Cukání auta v malých otáčkách
Cukání auta v malých otáčkách
Mám Astru H 1.6 16V, rv.2005. Při jízdě zejména na 3.st. v rychlosti okolo 50 km/h v otáčkách cca. 2200 auto značně "pocukává". Pokud pouze stlačím jemně plynový pedál, cukání se zvýší - jsem nucen vymáčknout spojku, přidat plyn do vyšších otáček a pomalu pouštět spojku. Po chvíli se to opakuje znovu. Jezdím ve městě "přískokama". Elektronika nic nehlásí, v servisu OPEL příčinu nenašli. Setkal se s tím už někdo? Kde může být příčina? Díky za kažou informaci.
- Reklama
Re: Cukání auta v malých otáčkách
Zkus vycistit EGR ventil, to cukani se bude zhorsovat pokazdy kdyz budes chtit pridat navody tu nekde na foru budou. A pak je tu horsi varianta zapalovaci lista. Ale spis to bude to EGR kdyz jezdis hodne po meste v nizkych otackach, protoze se v nem pak usazuje hodne sazi....
edit: a jeste mozna vycistit nejakej ten moturek u skrtici klapky.... hodne stesti pri reseni
edit: a jeste mozna vycistit nejakej ten moturek u skrtici klapky.... hodne stesti pri reseni
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Díky za odpověď. Je pravda, že když jsem odpojil el. kabel od EGR, tak to jelo bez cukání. Jenomže se mi chvíli po startu rosvítila kontrolka na palubovce (závada v elektronice), neudrželo se to na volnoběhu a "chcípalo". EGR jsem už měl venku, snažil jsem se jej vyčistit jak to šlo nejlíp. Zapalovací lištu jsem měnil před cca. 1/2 rokem - odešla mi na 3 válci, sehnal jsem starší z bouračky, která měla být do poslední chvíle v pořádku. To cukání se projevovalo při použití obou lišt. Dá se nějak změřit funkčnost EGR a zapalovací lišty bez toho, že bych musel oba díly kupovat jen na vyzkoušení?
O jaký motůrek u škrtící klapky se jedná - nějaké přesnější určení a popis by se hodil. Díky!
O jaký motůrek u škrtící klapky se jedná - nějaké přesnější určení a popis by se hodil. Díky!
Myslím, že Ladax opisuje v prvom príspevku moje auto , presne tak isto sa chová aj tá moja, len mne svieti kontrolka emisií a myslím že to má vplyv na spotrebu . To cukanie sa začne prejavovať pri teplote motora okolo 70° a viac. Chystá sa čistenie EGR a asi aj výmena sviečok. Diagnostika vypísaka - chyba vo valci 1, 2, 3, 4, nič konkrétnejšie. Dúfam že tam nebude väčšia závada.
ASTRA H 1,6 16V twinport 2005
- vojtavojta
No se mi to nezda zeby odesly vsechny svicky naraz.Ja mam problem ze sviti kontrolka emisi a startovaci lista a svicky jsou o.k. Auto je line a vibruje.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Ahojte, objavuje sa mi podobny problem s cukaním pri nizkych otackach (cca 2200). Akonahle sa motor zahreje na prevadzkovu teplotu, pri konstantej rychlosti v nizkych otackach mam pocit ako by sa motor dusil, a aj otackomer skace o cca 200 otacok. Pri vyradeni rychlosti, resp. pridani plynu ide OK. Motor ma 225.000km, EGR ventil povodny, bol uz raz cisteny cca pred 60.000km. Skrtiaca klapka je nova (repas). Cital som niekdy, ze by to mohla sposobovat aj zapalovacia lista (ta je este povodna), ale palubny pocitac nevykazuje ziadne chyby (Plyn brzda check). Nejake rady? dik
Astra GTC 1,4 16V Enjoy
kolik máte aktuální spotřebu při nezahřátém a zahřátém motoru? Já u 1,8 má 1,3l
A asi mám i termostat v řiťi - při jízdě ne víc jak 86°C
A asi mám i termostat v řiťi - při jízdě ne víc jak 86°C
Já u 1.8 0,8 l/h a teplota 103 °C. Jinak kde mají benzíny EGR, taky bych ho v létě pročistil. U nafty jsem to dělal a moc to pomohlo. Jinak cukání nemám, takže by to bylo jen preventivní.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Skusil som zhodit tie dve odvetravacie hadice, co idu z veka motora a su plne nejakej emulzie (tak ako sa zvykne zrazat na kryte otvoru na dolievanie oleja), mozno toto bude pricina toho cukania. Ze by problem s ventilmi?
Astra GTC 1,4 16V Enjoy