konec tmavých folií...

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
hombre_71

Re: konec tmavých folií...

Příspěvek od hombre_71 » 30 srp 2011, 20:13

Kdyby pořádně fungovaly všechny STK, tak se to nemusí řešit.

Reklama

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 30 srp 2011, 20:23

dimi me se uz stalo i to, ze me vjel z vedlejsi do cesty clovek, kterej na me cumel. Netusim co to melo bejt. Nektery lidi sou takovy kreteni, ze nemuzes ocekavat logickou reakci.

Proste nejakyho poskoka na ministerstvu nekde vytroubila cerna audina s tmavejma sklama, tak si protlacil do vyhlasky, ze se to nesmi. Nasledne se rozjede masinerie statniho aparatu. Natisknou se vyhlasky, proskoli se lidi, vzniknou komise zkoumajici problematiku folii na sklech, zridi se zkusebny vydavajici atesty folii, poridi se pristroje na mereni propustnosti skel, zaplati se prospekty a spoty vysvetlujici verejnosti skodlivost folii na sklech a vznikne novy prostor pro korupci uplaceni policistu a techniku na STK.

Ve finale to cele zaplatime my z nasich kapes, policajti misto aby sli delat neco poradnyho, tak zvysuji bezpecnost na silnicich merenim skel a kdyz se nakonec vlastne zjisti, ze to je cele k nicemu, tak nekdo chytrej spocita, ze zruseni zakazu folii by bylo vlastne nakladnejsi, nez kdyz se zakaz ponecha.

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 30 srp 2011, 20:25

hombre kdyby se nevydavali nesmyslny narizeni, tak se to nemusi resit.

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 30 srp 2011, 21:18

Nesmyslný nařízení..

Nevím, mám folie na zadních oknech. Maximální spokojenost, nikdo mne zezadu neoslňuje. (Pokud někdo chce folie na přední okna kvůli přehřívání interiéru, tak už tu napsal miloš, že existují čiré s UV ochranou.) Ale že bych tvrdil, že je chci na přední boční okna, to nemůžu rozhodně říct. Spíš ne. To je jako s mobilama. Někdo tvrdí že mobil za jízdy neškodí, druhý že ano.. Podle mne nemá v ruce řidiče co dělat a idioti píšící sms za jízdy už vůbec na silnici nepatří. To už za chvíli může někdo tvrdit, že je nesmysl netolerování alkoholu za volantem. Vždyť on přeci po třech pivech a dvou slivovicích umí krásně řezat zatáčky.

Podle mne přesně jak píše hombre. Stačilo by jen být důslední v tom, co je již předepsané.
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 30 srp 2011, 21:30

Pepino ale opet si nenapsal ani carku proc je to spatne.

Ja mam treba na prednich oknech, ktery maj z vyroby 70% propustnost jeste folii s 50% propustnosti, takze vysledna bude nekde okolo 40%.

Pritom je dovnitr normalne videt a okem rozdil mezi 70 a 60, nebo ani mezi 70 a 50 nepoznas. Folie pres ktere neni videt musi byt uz hodne silne. Neprohledna folie je az nekde okolo 5-10% propustnosti.

Proto si na to taky porizujou meridla. I v te reportazi na TV prima tam polda meril nejaky sklo pres ktery bylo normalne videt a nameril 41%. Kdyz ta pruhlednost nejde poznat ocima, tak proc to merit a handrkovat se o nejaky procenta?

A ikdyby to sklo bylo cerny jak tma, tak me je to jedno. Ridici kamionu, nebo autobusakovi taky nevidim do oci a presto kvuli tomu do sebe hned na prvni krizovatce nenabourame.

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 30 srp 2011, 21:39

Nenapsal. Jak jsem psal mám je vzadu a na jednu stranu ok, dopředu bych je nechtěl, protože asi s přibývajícím věkem hůře vidím.. Proč to nepřiznat.. ;)
Ne všichni mají zrak jako ostříž.. Před pár lety jsem také nechápal.. :|

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 30 srp 2011, 21:52

Oproti me mas urcite oci jako ostriz. Ja mam uz -6.5 a to me letos ceka tricitka :(

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 30 srp 2011, 21:54

Na dálku zatím nic, ale opravdu jsem letos zjistil, že přes ty folie hůř vidím.. :|

kozoroh1

Příspěvek od kozoroh1 » 26 pro 2011, 11:37

Na Zafiře zatím ne, ale na V.B. mám folie už deset let, vepředu světlejší a vzadu tmavší, v autě je tma a vypadá to, že jsou stejné. Na STK přední okna stahuju dolů a když mě zastavý polda tak taky. Sjezdil jsem skoro celou evropu a nikdy se mi nestalo, že bych někoho přehlédl kvůli foliím. Spíš je to tak jak napsal kolega výše, nějakého dementa z ministersva vytroubila černá Audina a tím srazila jeho už ták nízké ego pod nulu. tak se ten chudáček postaral o to, aby se to více hlídalo. Doteď se rozumní poldové tvářili jako, že to nevidí, tak doufám, že budou ti rozumní v tomto pokračovat. Protože jsem nikdy nečetl o žádném smrťáku kvůli foliím, že by někdo najel pod náklaďák, nebo do stromu. Prostě žijeme v policejním státě, takže buzerace jen kvete. :x

denny

Příspěvek od denny » 07 led 2012, 16:11

Odpovědět