Čekat po startu nebo vyrazit - zima pod 0
Re: Čekat po startu nebo vyrazit - zima pod 0
Mám tam 0W-40 parkuju v teple a vždy pár sekund nechám promazat motor. Pak v klidu jedu
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
- Reklama
Já nechám 10 vteřin rozběhnout motor a pomalinku jedu. první metry se snažím nesepnout turbo a celkem se to daří, mám to vždy od domu k prvním semaforum vždy z kopce
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw
Až na to ,že turbo se točí hned po startu okamžitě. Jelikož jej roztáčí výfukové plyny.
Jelikož jsem kdysi dávno jezdil hned ale jednoho dne sem oškrabal led začal topit na sklo a to se začlo zamlžovat no samozdřejmě sem viděl velký nic.. a malem sem srazil někoho na přechodě od tý doby radši stojím dvě - tři minutky než se to trošku prohřeje než vyjedu radši zničený auto než zmařenej lidskej život
To je pravda ale nástup výkonu je k dispozici od 1950 ot/min a do té doby pracuje motor relativně klidně. Pak začne vše dostávat co proto a radost z jízdy rostedenny píše:Až na to ,že turbo se točí hned po startu okamžitě. Jelikož jej roztáčí výfukové plyny.
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw
Pokud vim tak benzin i turbo jen nemas vytacet pres 3000 kdyz je studenej
btw. to u benzinu nastupuje turbo tak brzo jo sem myslel ze az tak kolem 2,5k ot.
btw. to u benzinu nastupuje turbo tak brzo jo sem myslel ze az tak kolem 2,5k ot.
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Myslim, ze resite tak trosku pikoviny. Prijdu, nastartuju, ometu, oskrabu a pomalu vyjedu. Prvnich 10km to drzim nekde kolem 2000 rpm, ne moc dole ani nahore... zatim mi motor nevybuchnul
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Vyjíždím v podstatě hnedka po nastartovaní, taky záleží kde jsem, doma případně čekám chvilku nebo otevřu bránu a jedu tak 20sec případně jen plazivou rychlostí při výjezdu. Pokud v autě topím s bufrem jedu hnedka (nahřeje se částečně motor a nemusí žhavit co jsem si všiml) nebo stejně musím jít otevřít:) Pokud mi manželka neotevře bránu.
U škodovky jezdím hnedka po startu ale netočím to. Trasy bohužel tak do 10km mám co jezdím do práce či na nákupy takže auto se mi zahřeje zhruba až cca po 5km pak ho zase vypnu, takže co?! V létě je to pohoda. V zimě nic moc, je to tu pořád do kopce z kopce, takže počáteční žravost u obou aut je.
U škodovky jezdím hnedka po startu ale netočím to. Trasy bohužel tak do 10km mám co jezdím do práce či na nákupy takže auto se mi zahřeje zhruba až cca po 5km pak ho zase vypnu, takže co?! V létě je to pohoda. V zimě nic moc, je to tu pořád do kopce z kopce, takže počáteční žravost u obou aut je.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...