Proč zrovna Opel?
Re: Proč zrovna Opel?
první auto jsem měl Nissan Almera první generace, ta sloužila super. Ale bylo vidět, že to je 13 let staré auto.
Minulý rok jsme se s přítelkyní rozhodli, že si koupíme novější také na základě toho, že jsme čekali mimčo.
Požadavkem bylo novější moderní auto do 4-5 let stáří, benzínový motor, větší než Almera. A nechtěl jsem Škodu Octavia ani kombík.
A ze všech možností vyhrála Opel Zafira 1,8 rv. 2007
Minulý rok jsme se s přítelkyní rozhodli, že si koupíme novější také na základě toho, že jsme čekali mimčo.
Požadavkem bylo novější moderní auto do 4-5 let stáří, benzínový motor, větší než Almera. A nechtěl jsem Škodu Octavia ani kombík.
A ze všech možností vyhrála Opel Zafira 1,8 rv. 2007
Zafira B 1.8 Easytronic, 2007
- Reklama
Poslední 3 roky sem měl G Caravan benzín a koukal sem po kombi/mpv + nafta/cng/lpg
Na mobile.de byly ale Zafiry a Multiply cng dost často mrtvý,Turan zase za mašli.
V kombíkách sem hledal kde se pohodlně posadim - roztahnu kolena,octa.307 i astra dost podobný.
Pokukoval sem po střešnim oknu a 307 sw(kde se mi líbyl systém sedaček) má jen proskleno což je dost nepraktický.
Tak vyhrála opět Astra Caravan
Ale po přesednutí z G do H sem docela koukal,u auta z roku 2006 s výbavou,sem nečekal zadní opěrky dvě trčící a jedna zapuštěná jako G z 1998(to mě při výběru nenapadlo hlídat)stínítka řidiče i spolujezdce moc nelícujou se zpětnym zrc.+absence pruhu na čelnim okně-u G je,takže nízký sluníčko je paráda.Sedačka řidiče ve 170tkm vypadá hůř než v 13 starým G s 224tkm(a to předchozí majitel byl spíš drobnější a jezdil v obleku) Kufr jako u G 500l ale do g sem dal 6x 50l sud,sem ne.Je mi jasný že takovej náklad veze málokdo,odkládací prostory jsou všeobecně známy a tažný na dva klíče č.18 který pak neni kam dát je taky dobrá práce.(otcovo htp 2005 má nacvakávaci)
Než sem přesed,tak sem byl oplofil Astra G + Corsa C všude vychvaluju,ale na H si pozvolna zvykám - nějak sem čekal že bude lepší ve všech směrech.
Auto je určitě bezpečnější,při vyších rychlostech tišší,delší rozvor je taky dost znát.
Ale neřek bych že překročila vlastí stín,v dost směrech je to krok vzad.
Snažil sem se bejt objektivní,třeba to někomu pomůže při výběru.
Na mobile.de byly ale Zafiry a Multiply cng dost často mrtvý,Turan zase za mašli.
V kombíkách sem hledal kde se pohodlně posadim - roztahnu kolena,octa.307 i astra dost podobný.
Pokukoval sem po střešnim oknu a 307 sw(kde se mi líbyl systém sedaček) má jen proskleno což je dost nepraktický.
Tak vyhrála opět Astra Caravan
Ale po přesednutí z G do H sem docela koukal,u auta z roku 2006 s výbavou,sem nečekal zadní opěrky dvě trčící a jedna zapuštěná jako G z 1998(to mě při výběru nenapadlo hlídat)stínítka řidiče i spolujezdce moc nelícujou se zpětnym zrc.+absence pruhu na čelnim okně-u G je,takže nízký sluníčko je paráda.Sedačka řidiče ve 170tkm vypadá hůř než v 13 starým G s 224tkm(a to předchozí majitel byl spíš drobnější a jezdil v obleku) Kufr jako u G 500l ale do g sem dal 6x 50l sud,sem ne.Je mi jasný že takovej náklad veze málokdo,odkládací prostory jsou všeobecně známy a tažný na dva klíče č.18 který pak neni kam dát je taky dobrá práce.(otcovo htp 2005 má nacvakávaci)
Než sem přesed,tak sem byl oplofil Astra G + Corsa C všude vychvaluju,ale na H si pozvolna zvykám - nějak sem čekal že bude lepší ve všech směrech.
Auto je určitě bezpečnější,při vyších rychlostech tišší,delší rozvor je taky dost znát.
Ale neřek bych že překročila vlastí stín,v dost směrech je to krok vzad.
Snažil sem se bejt objektivní,třeba to někomu pomůže při výběru.
1.7 DTH Caravan 2006 6° teď 93kw
No my mame doma jak G tak H a rozdil tech let, zpracovani, "tichosti" motoru atd teda znat opravdu je.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
taky jsem si v lednu pokládal tuto otázku a vyšla mi škoda
EX Opel Astra H caravan
já jsem si gtc zamiloval na první pohled a jiná volba nebyla v úvahu,takže opět opel a háčko s géčkem se nedá srovnávat
Když to je srdcová záležitost,tak určitě neni co řešit.
Ale když člověk kupuje auto na vožení rodiny + věcí a očekává určitou míru uživatelský praktičnosti u kombíku z roku 2006,tak ho pak nějaký věci můžou zarazit.(dobrý sou zadní sedáky co jdou vyjmout,třeba B6 to nemá)
Ale když člověk kupuje auto na vožení rodiny + věcí a očekává určitou míru uživatelský praktičnosti u kombíku z roku 2006,tak ho pak nějaký věci můžou zarazit.(dobrý sou zadní sedáky co jdou vyjmout,třeba B6 to nemá)
1.7 DTH Caravan 2006 6° teď 93kw
vožení, no to je slovo
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Mně od opela všichni odrazovali. Táta začátkem 90.let koupil Kadett E jako druhý auto do rodiny. Prý to bylo zklamání, problémů taky dost. Pak když mu ukradli Toledo, koupil si vectru A, a do půl roku ji ze stejných důvodů prodal. Celkově má Opel nevalnou pověst. Já měl tenkrát více kandidátů a skončil jsem u Astry H Caravan z druhé ruky. Doteď jsem neměl důvod litovat. Teď jsme se vrátli z rodinné dovolené po ČR. Do kufru se mi vešly 3 kufry, skládací dětská postýlka a kočár - sporťák. Prostě paráda.
Kdybych si dneska kupoval nový auto - Astra J v kombi je fakt nádhera.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Dovolil bych si nesouhlasit, velikostně je jéčko propadák, dá se říct taková corsa v kombíku:-(franke_cz píše:
EX Opel Astra H caravan
Myslis uvnitr nebo zvenci?