jojo to je fakt. Ale když ona je holka ASTRA člen rodiny, tak se jí jeden snaží šetřit jak to jde. I přes zařazení do kategorie = SPOTŘEBÁK.miky_5 píše:na aute je vsetko spotrebny material,vsetko ti raz odide.
ja brzdim motorom ak stiham pred krizovatkou-mam nulovu spotrebu a cistim valce. a trochu setrim kotuce a platnicky a nespinim tak disky
vymačkávání spojky (pedálu) při startování
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Re: vymačkávání spojky (pedálu) při startování
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
FOTO GALERIE - můj "mazel"
FOTO GALERIE - můj "mazel"
- Reklama
No mně asi nejdřív odejdou pneumatiky
to uz som cital sa mi zda. najviac myslim na to vstrekovanie.edyss1 píše:Přidám také něco na přečtení:
http://audiklub.cz/forum/tema/126293-ak ... vat-diesel
neviete aky system common-Real ma opel?
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Já kdesi čet, že brždění motorem způsobuje spotřebu oleje, protože se ve válcích dělá podtlak a ten nasává olej z pístních kroužků, který jsou mazaný...
No to teda nevím , proč by to měl být přežitek ? Už jen z bezpeč. hlediska - počkej , až zapomeneš zařazeno a skočíš na auto před - za sebou ( a co kdyby tam zrovna někdo šel ? ) Další věc - vymáčknutím ulehčuješ startéru - nemusí točit i s převodovkou ( hlavně v zimě když je olej tuhý ) . Takže já dál vymačkávám
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Ja to vidim takto. Ak mam auto zaparkovane, stale nechavam zaradenu rychlost. Pri startovani automaticky stalcim spojku, startnem a idem, max. preradim na spiatocku al. zo spiatocky do 1.
Alebo mam auto nechavat zaparkovane v neutrali a na rucnej ? A potom nebudem musiet vymackavat spojku pri startovani ???
Po nastartovani ju tak ci tak stlacim, ked budem radit rychlost...
Alebo mam auto nechavat zaparkovane v neutrali a na rucnej ? A potom nebudem musiet vymackavat spojku pri startovani ???
Po nastartovani ju tak ci tak stlacim, ked budem radit rychlost...
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Tak jsem včera toto téma pročítal a ráno jsem si řekl, že to taky zkusím bez spojky. No musím Vám říct, že to je jako sprchovat se v ponožkách ... Zvyk je železná košile a asi bude těžký se to naučit ... Tak jen doufám, že to s tou spojkou netrýzním až tak moc ...
Sajfi
Sajfi
EX Astra Caravan H, 1,9 CDTI (88 kW), r. v. 2006
- vojtavojta
Presne tak,hlavne ten starter!bubo píše:No to teda nevím , proč by to měl být přežitek ? Už jen z bezpeč. hlediska - počkej , až zapomeneš zařazeno a skočíš na auto před - za sebou ( a co kdyby tam zrovna někdo šel ? ) Další věc - vymáčknutím ulehčuješ startéru - nemusí točit i s převodovkou ( hlavně v zimě když je olej tuhý ) . Takže já dál vymačkávám
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Taky tak, parkovani na 90% N + rucni brzda. Startovani se seslapnutou brzdou a spojkou
Opel Astra H Caravan 1.7CDTi - 74kW, cerna metaliza
Já parkuji s zařazeným kvaltem bez ručky. ručka jen v kopci. přez zimu není dobrý nechávat zataženou ručku, obzváště na ha horký kotouč. Přimrzne a jsi v háji. Jinak startuji s vymáčklou spojkou. Bržením motorem je jistota a nevidím na tom nic špatného. Asi stará škola
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw