Konkurence Astry H

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
emvee

Re: Konkurence Astry H

Příspěvek od emvee » 29 črc 2009, 09:35

Tak já když v zimě / na jaře řešil, jaké auto pořídím (Corsa 3-dv, 1997 už nám fakt přestávala stačit - čekali jsme druhého prcka :D), tak jsem uvažoval o čtyřech možnostech v následujícím pořadí:

1. Toyota Avensis kombi, 1.8 (model 2003-2008, spíš sci-fi, kdyby se náhodou objevil nějaký pěkný za dobrou cenu, vždycky se mi hodně líbil, možná o kousíček víc než Astra :oops: )
2. Opel Astra H caravan 1.6 nebo 1.8
3. Opel Zafira B 1.8
4. Ford Focus II kombi 1.6
(všechno benzín)

Anžto na nový jsem neměl a zadlužit jsem se kvůli autu nechtěl, tak jsem uvažoval buď o vlastním dovozu ojetiny z D nebo o ojetině od autorizovaného prodejce. Velkým favoritem byl referentský Focus od AutoIn - do 300k se tam dá koupit dva roky staré auto s 15000km. Nakonec se v bazaru kousek od HK objevila 2,5 roku stará Astra s 26.000km z Německa za 250k. Následovala prohlídka se známým, který pár let dělal u Opelu, která mě trochu nahlodala (pár detailů se mu tam úplně nezdálo), týden jsem přemýšlel ("oni ty focusy jsou asi dobrý, ale když Astra se mi líbí výrazně víc, má trochu lepší výbavu a je za lepší peníze"), nakonec jsem se s majitelem bazaru dohodl na návštěvě Opelu, napíchnutí na diagnostiku a celkové prohlídce. Tam moje obavy rozptýlili a za pár dnů byla doma. Proti bazaru nemůžu říct nic špatného (http://www.autaholice.cz). Už je doma skoro pět měsíců a slouží dobře (klep klep klep) a mám ji rád. Pořídil jsem ji letní obutí z lehkých slitin a vyměnil TID za BID.

Tak takhle jsem já přišel k Astře :D
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Reklama

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 29 črc 2009, 20:22

jinak co se týče místa tak se budete možná divit ale v corse D je vepředu víc místa než v astře H
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 29 črc 2009, 20:35

Vojto ja v ni jel jako spolujezdec a opravdu velky i 3dver, ale precejen brzy budeme 4 clenna rodina a na to je corsa trosku mala i kdyz mam kolegu co ma 10 let corsu B 3dver a zadny naklad ani pocet lidi neni problem (svihadla bez klimy do Chorvatska prej pohoda) :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 29 črc 2009, 20:45

já to nemyslel aby sis koupil corsu ale že ne vždy vyšší třída znamená víc místa...samozřejmě kde má corsa vepředu navrch tam ztrácí vzadu a v kufru to je logický 8-)

FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL » 29 črc 2009, 22:22

Jako druhý vůz do rodiny pro manželku je Corsa naprosto ideální. Sháníme druhý auto a Corsa je fajn a docela není spatná ta nová Agila. Ale urcitě to bude zase Opel 8-)
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 29 črc 2009, 22:35

Nechapu proc zenska musi jezdit v malym aute? Bezpecnejsi auta jsou vetsi takze ja bych zene zadnyho prcka nekoupil :?:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 29 črc 2009, 22:49

FerdaXXL píše:Jako druhý vůz do rodiny pro manželku je Corsa naprosto ideální. Sháníme druhý auto a Corsa je fajn a docela není spatná ta nová Agila. Ale urcitě to bude zase Opel 8-)
no agila zrovna moc opel neni, vše včetně motoru je od suzuki, i pitomý klíče... byl sem hodně zklamán

FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL » 29 črc 2009, 23:18

tak to je pro me zase novinka :o

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

hipi

Příspěvek od hipi » 30 črc 2009, 00:32

ja by som popri astre H rozmyslal o golf 5, ale cierny kon pre mna je KIA ceed. ked som sa v tom viezol, tak som bol prijemne prekvapeny, ako mi to auto "sadlo" .

FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL » 30 črc 2009, 10:03

milosh píše:Nechapu proc zenska musi jezdit v malym aute? Bezpecnejsi auta jsou vetsi takze ja bych zene zadnyho prcka nekoupil :?:
je vidět, že neparkuješ každý den a i několikrát denně v centru Prahy :?: Jasný ... je bezpečnější mít větší auto, ale je to její přání a je třeba ho respektovat. (aspoň někdy :lol: ) Praha je plná kompromisů jako všude.

Odpovědět