Čekat po startu nebo vyrazit - zima pod 0
Re: Čekat po startu nebo vyrazit - zima pod 0
Tak vydim ze nazory jsou cekat i necekat. Ja osobne cekam max 30 sec. Dnes jsem vymecne nastartoval pred skrabani oken a zdalo se me, ze se auto mnohem lepe rozjizdi a mene huci. Jinak co je setrna jizda... Plyn moc nemackam jen lechtam, ale do kopecka to musim na moment vytahnout aspon na 2,5 tis. otacek jinak bych to zase dusil.
Naposledy upravil(a) maxnuke dne 17 led 2012, 12:20, celkem upraveno 1 x.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- Reklama
Ted si jeste polozit otazku, jestli se ma cenu timhle zabejvat kdyz dneska kazdej kdo koupi auto ho ma dejme tomu treba pet let, neco najede a koupi jiny. Tak ted jestli se vubec pripadne "spatne" starty vc. vsech negativnich dopadu na motor staci za dobu vlastnictvi auta projevit Kazdopadne alespon ja mam nazor ze po startu jet se studenym motorem v kliiidu nez se ohreje, zadne tahani za plyn a dodrzovat predepsane intervaly udrzby. Tim hlavne myslim vymenu oleje a filtru
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
- destroyer_svk
Priznam sa ze vzdy so zvedavostou sledujem nazory na podobne otazky.Je mi jasne ze vzdy budu dve skupiny ludi.Osobne vzdy po nastartovani par sekund pockam a potom idem.Ak by niekoho zaujimalo,dal som sem scan jedneho mozno zaujimaveho grafu a tabulky.
Graf predstavuje zavislost oleja (druh podla SAE ) od casu potrebneho na dokonale zaolejovanie celeho motora.
Z prislusnych riadkov tabulky je zrejme ake vlastnosti musi splnat olej urcitej triedy (Napr. olej SAE 5W30 musi splnit podmienky uvedene v riadku 5W a zaroven podmienky v riadku 30).
Graf predstavuje zavislost oleja (druh podla SAE ) od casu potrebneho na dokonale zaolejovanie celeho motora.
Z prislusnych riadkov tabulky je zrejme ake vlastnosti musi splnat olej urcitej triedy (Napr. olej SAE 5W30 musi splnit podmienky uvedene v riadku 5W a zaroven podmienky v riadku 30).
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Dle mnoha renomovaných výzkumů je daleko lepší a šetrnější hned pomalu vyrazit a plynule točit motor než nechat motor drbat na místě na volnoběh.
Já osobně se přikláním k názoru Denyho a i se tak chovám. Nastartuju a pomalu, lehká noha vyrážím. Četl jsem o tom několik diskusí a názorů a závěr je ten, že je lepší pomalou jízdou zahřívat celý “systém“, než nechat blafat motor na místě.
- vojtavojta
Je to tak.Krasne to ukazuje graf.Staci 5-8 vterin a motor je 100% promazany.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Ja nevim co nekteri delate nekolik minut pred odjezdem, ja teda vyjedu z garaze zavru a frcim, coz je max. na 20s
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
No vieš niektorý nemáme garáž tak musíme auto oškrábať prípadne oj omiesť celé auto (u nás je to povinné).
Ja ho necháva naštartovaný len chvíľku než oškrábem okná, čo z ekologického hľadiska nieje správne
Ja ho necháva naštartovaný len chvíľku než oškrábem okná, čo z ekologického hľadiska nieje správne
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Já zase nastartuju, vyjedu z garáže, vyjedu ze dvora na ulici, zavřu garáž, zavřu vrata na dvůr, pustím psa, to jsou 2-3minutky jen to fikne:)
Juro ty mas ale velkou zahradu Ale ja taky nechaval auto nastartovany nez jsem ometl snih a oskrabal okna nez jsem mel garaz, 5 minut to bylo minuly rok kdyz byl snih 3 mesice v kuse.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet