Tažné zařízení, zásuvka v kufru, rozvodno-pojistkový panel v
Re: Tažné zařízení, zásuvka v kufru, rozvodno-pojistkový pan
Namontovat Ti to nemusí autorizovaný servis nebo osoba. Namotnovat můžeš sám, ale musíš mít typovej list od výrobce tažnýho a doklad o jeho koupi. S tím pak zajdeš na technickou, oni zkontrolují, vystaví technickou a s tím pak na úřad a zápis do velkýho techničáku.
Bez problémů. Jak je to se zárukou na autonevím, ale nevisdím důvod, proč by měla padnout.....
Bez problémů. Jak je to se zárukou na autonevím, ale nevisdím důvod, proč by měla padnout.....
- Reklama
Takže tažné namontováno.
Bez řezání nárazníku jsem tažné nenašel. A ani to asi nejde, na Zafiře je ten vodorovný lem nárazníku hodně široký a bez řezání by se to nedalo vůbec prostrčit dolů.
Dal jsem celopozinkované tažné(ladí mi k metalíze:-) - i s montáží v Brně za 6300 kč(na dva šrouby) u autoservisu s autorizací na montáže tažného. JEn ten plech pod zásuvkou mohl být trochu silnější, při zasouvání konektoru vozíku se prohýbá.
Takže zbývá už jen dodělat kryt pod motor a zásuvku v kufru, tu jsem zatím v origo verzi nekoupil neb za ní chtějí kolem 400kč.
Bez řezání nárazníku jsem tažné nenašel. A ani to asi nejde, na Zafiře je ten vodorovný lem nárazníku hodně široký a bez řezání by se to nedalo vůbec prostrčit dolů.
Dal jsem celopozinkované tažné(ladí mi k metalíze:-) - i s montáží v Brně za 6300 kč(na dva šrouby) u autoservisu s autorizací na montáže tažného. JEn ten plech pod zásuvkou mohl být trochu silnější, při zasouvání konektoru vozíku se prohýbá.
Takže zbývá už jen dodělat kryt pod motor a zásuvku v kufru, tu jsem zatím v origo verzi nekoupil neb za ní chtějí kolem 400kč.
Zafira B(rok 2011) 1.6(85kW)
Robe cos tam nakonec dal za zásuvku 7 nebo 13 pól ? Jak Ti to zapojily - klasicky přídavný modul napojený do REC nebo postaru přídavná jednotka napojená na žíly (dráty) zadních světel?
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon
OPCOM China Clon
Je tam 7-kolík. Je to s tou el. sadou zapojenou přímo do RECu.hazmec píše:Robe cos tam nakonec dal za zásuvku 7 nebo 13 pól ? Jak Ti to zapojily - klasicky přídavný modul napojený do REC nebo postaru přídavná jednotka napojená na žíly (dráty) zadních světel?
Zafira B(rok 2011) 1.6(85kW)
Nemáte někdo foto tažného na caravan ze spoda jak je přidělané na autě. jestli jo díky moc Ještě dotaz .Musí jít při montáži tažného na caravan dolů zadní nárazník?
ASTRA H 1.6 16v 85kw CARAVAN r.v.2011
Šneku nárazník musí jít dolů každopádně - není to nic těžkého, mrkni do knihy " Jak na to ... ", kde jsou šroubky ( 2 v podběhu, jeden pod zadním světlem, nějaký dole a mášto..). Vyhodíš výstuhu pod zadním nárazníkem a místo ní nasuneš rám tažnýho, který bude plnit funkci nové výstuhy, akorát možná příjdeš o závit tažnýho oka, tak budeš muset pak tahat za kouli. Mrkni na schéma tažnýho zařízení pro dodatečnou montáž a pochopíš. Vědět to dřív, že je to tak snadný, nenechával bych si to dělávat a udělal si to sám, páč to nemám dle mých představ (elektrické zapojení). Elektriku k tomu mám taženou větrací mřížkou na levé straně pod zadním rárazníkem u podběhu - je tam cosi jako "žaluzie". Kudy se to dává origo netuším.
Zlom vaz.
Zlom vaz.
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
OPCOM China Clon
OPCOM China Clon
Hamzec díky moc.Teď ještě přesvěčit moju bo tažné se bude používat hlavně na převážení kvasu do pálenice .Čož je dost důležitá věc
ASTRA H 1.6 16v 85kw CARAVAN r.v.2011
... neviete niekto , pridem o :" zavit tazneho oka " pri kazdom dorobenom taznom zariadeni, alebo ma niekto aj ine, kde je mozne este pripojit tazne oko ? Mozno original z vyroby ? Dik, Tomas
ASTRA H CARAVAN Z17DTH, 74kW ,r.v. 2008
AGILA Z10XE, 43kw, r.v. 2000
OPCOM/diagnostika/aktivacia
AGILA Z10XE, 43kw, r.v. 2000
OPCOM/diagnostika/aktivacia
Je odnímání koule tažného ve verzi "na dva šrouby" náročné a na čas zdlouhavé?
Toto tažné zařízení se nemusí sundávat, protože k jeho montáži je potřeba speciální nářadí - momentový klíč. V zákoně je právě věta, že v tomto případě se koule nemusí sundávat.
Toto tažné zařízení se nemusí sundávat, protože k jeho montáži je potřeba speciální nářadí - momentový klíč. V zákoně je právě věta, že v tomto případě se koule nemusí sundávat.
- vojtavojta
Sundavat se asi nemusi,ale jak to vypada
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM