Prosím HELP chyba 112 561, auto si dělá co chce!!
-
Prosím HELP chyba 112 561, auto si dělá co chce!!
Naskočilo Auto s klíčkem, nouzák a pak vyblikaná 112 561. Taky 112 562. Teď už nesvítí kontrolka autíčka, ale jen výfuku, auto jede pomalu, bez turba. A střídá se to. Vypnu, zapnu - auto s klíčkem. Vypnu,zapnu - kontrolka výfuku. Ale turbo spíná. Pak zase vyndám klíček, nastartuju- žádná kontrolka se nerozsvítí a 80 km ok. Jen co u pumpy vezmu naftu- opět autíčko s klíčkem a nouzák...(Ukazuje mi to v chybových kodech : solenoid ventil plnicího tlaku chyby . Co to prosím znamená??? Co asi tak měnit, kolik to stojí atd. atd. Určitě si myslím, že to nějak souvisí s tou ukrutnou zimou, chvíli je to ok, chvíli kontrolka výfuku, chvíli auto s klíčkem, chvíli je to normální, chvíli turbo spíná, chvíli ne. Jsem z toho jelen. Že by jen nějaký senzor či čidlo? Prosím HELP !!!
Opel Zafira ELEGANCE - 1,9 CDTI - 88KW - r.v.2006- Typ motoru: Z19DT -světle modrá met.- mám pocit, že jediná v Praze:-)
- Reklama
Re: Prosím HELP chyba 112 561, auto si dělá co chce!!
Tvůj chybový kod mi vychází poněkud jinak-vše kolem škrtící klapky
P1125 Napájení napětím akčního členu škrticí klapky, nízké napětí C-019
P1125 Funkční porucha obvodu zpětné vazby akčního členu škrticí klapky C-019
P1125 Funkční porucha akčního členu škrticí klapky C-019
P1125 Signál zpětné vazby akčního členu škrticí klapky, rozsah/výkon C-019
P1125 Výkonový stupeň zpětné vazby akčního členu škrticí klapky, vysoká teplota C-019
Podle postupu C-19 z TIS je tam docela dost měření a potom to vede směrem-
Vadné součásti:
A111 Škrticí klapka - nastavení polohy
nebo
A84 Řídicí jednotka - motor
P1125 Napájení napětím akčního členu škrticí klapky, nízké napětí C-019
P1125 Funkční porucha obvodu zpětné vazby akčního členu škrticí klapky C-019
P1125 Funkční porucha akčního členu škrticí klapky C-019
P1125 Signál zpětné vazby akčního členu škrticí klapky, rozsah/výkon C-019
P1125 Výkonový stupeň zpětné vazby akčního členu škrticí klapky, vysoká teplota C-019
Podle postupu C-19 z TIS je tam docela dost měření a potom to vede směrem-
Vadné součásti:
A111 Škrticí klapka - nastavení polohy
nebo
A84 Řídicí jednotka - motor
-
Děkuju Denny , ale moc moudrej z toho teda nejsem...
Opel Zafira ELEGANCE - 1,9 CDTI - 88KW - r.v.2006- Typ motoru: Z19DT -světle modrá met.- mám pocit, že jediná v Praze:-)
Promiň že si trochu rýpnu, ale není jednodušší s autem zajet k nějakýmu svýmu servisákovi, než to tu řešit na fóru ? Trochu mi to připomíná baby na mimibazaru co v diskuzi řeší jestli jít s dítětem k doktorovi když spadlo ze schodů
Ja třeba až budu mít nějakou závadu tak se poradím prvně zde abych věděl o co jde aby mě potom v servise neříkali něco navíc co potřeba vyměnit nebude !
Jistě, někdy se to možná vyplatí, ale tohle je zrovna případ jak dělanej pro diagnostiku.
Viděl bych to na elektroniku škrtící klapky plnou oleje. V tomto případě je nutná výměna klapky.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
-
Tak to se na mě nezlob, ale to teda popíráš smysl tohohle fora !!Samozřejmě, že na diagnostiku zajedu, ale chtěl jsem se nejprve zeptat tady, abych tak zhruba věděl, co a jak? Od toho to forum tady snad je, ne ?? M.j. kdyby to byla ta klapka, čemuž to tedy asi odpovídá a musela se měnit( pokud by tedy nestačila vyčistit) netušíte v jakých cenových relacích ( zhruba) se asi tak pohybuje cena??Respektive, dá se někde sehnat repasovaná? Prolezl jsem celý internet, ale vůbec netuším, kde by se dal repas sehnat. A to jsem z Prahy.. Díkes za fšechny tipy!!!!!hombre_71 píše:Promiň že si trochu rýpnu, ale není jednodušší s autem zajet k nějakýmu svýmu servisákovi, než to tu řešit na fóru ? Trochu mi to připomíná baby na mimibazaru co v diskuzi řeší jestli jít s dítětem k doktorovi když spadlo ze schodů
!
Opravuje je Actronics v cenách 4-5 tis.
www.autoakademie.cz
www.autoakademie.cz
Mám ten istý chyb. kód ,ale bez akejkoľvek závady na aute ,čiže auto šlape normálne ... vyskočilo mi to potom ako mi odyšli žhaviče a baterka ... či to náhodou nemá niečo spoločné s nízkym napetím pri štarte a tým sa zanamená táto chyba ... Inak ako ti to dopadlo ? som zvedavý keď ,že mám ten istý chyb. kód ....
ASTRA H CARAVAN,2007 1,9 CDti 88kw,COSMO in black skin