Změna barvy osvětlení přístrojů
Re: Změna barvy osvětlení přístrojů
jak se to vymenuje?
postup.. navod
postup.. navod
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
- Reklama
to by chtělo foto návod pro lamy jako jsem např já
Jednoduché, odděláš ten bílej plast (nebo jakejkoli jinej plast z čehokoli jiného) a bude před tebou ležet jen holej tišťák. Ledky jsou SMD tak ju chytneš do pinzety nažhavíš jednu stranu, druhou stranu a odděláš pinzetu. Zbydou ti dvě holé plošky na které v pinzetě přiložíš novou ledku a ťukneš pájkou na oba konce. Můžeš přidat i trošku cínu. Jo a mimochodem ta ledka má 1,5 mm tak je to piplačka. Nehledě na to že LEDka je polovodič což znamená že vede jen v jednom směru. Proto je nutné si nejdříve změřit polaritu původni LEDky a nachystat si tu novou (pokud to neuděláš a zapomeneš tak máš problém). Jo a stačí mít měřák přeplej na polohu měření diod a kdo číselně nepozná průchod tak pozná že se LEDka lehce rozsvítí protože měřák do hrotů pouští malé napětí.
Opel Astra H Caravan 2007 1,6 77 kW (105 k) a 150 Nm modrošedá metalíza
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
Nástroje: Sada torxů, pájka (lepší mikropájka), cín, kalafuna, isopropylalkohol (čištění desky po pájení), hadřík, šikovný ruce
1) Odšroubujeme 2 šrouby na stranách krytu pod volantem
2) Odklopíme kryt volantu a najdeme tyto 2 torx šrouby
3) Vytáhneme budíky a odpojíme data kabel
4) Rozebereme postupně budíky až na desku. Ručičky podebereme dvouma lžičkama, nebo vidičkou. Vždy si to podložte tvrdým papírem. Dál při rozebírání dejte pozor na kabel od LCD.
5) Pro podsvícení budíků označíme následující LED např lihovkou
6) Odpájíme všechny LED a podle následujícího obrázku polarity LED napájíme. Koupený LED mají označenou polaritu ze spodu. Šipka(nebo jinej znak) směřuje na mínus
7) Zeškrábeme jemně kalafunu a vyčistíme alkoholem. Kalafuna je důležitá, aby se cín rozlil rovnoměrně a zbytečně se na pájce nepřepaloval.
7) Než jsem to složil, tak jsem desku zkoušel samotnou napojenou na kabelu, jetli opravdu všechno svítí
8) A teď nás čeká proces složení. Ručičky moc nezarážejte k desce, aby se pak mohly otáčet.Po zaražení se dá ještě upravovat poloha na ose, takže si naštelujte výchozí polohu přesně.
A výsledek
Psal jsem tu, že už dál pokračovat nebudu, ale možná si dám zbytek do červena
1) Odšroubujeme 2 šrouby na stranách krytu pod volantem
2) Odklopíme kryt volantu a najdeme tyto 2 torx šrouby
3) Vytáhneme budíky a odpojíme data kabel
4) Rozebereme postupně budíky až na desku. Ručičky podebereme dvouma lžičkama, nebo vidičkou. Vždy si to podložte tvrdým papírem. Dál při rozebírání dejte pozor na kabel od LCD.
5) Pro podsvícení budíků označíme následující LED např lihovkou
6) Odpájíme všechny LED a podle následujícího obrázku polarity LED napájíme. Koupený LED mají označenou polaritu ze spodu. Šipka(nebo jinej znak) směřuje na mínus
7) Zeškrábeme jemně kalafunu a vyčistíme alkoholem. Kalafuna je důležitá, aby se cín rozlil rovnoměrně a zbytečně se na pájce nepřepaloval.
7) Než jsem to složil, tak jsem desku zkoušel samotnou napojenou na kabelu, jetli opravdu všechno svítí
8) A teď nás čeká proces složení. Ručičky moc nezarážejte k desce, aby se pak mohly otáčet.Po zaražení se dá ještě upravovat poloha na ose, takže si naštelujte výchozí polohu přesně.
A výsledek
Psal jsem tu, že už dál pokračovat nebudu, ale možná si dám zbytek do červena
Luxus! vypada ti to hodne dobre.. nemel bys naladu na jeste jedny budiky?
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
To pájení vypadá šíleně, no hlavně že ti to funguje. Nějaký fotky jsem taky dělal, když jsem měnil pod svícení, tak když je najdu tak je sem dám.
Jinak není to nic složitého, spíš je problém se k tomu dostat, než to pájet, řekl bych, že pájení je ta jednoduší část!
Jinak není to nic složitého, spíš je problém se k tomu dostat, než to pájet, řekl bych, že pájení je ta jednoduší část!
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
Došlo i na ostatní LEDky. Zkoušel sem tam dát modrou, protože ji mám nejradši, ale po zkoušce na panelu pro světla sem jí musel oddělat. Tahá to v noci děsně oči a na modrou se zaostřuje hůř, jak na ostatní barvy. Navíc svítí daleko víc, jako ta oranžová a na panelu pro světla to bude svítit vždycky na max. Toť můj postřeh. Jak bylo psaný na začátku o pouzdru LED 1206, tak ta bude celkově tak 20x a na rádio a ostatní přijde pouzdro 0805, ty velký 1206 tam nejdou (jdou ale je to pěknej bastl).
Pořídil sem si rudou červenou a vypadá to následovně:
Na obrázku to má jinačí odstín barvy, ve skutečnosti to je rudá červená a vypadá daleko líp Až bude čas, nahodím lepší kvalitu
Pořídil sem si rudou červenou a vypadá to následovně:
Na obrázku to má jinačí odstín barvy, ve skutečnosti to je rudá červená a vypadá daleko líp Až bude čas, nahodím lepší kvalitu
Dnes sem též objednal diody u TME čekám až dojdou a snad se dílo podaří
ASTERIX 1.9 CDTI 110 kW