Rozdelenie klimy

Od klimatizace až po xenony
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdelenie klimy

Příspěvek od Oťas » 13 srp 2011, 22:12

oblhut píše:Ovládání se zobrazuje na displeji a má i senzor kvality vzduchu.
Mám stejnou klimu jako ty, ale jak poznám, jestli tam je ten senzor kvality?

Edit:
Už jsem dohledal odpověď.

https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 9&start=10
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

Reklama

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 15 srp 2011, 10:12

Zdar, neviem ci sa to tu uz niekde rozoberalo lebo to neviem nikde najst.
Pisalo sa tu ze je rozdiel medzi plne manualnou klimou a poloautomatickou+automatickou aj konstrukcny a manualnu nejde prerobit na inu.
Zaujimalo by ma aky je v tom rozdiel a ako tie klimy pracuju. Manualna predpokladam ze sa zapne a ide non-stop a aj chladi stale rovnako aj ked uberiem teplotu. Pri ubrati teploty sa akurat zacne miesat studeny a teply vzduch, takze vlastne sa ten velmi studeny vzduch vyraba zbytocne.
Pracuju tie automacike klimy uz rozumnejsie a pri ubrani studeneho vzduchu zacnu chladit menej a setria palivo? Odpajaju sa vobec niekedy za jazdy ked su prechladene a usetria tak palivo?

Dikes, Johny
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Midzi

Příspěvek od Midzi » 15 srp 2011, 15:25

ano pracuju. Teda aspon by tak mohli. V aute mas snimac teploty a ten klime povie ci ma zapnut kompresor alebo nie. Akurat vcera som to mohol testovat ked som isiel z BB. Klima stale zapnuta a cim som bol blizsie k BA(prichod cca o 20:00) tak pri stale rovnakej rychlosti stupal dojazd, resp klesla celkova priemerna spotreba.
Niekde som dokonca sital taky test kde presne toto testovali, akurat ze porovnavali aj rozne motorizacie. Zistili len to co si kazdy myslel, cize silnejsiemu motoru bolo v podstate jedno ci je klima zapnuta alebo nie. Rozdiel bol cca 0,2 - 0,5l/100km. Pri slabsich motoroch a mechanickej klime to boli asi az 2-3l. Ale to si uz presne nepamatam.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

Odpovědět