Prosím o radu- rozsvicuje kontrolka podvozku 1,9 CDTi
-
Prosím o radu- rozsvicuje kontrolka podvozku 1,9 CDTi
Zdravím všechny a prosím o radu, fakt jsem to ani na foru, ani v manuálu nevykoumal !! Dnes 4 x po sobě, během jízdy se mi u Zafirky 1,9 CDTi, 88 KW, r.v. 2006 rozsvítila kontrolka auta s klíčkem ( oranžová) dole na display a zároveň nahoře druhá, autíčko v trojúhelníčku ve smyku - )taky oranžová) a auto se hodilo do nějakého zvláštního režimu, motor běžel , ale vůbec nejelo! Vždycky to udělalo po přeřazení. Po vypnutí a zapnutí klíčku aopětovném nastartování chvíli jelo normálně a pak zase ty kontrolky! Naposledy jsem to musel vypnout a znovu nastartovat dvakrát ! V manuálu píšou, že tam mám zmačknout nějaké tlačítko sport, ale já tam žádné takové tlačítko nemám, je to uplně obyčejná výbava, takže vůbec netuším, co to s tím podvozkem a proč dělá , proč to nejede a jak se toho zbavit? Už se mi to stalo jednou, asi před měsícem, od té doby byl pokoj, ale dnes fakt 4 x po sobě !Díky za radu !!!
Opel Zafira ELEGANCE - 1,9 CDTI - 88KW - r.v.2006- Typ motoru: Z19DT -světle modrá met.- mám pocit, že jediná v Praze:-)
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu- rozsvicuje kontrolka podvozku 1,9 CDTi
Skus vycitat chybove kody.
Ako na to najdes tu na fore.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =chybovych
Ako na to najdes tu na fore.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =chybovych
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Porucha ABS/TC/ESP (Vehicle Dynamic System)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Prioritní je to autíčko s klíčem-chybový kod v jednotce motoru.Pak hned vyřazuje ABS\TC\ESP.
no ja bych to viděl na chyby 112052 a 112252 - porucha plynového pedálu poloha 1 a 2. Pokud ano tak těch temat je tu vice.
Astra H Caravan 2006, 1,9 TDCi 88kw
-
BINGO !! Byl jsem na diagnostice a vyjely mi následující chyby :xlimubaix píše:no ja bych to viděl na chyby 112052 a 112252 - porucha plynového pedálu poloha 1 a 2. Pokud ano tak těch temat je tu vice.
P 1122 Signál snímače 1 a snímače 2 polohy pedálu akcelerátoru
P 1120 Signál snímače1 a snímače 2 polohy pedálu akcelerátoru , nesprávný poměr.
CO242 Signál požadavku točivého momentu motoru - rozsah/ funkčnost
CO237 Nesprávný signál snímače polohy pedálu akcelerátoru.
Teď ale právě vyvstává další problém! Když to trošku zjednoduším, v podstatě mi ten borec jinými slovy řekl, že není v tomto případě schopen určit, kde se vlastně závada nachází, protože chyba sice byla uložena v paměti řj, ale on teď dostává na rozcestí a neví, zda-li je problém v řídící jednotce, která špatně vysílá signály, anebo přímo v ABS, či plynovém pedále. Že by na přesné určení závady musela ta chyba být konkretně v aktuální situaci a na display a nikolic jen zapsaná v historii.
Takže mi řekl, že mám jezdit, že je možný že se ti bude zhoršovat, ale taky , že je možný, že se třeba nic 3 roky nestane. Což mi teda přijde jako určení závady po diagnostice dost zvláštní. Představa, že bych třeba teď vyjel do Chorvatska a celou cestu se třásl, že mě to někde nechá je bizarní. Máte někdo prosím nějakou jinou cestu, když už mám ty chyby takhle určené, jak z toho ven?? Moc děkuju za reakce, mám Zafirku teprve 2 měsíce a fakt toho o ní mnoho nevím. Tohle určení diagnozy mě ake fakt rozladilo. Děkuju za reakce a pomoc!!
Opel Zafira ELEGANCE - 1,9 CDTI - 88KW - r.v.2006- Typ motoru: Z19DT -světle modrá met.- mám pocit, že jediná v Praze:-)
-
Našel jsem naprosto identický problém kolegy zde z fora :
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =14&t=3047
včetně diletanstdkého přístupu diagnostika, který mě stejně jako jemu řekl, měňte věci formou pokus-pmyl. ABS, kabeláž, plynový pedál až po řídící jednotku. Kolega to popsal tak věrně, že jsem měl pocit, jako bych to psal já. Takže- není to nic z toho, co vypsala diagnostika, ale zanešené turbo !!!! Tak to protahneme dle návodu a uvidíme...
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =14&t=3047
včetně diletanstdkého přístupu diagnostika, který mě stejně jako jemu řekl, měňte věci formou pokus-pmyl. ABS, kabeláž, plynový pedál až po řídící jednotku. Kolega to popsal tak věrně, že jsem měl pocit, jako bych to psal já. Takže- není to nic z toho, co vypsala diagnostika, ale zanešené turbo !!!! Tak to protahneme dle návodu a uvidíme...
Astra H Caravan 2006, 1,9 TDCi 88kw