zohriatie motora
- vojtavojta
- Reklama
Re: zohriatie motora
Už jsem to našel je to stejne jak na GID, ale ukzajute to trochu jinak.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... it+teplotu
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... it+teplotu
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Tak i v BID jsem se bez broblemu dostal na ukazatel teploty. Pu ujeti 10 km ve meste jsem se dostal na necelich 90 C. Coz je velmi dobre a chladic byl uplne studeny.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Zdar
Tak já teď řeším podobný problém...zdá se mi že mi auto topí až za dlouho....po ujetí cca 10km ve městě fouká lehce vlažny vzduch...teplota motoru je cca 55 až 60 stupňů...venku sice -10 až -15.... ale i tak se mi to zdá málo...má Opel Zafira B ňáke přidavné topení ? ..nebo to jde přímo z okruhu vody to topení...a mám třeba zapnout klimu abych to urychlil nebo to nechat na eko ?....termostat mám nový cca pul roku.....dík za info
A ještě...teplota na 80 stupňů mi vyleze při těchto mrazech asi až za 25km.....to je bída !!!
Tak já teď řeším podobný problém...zdá se mi že mi auto topí až za dlouho....po ujetí cca 10km ve městě fouká lehce vlažny vzduch...teplota motoru je cca 55 až 60 stupňů...venku sice -10 až -15.... ale i tak se mi to zdá málo...má Opel Zafira B ňáke přidavné topení ? ..nebo to jde přímo z okruhu vody to topení...a mám třeba zapnout klimu abych to urychlil nebo to nechat na eko ?....termostat mám nový cca pul roku.....dík za info
A ještě...teplota na 80 stupňů mi vyleze při těchto mrazech asi až za 25km.....to je bída !!!
Opel Zafira B 1,9 cdti 96kw 2006
- vojtavojta
jeden znamy z opelklub.sk mi povedal ze tieto motory (ja mam 17cdti 74kw) sa velmi tazko zohrievaju v mrazoch.
Isiel som hodinu po dialnici a mal som teplotu 60.
Isiel som hodinu po dialnici a mal som teplotu 60.
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Nejde mi tak ani o zahřátí motoru jako o topení.....jestli ma Opel Zafira naky spešl okruh nebo system ktery můžu mít v hajzlu a netopí mi to tak jak by mělo...kolega má Mondeo v dieslu a fouká mu teplý vzduch už po cca 5km ale rafika teploměru motoru se mu ani nehne ! Fouká někomu teplý vzduch dříve než se motor zahřeje na 80 nebo třeba 40 ? Nebo to je prostě Opel a lepší už to nebude ?!
K zahození by nebylo, kdyby sis do popisu napsal alespoň typ motoru.
Pokud bude motor zahřátej na 40°, tak z topení nemůže jít nějak zvlášť horkej vzduch, mě to pořádně topí až tak při 70°
Pokud bude motor zahřátej na 40°, tak z topení nemůže jít nějak zvlášť horkej vzduch, mě to pořádně topí až tak při 70°
Dík za upozornění ale moc si mi nepomohl.....měl jsem kdysi Vectru 1,6 benzín a někdo mi tvrdil (asi mechoš) že tam je spešl okruh na topení..jako předehřev ať to dříve topí když je motor studený...jde mi o to jestli to nemá i Zafira v dieslu....jestli ne tak se omlouvám za blbé kecy prdy ..prostě se mi zdá že mi to topí za strašně dlouho.....
igorko píše:biť vyžšia.
ludi, ktori nie su schopni sa naucit elementarne zaklady gramatiky mali viac BIŤ v skole. Aby sme potom nemuseli citat prispevky podobne vyššie uvedenemu
Astra H, 1,6 77kw, XEP