mestskym urade v oboru zivotniho prostredi.
Stali okolo stromu. V ruce desky a tuzku a zaryte cosi psali do desek. Semtam nekdo z nich zvedl hlavu a zahledel se do koruny a pak zase zpatky do desek zas psal. Parkoval jsem kousek od nich, tak jsem to chvilku pozoroval. Kdyz jsem se asi za 40 minut vracel k autu, tak byli o jeden strom dal.
Celkem me to pobavilo a napadlo me, kolik takova maskarada si tak stoji.

Uživatelský avatar
zralok
Příspěvky: 929
Registrován: 23 říj 2011, 17:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od zralok » 14 čer 2012, 11:32

Lidi nevíte proč se mi nezobrazuje INsp když podržím čudlík na nulování KM? Chtěl bych vědět kolik km ještě zbývá do výměny oleje.. postupuji následovně..

1) zapnu zapalování
2) zmačknu čudlík na nulování KM naskočí počet ujetých KM
3) opět zmáčku a držím a nic..

zkoušel jsem více variant a ani jedna nefunguje? Nevíte co to znamená? Je možné že tam žádný interval nemam nastavený? nebo se to zobrazuje pouze když zbývá např: méně jak 15 tisíc km do servisu??? díky!!

Ještě dodám že sem ještě na servise nebyl ..

Uživatelský avatar
Westler
Příspěvky: 907
Registrován: 04 led 2010, 18:26
Bydliště: CR - Morava

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od Westler » 14 čer 2012, 12:24

Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Uživatelský avatar
zralok
Příspěvky: 929
Registrován: 23 říj 2011, 17:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od zralok » 14 čer 2012, 12:49

Ale ja ho nechci odstranit mě se zatím neukazuje, jen se chci podívat kolik KM zbývá :))

Lake292
Příspěvky: 80
Registrován: 03 kvě 2012, 08:03

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od Lake292 » 14 čer 2012, 12:52

Pokud vás zajímá kolik km vám zbývá do další kontroly, stačí na pár sekund podržet tlačítko pro nulování ukazatele kilometrů.
Astra G 1.4 16V X14XE

Uživatelský avatar
zralok
Příspěvky: 929
Registrován: 23 říj 2011, 17:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od zralok » 14 čer 2012, 13:46

http://2i.cz/98eb85af7c je to ono?? Nebo to je neco jinyho?

Uživatelský avatar
Samothe
Moderátor
Příspěvky: 4098
Registrován: 13 črc 2008, 09:34
Bydliště: Vratimov

Re: pokec o čemkoliv a OT

Příspěvek od Samothe » 14 čer 2012, 14:16


Odpovědět