Takže opět řeším problém s motorem. Viz. tento link, strana 43:
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 258#p83258
Dnes jsem našel prasklou plastovou trubičku od DPF, opraveno, chyby smáznuty, ale auto stále padá do nouzáku při překročení 2tis otáček. Nová chyba se načte
P424F. Zítra jedu na diagnostiku do Opela, tak se snad něco chytrého dozvím. RomaK se k tomuto problému již vyjádřil po telefonu a opravdu jsem zvědav, zda-li se jeho slova potvrdí
EDIT: Dnes napojeno u Opela na diagnostiku, kde jsem chtěl vyčíst závady, popřípadě zjistit konkrétní vadný díl-y a smazat chyby. Technik mi nedokázal říci, co je příčinou mých závad. Začal by prý váhou vzduchu a postupně by se dopracoval k výsledku. Takže touhle cestou já určitě nepůjdu= nemám zbytečných 40tis na buď a nebo! Ale přeci jenom něco objevil a to, že jsem měl spadlé táhlo od výřivých klapek. A to jsem do motoru čuměl každý den

Táhlo jsem na klapky nasadil a nouzák (auto s klíčkem) už nesvítí- svítí pouze závada motoru (vrtulníček) ikdyž se auto vleče jakoby na ten nouzák jelo dál. Také jsem při vytočení motoru šahal na vzduchové hadice a byly měkké. Motor při plném sešlápnutí plynu točí do 2000, potom se s delší prodlevou přehoupne k 3000 a za velikého oblaka černého dýmu z výfuku roztočí do 4000 otáček. To vše proběhne v 5ti-6ti vteřinovém čase.
Dnes vyblikané chyby:
227956, 242F75 a 207561.