Čeština a slovenština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
-
- Kontaktovat uživatele:
Čeština a slovenština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
před časem jsem řešil lokalizaci textových zpráv zobrazovaných palubním počítačem vozů Astra-G (viz. tady). Ze zvědavosti jsem se podíval, zda-li by šlo udělat něco podobného, tj. zobrazení CZ textů včetně diakritických znamének a případně změna některých piktogramů, i u displejů typu GID nebo CID vozů Astra-H. Ještě to chce dost práce, ale vypadá to velmi nadějně.
Na rozdíl od MIDu Astry-G bude možné u GID či CID měnit zobrazované informace bez nutnosti zásahu do hardweru vlastních displejů. Nyní zatím teoreticky pracuji na GIDu SiemensVDO 13111163 (nebo také 13178570) a v brzké době budu mít první reálné ukázky… (pokud mi někdo GID nevyfoukne pod nosem )
Kdyby měl někdo chuť na experimentování, bylo by to skvělé. Já mám na stole testovací sestavu DVD90 NAVI s CIDem, za chvíli budu mít i GID, ale chybí mi ovládání klimatizace a zatím nedokáži nasimulovat chyby (voda v ostřiku, světla atd.), takže nevidím odpovídající hlášky. Chtělo by to odmonitorovat CAN komunikaci..
Tady je anglická verze zobrazovaných textů.
Ukázka části vyzobaných piktogramů zobrazovaných GIDem:
Na rozdíl od MIDu Astry-G bude možné u GID či CID měnit zobrazované informace bez nutnosti zásahu do hardweru vlastních displejů. Nyní zatím teoreticky pracuji na GIDu SiemensVDO 13111163 (nebo také 13178570) a v brzké době budu mít první reálné ukázky… (pokud mi někdo GID nevyfoukne pod nosem )
Kdyby měl někdo chuť na experimentování, bylo by to skvělé. Já mám na stole testovací sestavu DVD90 NAVI s CIDem, za chvíli budu mít i GID, ale chybí mi ovládání klimatizace a zatím nedokáži nasimulovat chyby (voda v ostřiku, světla atd.), takže nevidím odpovídající hlášky. Chtělo by to odmonitorovat CAN komunikaci..
Tady je anglická verze zobrazovaných textů.
Ukázka části vyzobaných piktogramů zobrazovaných GIDem:
- Reklama
Re: čeština v GID a CID displejích
Pokud by to slo tak to by bylo super, RomaneK nerikej ze nemas 1 displej na otestovani
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
- Kontaktovat uživatele:
pred casem mi RomanK nejake displeje nabizel, ale diky me neschopnosti to nedopadlo. Pristi tyden snad budu mit vlastni kousek a budu pri pokusech klidnejsi. Ono tomu displeji teoreticky nic nehrozi, program i programator mam, ale jeden nikdy nevi...
-
- Kontaktovat uživatele:
čeština v GID a CID displejích
a tady je k nahlédnutí ukázka vyzobaných fontů. Celkem je v GIDu uloženo 10 fontů...
-
- Kontaktovat uživatele:
lokalizaci starších GIDů a CIDů mám teoreticky vyřešenou, jenže nemá cenu počešťovat displej, když se na něm budou zobrazovat texty související s ovládáním rádia či navigace v jiném jazyce. Takže je nutné, krom zásahu do displeje, ještě sahat do rádia, resp. navigace Naštěstí i to je možné (viz. foto), takže bude počeštěná komplet sestava CD70 / DVD90 & GID / CID. A jelikož hodlám v displeji doplnit fonty s kódováním dle Windows-1250 (albánština, chorvatština, čeština, polština, rumunština, slovenština a maďarština), budou se zobrazovat správně i CZ MP3 Tagy (pokud budou kódovány dle Windows-1250). Nyní musím přeložit textíky a hlavně domalovat fonty, což bude hafo práce....
Ten přiložený obrázek berte prosím pouze jako náhled se zkušebním textem v jednom okně a zatím bez diakritky - displeje mám vyřešené jen teoreticky .
Ten přiložený obrázek berte prosím pouze jako náhled se zkušebním textem v jednom okně a zatím bez diakritky - displeje mám vyřešené jen teoreticky .
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Smekám před váma klobouk Romanek a PepaS-i !!
To jestli se vám všechno povede,tak to bude něco!
Sice pro ty co se už naučily a zvykli si na ovládání v angličtině to není už moc potřeba!(Aspon u mě)!
Ale kdybych si ted koupil astru a čučel na display jak tele,a nevěděl co mám mačkat(jakože jsem si tím prošel asi jako všichni!) tak bych ji určitě hned bral!
To jestli se vám všechno povede,tak to bude něco!
Sice pro ty co se už naučily a zvykli si na ovládání v angličtině to není už moc potřeba!(Aspon u mě)!
Ale kdybych si ted koupil astru a čučel na display jak tele,a nevěděl co mám mačkat(jakože jsem si tím prošel asi jako všichni!) tak bych ji určitě hned bral!
no vypadá to velmi zajímavě
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Tak to je good, do doby nez si ja koupim hacko to uz budes mit doladeny A pak to treba koupi Adam od tebe
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Takze pokracujes zatial uspesne, drzim palce. Ak budes s niecim potrebovat pomoct a zvladnem to aj ja rad ti pomozem.PepaS píše:lokalizaci starších GIDů a CIDů mám teoreticky vyřešenou, jenže nemá cenu počešťovat displej, když se na něm budou zobrazovat texty související s ovládáním rádia či navigace v jiném jazyce. Takže je nutné, krom zásahu do displeje, ještě sahat do rádia, resp. navigace Naštěstí i to je možné (viz. foto), takže bude počeštěná komplet sestava CD70 / DVD90 & GID / CID. A jelikož hodlám v displeji doplnit fonty s kódováním dle Windows-1250 (albánština, chorvatština, čeština, polština, rumunština, slovenština a maďarština), budou se zobrazovat správně i CZ MP3 Tagy (pokud budou kódovány dle Windows-1250). Nyní musím přeložit textíky a hlavně domalovat fonty, což bude hafo práce....
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek