Čapy riadenia!
- Reklama
Re: Čapy riadenia!
Mel jsem auto na prezuti, tahlo to do leva a volant nebyl uplne rovne, zrejme jsem v zime chytil nejakou douru.
No a kdyz bylo auto zvednuty mechanik vzal za kolo a byla na nem lehka vule. Ukazal mi pri otoceni rejdu jak to tam cvaka, no a bylo po geometrii, prezuli me a domluvili jsme se, az to vymenim, tak prijedu.
Doma jsem povolil kola, zvednul nejdriv jednu stranu, dal plny rejd na stranu , abych se dostal na čep rizeni, povolil jej zlehka na tyči a uplne ze spoda, nesel vyndat, poklepal jsem na ulozeni kola, a zroven vypacil cep z kola, vymenil za novy, dotahl na tyci a na kole, nandal kolo a to samy na druhe strane.
Prace tak max na dve hodiny.
Pak uz jen znovu geometrie, ikdyz uz to tak netahalo, ale radeji mam skoro novy pneu.
A je hotovo. Zvladne to skoro kazdy.
No a kdyz bylo auto zvednuty mechanik vzal za kolo a byla na nem lehka vule. Ukazal mi pri otoceni rejdu jak to tam cvaka, no a bylo po geometrii, prezuli me a domluvili jsme se, az to vymenim, tak prijedu.
Doma jsem povolil kola, zvednul nejdriv jednu stranu, dal plny rejd na stranu , abych se dostal na čep rizeni, povolil jej zlehka na tyči a uplne ze spoda, nesel vyndat, poklepal jsem na ulozeni kola, a zroven vypacil cep z kola, vymenil za novy, dotahl na tyci a na kole, nandal kolo a to samy na druhe strane.
Prace tak max na dve hodiny.
Pak uz jen znovu geometrie, ikdyz uz to tak netahalo, ale radeji mam skoro novy pneu.
A je hotovo. Zvladne to skoro kazdy.
Opel ASTRA Caravan 1.9 CDTI 16 V / 88 kw - chip na 110 kw / 330 Nm
Nevim, zda mam ten stejny problem, ale zacalo mi "chrastit na levem kole" pri brzdeni, jakoby plech dolehal na kovovou plochu. Za jizdy to nejde slyset (mozna neslysitelne diky vyssim otackam kola). Ale pri brzdeni na 0 je to des. Stabilizacni tycky mam v planu vymenit, ale toto mi prijde jako jiny problem Nemeli jste nekdo to stejne a cim by to mohlo byt? Diky.
Invin
Invin
Opel Astra H Caravan 1.7CDTi - 74kW, cerna metaliza
mám najeto viz podpis a mám je původní, to co bouchá jsou tyčky stabilizátoru
EX Opel Astra H caravan
- vojtavojta
podivej se na brzdove desky.Invin píše:Nevim, zda mam ten stejny problem, ale zacalo mi "chrastit na levem kole" pri brzdeni, jakoby plech dolehal na kovovou plochu. Za jizdy to nejde slyset (mozna neslysitelne diky vyssim otackam kola). Ale pri brzdeni na 0 je to des. Stabilizacni tycky mam v planu vymenit, ale toto mi prijde jako jiny problem Nemeli jste nekdo to stejne a cim by to mohlo byt? Diky.
Invin
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Skontroluj krycí plech kotúča či ho nemáš ohnutý. Pri brzdení môže kotúč jemne vibrovať a vtedy môže šúchať o neho. Ja som mal na starých kotúčoch ryhu od toho plechu a nebolo počuť pri jazde žiaden zvuk
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Uz jsem objednany k RomanuK na vymenu kosti + oleje, takze to projde a budeme chytrejsi Doufam, ze to bude jen nejaka drobnost nebot synator v ocekavani, tak ted jdou financni toky jinam
Opel Astra H Caravan 1.7CDTi - 74kW, cerna metaliza