Alternativa oleje dexos..
Re: Alternativa oleje dexos..
do mojí astry taky první 3 roky lili 10W40(podle záznamů v servisce), v německým autorizáku. i když tam teoreticky nepatří. až pak tam začli dávat 5W30. No a je pravda že mě to olej taky docela žere.
Astra H 1.6i 77 kW 2004 z Deutschlandu
- Reklama
Signum + Swabel:
Čemu se kucí divíte? Onehdá jsem četl článeček o olejích od tribotechnika na tuším oleje.cz a docela bych neměl (hraničně) strach jít do 40 000 nebo cca.3-4 let. Jenže by mi to bylo hodně proti srsti. Já mám rád věci na které se mohu spolehnout a ty věci se mohou spolehnout na mě že dostanou co potřebují, resp. trošku přilepším.
To že Opel není šťastná volba pro člověka s mým přístupem, nechávám stranou.
Čemu se kucí divíte? Onehdá jsem četl článeček o olejích od tribotechnika na tuším oleje.cz a docela bych neměl (hraničně) strach jít do 40 000 nebo cca.3-4 let. Jenže by mi to bylo hodně proti srsti. Já mám rád věci na které se mohu spolehnout a ty věci se mohou spolehnout na mě že dostanou co potřebují, resp. trošku přilepším.
To že Opel není šťastná volba pro člověka s mým přístupem, nechávám stranou.
-
radim a vymenu oleja robili kazdych 15tkm alebo kazdych 30tkm ? myslim ten 10W-40 prve 3 roky
Áno aj keď sa začali predávať 1 Vectry C s motorom Y22DTR tak bol servisný interval na výmenu oleja 50000km ale veľmi rýchlo ich to prešlo.Ja nebudem nikoho presviedčať o tom po koľko km a aký olej tam má liať ,ale časom sa to každému vypomstí.Moj osobný názor je výmena po 15000km/rokradim píše:do mojí astry taky první 3 roky lili 10W40(podle záznamů v servisce), v německým autorizáku. i když tam teoreticky nepatří. až pak tam začli dávat 5W30. No a je pravda že mě to olej taky docela žere.
Zafira B r.v. 2007 Z19DTH - 180PS
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Ahoj.vondra007 píše:Nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímto internetovým obchodem?
http://www.diskont-pneu.cz/motorove-ole ... -s74460530
Jo už s nimi mám zkušenost. Dnes jsem objednal 10x 1l a přišly mi 3 maily.
V prvním že objednávku přijali.
V druhém že to nemají skladem a popoženou dodavatele.
A ve třetím že :
Vážený zákazníku,
objednávka č. 6654278968 byla stornována.
stav objednávky: Storno
Informován zákazník Objednávka odmítnuta
Omlouváme se Vám, Vámi objednané zboží je bohužel momentálně zcela vyprodané, bez termínu dodání. Vaše objednávka je proto bohužel zrušena. Omlouváme se Vám za komplikace.
Prostě fajne obchůdeček. Co na to říct.
Ono ani tak nejde o to jestli je to 5W30, 5W40 apod. ale jde o to, jestli ten olej splňuje konkrétní specifikaci konkrétního výrobce auta. Tenhle číselný kód jen udává chování oleje za studena a za tepla. Do mého Z16XEP taky "správně" patří 5W30, ale teď tam mám 5W40, protože ten konkrétní Castrol, který tam mám, splňuje správnou specifikaci GM pro benzínové motory... Čili zrovna tak ten 10W40, který tam v Německu lili mohl splňovat specifikaci pro tvůj motor...radim píše:do mojí astry taky první 3 roky lili 10W40(podle záznamů v servisce), v německým autorizáku. i když tam teoreticky nepatří. až pak tam začli dávat 5W30. No a je pravda že mě to olej taky docela žere.
peter13675: výměna oleje probíhala každý rok při cca 20 000 Km,
emvee: to máš pravdu, jenže 10W tam podle knihy nepatří a navíc jsem nenašel jediný olej 10W40 který by splňoval specifikaci gm-ll-A-025, proto je to divný.
emvee: to máš pravdu, jenže 10W tam podle knihy nepatří a navíc jsem nenašel jediný olej 10W40 který by splňoval specifikaci gm-ll-A-025, proto je to divný.
radim: Ale tohle je specifikace pro longlife olej a ten tam nutně dávat nemusíš. Stačí tam dát normální olej, který splňuje pro zážehové motory tuším ACEA A3/B3 a mezi nimi určitě nějaký 10Wněco bude, např. rychlým dotazem na pana Googla jsem našel: Castrol Magnatec A3/B3 10W-40.
já vím že se opakuju, ale čerpám ze sevisky.
viz. : Pokud není k dispozici motorový olej kvality gm-ll-a-025, je povoleno JEDNORÁZOVĚ použít maximálně 1 litr oleje kvality ACEA-A3/B3(B4) s vizkozitou 0(5)W30(40).
viz. : Pokud není k dispozici motorový olej kvality gm-ll-a-025, je povoleno JEDNORÁZOVĚ použít maximálně 1 litr oleje kvality ACEA-A3/B3(B4) s vizkozitou 0(5)W30(40).
jenže to čteš z kapitoly o doplnění oleje v případě, že tam máš ten longlife olej.
jinak já čerpám z knihy "jak na to".
jinak já čerpám z knihy "jak na to".