Doporučte klimu manuál / automat. ?
Doporučte klimu manuál / automat. ?
Jako budoucí vlastník Astry H , bych chtěl poradit , jestli při výběru vozu , upřednostit klimu atomatickou ( stačí ta co je bez digitálu ) anebo klidně sáhnout po obyčejné manuální ? Je to velká nevýhoda , mít manuál ? Nebo , je u Opelu H ta míněná manuální nějak vylepšená , např. poloautomatická ? Vypíná ta manuální kompresor při dosažení nějaké teploty , nebo jede vlastně pořád naplno a reguluje se pouze přifukováním a ubíráním teplého vzduchu ?
Jestli mě v tom někdo uděláte jasno , nebo ze zkušenosti poradíte kterou klimu zvolit , budu velice vděčen .
Jestli mě v tom někdo uděláte jasno , nebo ze zkušenosti poradíte kterou klimu zvolit , budu velice vděčen .
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
- Reklama
Re: Doporučte klimu manuál / automat. ?
ja mam manual, ide dovtedy pokial ju nevypnes
, inak som s nou zatial spokojny, s inymi druhmi klimy nemam skusenosti

Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
já mám automat a nestěžuju si, u manuálu třeba během jízdy zjistíš, že ti je najednou zima, přenastavíš kolečka a zase ti je teplo, já nastavím 20°C a nemusím si ničeho všímat
EX Opel Astra H caravan
Asi se vyplatí investice do automatické... u mechanické je regulace jak popisuje mazety, bohužel..
Určite automat. Predstav si že vzduch najskôr ochladíš ako sa dá a potom ohreješ? Má to logiku? To radšej bez klímy.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Úplně stejně to funguje i u mechanický, akorát musíš najít polohu kolečka, kde ti výsledný mix nejvíc vyhovuje. Jestli automatická umí přidávat a ubírat výkon samotné klimatizační jednotce nebo jestli to taky dělá pomocí míchání chadného a teplého vzduchu teda netuším. Komfortnější je určitě automatika, funkčně je to ve finále jedno.Mazety píše:já mám automat a nestěžuju si, u manuálu třeba během jízdy zjistíš, že ti je najednou zima, přenastavíš kolečka a zase ti je teplo, já nastavím 20°C a nemusím si ničeho všímat
a jak myslíš že to je u automatu? tam běží kompresor furt naplno jako když máš zapnutou manuální klimu a míchá se teplej se studenym vzduchemKesi píše:Určite automat. Predstav si že vzduch najskôr ochladíš ako sa dá a potom ohreješ? Má to logiku? To radšej bez klímy.
měl sem géčko s manuál i automatickou klimou, corsu d s automatickou, háčko s manuální a abych řek pravdu tak mě je to uplně jedno, ale v zimě rači jezdim s manual, zdá se mi že dřív topí
jestli kupuješ ojetinu tak spíš koukej na celkovej stav auta a to jestli bude mít automatickou klimu ber spíš jako bonus
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Výkon kompresoru klimatizace se nedá regulovat. Spojka ho jen připojí nebo odpojí. jediné co se u aut. klimy reguluje, je míchání teplého a studeného vzduchu podle nastavené teploty a podle informací z čitel teploty v interiéru. Je to určitě pohodlnější než u manuální klimy, ale zásadní rozdíl v tom nevidím. Jak píše vojta - důležitější je stav auta. taky jsem chtěl automatickou klimu, ale stav auta rozhodl a tak mám manuál. A vůbec mi to nevadí 

Díky chlapáci , to jsem potřeboval vědět , že se kompresor u automatu pouze také připojí a odpojí a že se po dosažení např. 22 st. neodpojí ( tím jsem si myslel , že se i více šetří ) a pak při oteplení se na chvíli zase jen připojí . S takovou mě ta manuální vadit nebude .
Asi to bude patřit do jiného tématu ( admin promine ) ale musím se optat :
řeším velké dilema - jestli jít do koupě fungl nového ( 1.6/85kw/hatchb. ) , nebo jestli zvolit o 50 - 60 tis.Kč levnější , pár let ojetou ( najeto asi +- 50 tis. km ) tu samou Astru ?
Plánujeme to mít , jako dlouhodobější vozidlo , zkušenost osobně mám s fungl novou Astrou F classic .
Mám ji 9 let , garážovaná , najeto sice jen 70 tis. , ale fakt nekecám , ani jediná závada , dolívám jen benzín a pravidelná údržba . Tedy žádné starosti .
Mám mít strach , když ušetřím 50 tis. na ojetině , že můžu očekávat problémy ? Sice by to bylo z bazaru salonu Opel , ale čert ví , kdo s tím , jak jezdil ? Stačí , když mě jen trochu z Vašich zkušeností navedete k rozlousknutí dilematu
Díky
Asi to bude patřit do jiného tématu ( admin promine ) ale musím se optat :
řeším velké dilema - jestli jít do koupě fungl nového ( 1.6/85kw/hatchb. ) , nebo jestli zvolit o 50 - 60 tis.Kč levnější , pár let ojetou ( najeto asi +- 50 tis. km ) tu samou Astru ?
Plánujeme to mít , jako dlouhodobější vozidlo , zkušenost osobně mám s fungl novou Astrou F classic .
Mám ji 9 let , garážovaná , najeto sice jen 70 tis. , ale fakt nekecám , ani jediná závada , dolívám jen benzín a pravidelná údržba . Tedy žádné starosti .
Mám mít strach , když ušetřím 50 tis. na ojetině , že můžu očekávat problémy ? Sice by to bylo z bazaru salonu Opel , ale čert ví , kdo s tím , jak jezdil ? Stačí , když mě jen trochu z Vašich zkušeností navedete k rozlousknutí dilematu

ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Určitě bych šel do nového auta. Vybereš si barvu, výbavu a mají teď 6 let záruku. Takže to podle mě za to stojí.