Tak jsme zpět. Motorkáře jsme nepotkali ani jednoho. Projížďka byla parádní, i motor mě v otáčkách nad 4 tisíce překvapil, že slušně táhl. Kam bylo vidět, tak jsem si zatáčky najel do protisměru, abych lépe trefil apex. Jen jak jsme dojeli do Lipenského oblouku, kde jsme museli dávat přednost, tak se před nás nasr*la dodávka, sanitka a nějakej kombík tak bylo po srandě.
Pro vysvětlení, tak ve 3/4 tratě je místo, kde se Eccák napojuje na běžnou silnici. Pro závody se to tam uzavře, takže se může letět zespoda až do cíle. Jenže mimo závod je to řešeno takhle, takže se stane, že se tam před vás dostane auto a pokued pořád něco jezdí do protisměru, tak ho nemáte kde předjet.
Jinak měl jsem možnost řídit Golfa a byl jsem trochu zklamán. Podvozek byl dost měkký, na dírách a nerovnostech super, ale náklony v zatáčkách mi vadily. Dále brzdy, v Astře se jen dotknu pedálu a auto brzdí jak vzteklé, v Golfu jsem šlápl na brzdu a nic se nedělo, musel jsem dost přitlačit aby se něco začlo dít. Volant, kamoš tam má příplatkový kožený multifunkční volant a ten byl dost mizernej, nejenže má spoutu tlačítek, ale je strašně úzkej a moc dobře se mi nedržel. Opeláckej koženej multifunkční je o světelnej rok dál. I on uznal, že by chtěl tlustší(z Golfu GTI), z mojeho OPC byl nadšenej. Sportovní sedačky na pohled vypadají dobře, ale při sezení v nich jsem neměl pocit, že sedím ve sportovních sedačkách. Připomínaly mi moje sedačky, jen s hlubšíma bočnicema. Abych jen nehanil, řazení má Golf vynikající, krátké dráhy snad už přesnější být nemohly, i když Háčko na tom není vůbec špatně, VW je jiná liga. A motor zespoda táhl lépe než moje 1.4 což se dalo čekat, ve vyšších otáčkách už takový rozdíl nebyl. Přirovnal bych to k tomu, že zátah který mám já třeba při 4000 ot, TSI ho má minimálně o 1500 níže. Jak tam člověk hodil šestku tak auto jelo skoro zadarmo. Zvuk motoru při vytočení parádní, na volnoběh zase nebyl vůbec slyšet. Zpracování interiéru má VW lepší, i když je to nové auto, za dva roky provozu na našich silnicích může být vše jinak. Ale jinak je to pěkné auto, to se musí nechat