cudne zvuky zo spojky
cudne zvuky zo spojky
prosim vas,
pri nastartovanom motore na neutrali ked zatlacim spojkovy pedal v urcitej faze jeho pohybu sa objavuju zvuky-rapotanie-ako keby som zle preradoval cez zuby.
pri plnom zoslapnuti to neni pocut. len v strednej polohe.
aj pocas jazdy.
nevedeli by ste povedat co stym?
pri nastartovanom motore na neutrali ked zatlacim spojkovy pedal v urcitej faze jeho pohybu sa objavuju zvuky-rapotanie-ako keby som zle preradoval cez zuby.
pri plnom zoslapnuti to neni pocut. len v strednej polohe.
aj pocas jazdy.
nevedeli by ste povedat co stym?
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
- Reklama
Re: cudne zvuky zo spojky
Nejsem žádný odborník, ale řeším to stejné na svém a je to dvouhmota.
Kolik máš najeto?
Kolik máš najeto?
Astra H Cosmo, rv 2005, 1,9CDTI 16V 88KW
Co s tím?
Vyměnit setrvačník a spojkový set .
Vyměnit setrvačník a spojkový set .
O výměně setrváku tu najdeš dost informací, ale zajímalo by mě v kolika km ti odešel, mě vydržel jen 150 000Km.
ja mam cca140000.
a ozyva sa mi to len ked dlhsie jazdim a stale preradujem
a ozyva sa mi to len ked dlhsie jazdim a stale preradujem
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Mě to ze začátku taky rachotilo jen někdy a šlo to slyšet na neutrál prvních cca 20% sešlápnutí spojky. Najezdil jsem s tím cca 5000km a teď už se to ozývá víc a častěji. Do měsíce to budu měnit. Není to levná sranda Pokud jsi z Bratislavy zkus kontaktovat klubáka s nickem Signum.
Denny podle toho co jsem tu četl, tak měníš spojky a strvačníky v servise často. Přemýšlel jsem že bych vyměnil jen setrvák a spojkové ložisko pokud bude spojka ok. (s autem jsem najezdil 18 000 nevím jak s tím jezdil Ital). Co si o tom myslíš? Slyšel jsem že i po 230 000 může být spojka OK... Jakou máš zkušenost s výdrží spojky?
Denny podle toho co jsem tu četl, tak měníš spojky a strvačníky v servise často. Přemýšlel jsem že bych vyměnil jen setrvák a spojkové ložisko pokud bude spojka ok. (s autem jsem najezdil 18 000 nevím jak s tím jezdil Ital). Co si o tom myslíš? Slyšel jsem že i po 230 000 může být spojka OK... Jakou máš zkušenost s výdrží spojky?
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, už delší dobu pozoruji na autě divný zvuk ze začátku to nedělalo, vliv na jízdu ani nic nekde jinde není, ani nikde nic nesvítí, napadá mě ta dvouhmota, či třeba kompresor klimatizace, nějaký otačky ventilátoru, načatá spojka, fakt nevím? Dělá to když je auto zahřáté, při řazení nebo při ubrání plynu, ale i třeba v zatačce není to ale pravidelně, dělá auto "uuuii" a pak ticho, občas to udělá i víckrát po sobě a pak je klid, a třeba za 15min někde znovu. Jindy nic. Je to slabý ne moc vysoký zvuk nevím co to je a dělá to jen při jízdě, je to slyšel po okrskách a ve městě ozývá se to od motorového prostoru. Třeba je to provozní zvuk nějaký části v motoru, ale je mi to divné.
Netušíte co by to mohlo být? Auto má skoro 60tis, nevíte co nejvíc odchází jako první na autě při těchto kilometrech. Zatím servisováno jen u Opla, klasická výměna provozních náplní. Letos ale budou dělat asi brzdy.
Zkusím kdyžtak nějak ten zvuk nahrát.
Netušíte co by to mohlo být? Auto má skoro 60tis, nevíte co nejvíc odchází jako první na autě při těchto kilometrech. Zatím servisováno jen u Opla, klasická výměna provozních náplní. Letos ale budou dělat asi brzdy.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
-
pokud jde o spojku a dvouhmotovej setrvačník,tak já měnil u Dennyho a naprostá spokojenost
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
Zdravim,nedy666 píše:Zdravím, už delší dobu pozoruji na autě divný zvuk ze začátku to nedělalo, vliv na jízdu ani nic nekde jinde není, ani nikde nic nesvítí, napadá mě ta dvouhmota, či třeba kompresor klimatizace, nějaký otačky ventilátoru, načatá spojka, fakt nevím? Dělá to když je auto zahřáté, při řazení nebo při ubrání plynu, ale i třeba v zatačce není to ale pravidelně, dělá auto "uuuii" a pak ticho, občas to udělá i víckrát po sobě a pak je klid, a třeba za 15min někde znovu. Jindy nic. Je to slabý ne moc vysoký zvuk nevím co to je a dělá to jen při jízdě, je to slyšel po okrskách a ve městě ozývá se to od motorového prostoru. Třeba je to provozní zvuk nějaký části v motoru, ale je mi to divné.
ten zvuk je take nieco ako take glgotanie a stupnuje sa to a potom to prestane?
By som to prirovnal k niecou ze glooooglgogooooollooooool?? Neviem to presne napisat ale ak je to nieco z motora tak to je nejaka seriova chyba v palivovej sustave proste niekde je nejaka bublinka vzduchu a ta chodi pod tlakom hore dole, reklamoval som to na Jeckovej astre a prisla odpoved z nemecka z centraly ze treba v ramci opravy vymenit palivovy filter mne to urobili zadarmo ale az po mojom naliehani.
I ked sa asi po 20 tis km ten zvuk zacina objavovat tak zase vymenim filter a bude to OK.
Skus a uvidis zatial vsetkycm ktorym som to poradil to prestalo. Dokonca aj na algickom fore sa s tym zaoberali a pomohlo to.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj to vypadá že by to mohlo být opravdu ono kloktavý tlumený zvuk. Mám auto už skoro půl roku po záruce, tak nevím jestli se to na to bude vztahovat když jim to řeknu aby to odvzdušnili či ten palivoý filtr vyměnili za nový. Každopádně díky za radu. asi to je na 95% ono. Ty to ale asi ještě budeš mít zaruce ne?! Je to nějakaj ovlivnitelná závada z provozu?
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...