Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Honzák

Re: Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 15:31

papak13 píše:No v prvom rade my na nasich rozvodoch v astrickach teda 1.7 CDTI nemame retaz ale remen!
Ziadna kontrolka neexistuje len posudenie stavu skusenym mechanikom ale moje odporucanie je vymenit aj keby mi niekto zarucoval ze ich vymienal vcera!Ludia su svine a pri kupe ti nahovoria vselico a za tych +/- 150eur aj s vodnou pumpou urcite nestoja tie dalsie problemy a opravy co by boli s tym spojene! Urcite ti to tu odpruci kazdi!

Jedna otazocka kolko km mas na nom nabehane?

A ak si chces spravit vylet dohodni sa s Vojtom on ti cele auticko prezrie a pisal si ze to mas 150km takze 300km hore dole je pekny vylet:)
Díky za doporučení. Dobrá, ty řemeny (omlouvám se za řetězy :) ), ještě nechám vyměnit. Stejně jsem se spíš klonil k tomuhle názoru. Za ten klid to jistě stojí.
Na té Astře jsem ujel zatím cca 700 km. Zvykáme si na sebe, ale zatím jsem spokojený:-) Snad i ona se mnou:-) Až na tu chybu s prasklou hadičkou...
Já jsem si právě říkal, že bych se zajel podívat na ten výlet, za tím Vojtou. Přesně to bych totiž potřeboval, aby se někdo, kdo Astrám opravdu rozumí, na to auto pořádně podíval. A případně mi tam udělal nějaké věci (např. checkcontrol). Toho Vojtu je asi možné zkontaktovat na tomhle fóru, že jo?
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74kw r.v. 2004

Reklama

papak13

Příspěvek od papak13 » 17 kvě 2011, 15:37

Ale myslel som kolko km mas na nom nabehane celkovo! Teda kolko km mas na pocitadle?

Teda aspon co ja viem väcsina ho kontaktuje tu bud v jeho odkaze na diely alebo cez SS! Mozno ma niekto aj jeho cislo!

http://forum.opel-astra-h.cz/viewtopic.php?f=36&t=1780
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

Honzák

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 15:38

papak13 píše:A este ma napadla jedna vec on ma za velmi slusne ceny aj nhardne diely, filtre proste vsetko co chces tak to mozes zbuchat pri jednej navsteve a bude ti to robit fakt odbornik! Keby ich nemam obch tak daleko tak urcite jazdim len ku nim!
Ja sa drzim hesla ako sa spravas ty k astricke tak sa sprava aj ona k tebe:)
Az na male vynimky:)
Udělám to tak.
K Astře se snažím chovat samozřejmě dobře. Už 2 x jsem jí umyl, natankoval jsem doi ní naftu shell, snažím se jezdit optimálně, scháním informace na tomhle fóru atd...:-) Snad mi to oplatí. Musím říct, že předtím ta felda, ač to byl proti tomuhle strej krám, tak mě nikde nenechala, a to jsem s ní byl ve Španělsku i Řecku.

Honzák

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 15:50

papak13 píše:Ale myslel som kolko km mas na nom nabehane celkovo! Teda kolko km mas na pocitadle?

Teda aspon co ja viem väcsina ho kontaktuje tu bud v jeho odkaze na diely alebo cez SS! Mozno ma niekto aj jeho cislo!

http://forum.opel-astra-h.cz/viewtopic.php?f=36&t=1780
Aha, občas jsem trochu pomalejší:-) Na počítadle bylo když jsem Astru kupoval 148.000 km. Před tím, než jsem jí koupil, tak jsem s ní zajel do servisu Opel, kde mi to kontrolovali a potvrdili. Byl to náhodou servis, kam si ta ženská, která měla tu Astru přede mnou, jela někdy před Vánocemi udělat nějakou opravu (myslím, že pedál plynu nebo co). No a oni při každé opravě zkoumají stav km, který byl asi o 4.000 méně, než když já jsem Astru teď v dubnu kupoval. Z toho jsme v tom servisu vyvodili, že ten stav 148.000 km, který tam je, by mohl odpovídat skutečnosti. Ale to víš, v tomhle státě není jistého nic. Myslím, že ještě nedávno tu dokonce přetáčení tachometrů ani nebylo trestné...

Díky za tip, kde ho kontaktovat. Já se zkusím podívat do těch dílů a napsat mu, jestli to nějak půjde, uvidíme co on na to. Hlavně bych byl rád, kdyby se na to auto podíval, vyměnil mi ten olej, filtry a rozvodové řemeny:-) Jenže počítám, že tohle všechno bude ještě pěkná pálka...

papak13

Příspěvek od papak13 » 17 kvě 2011, 15:56

Rozvody aj s vodnou pumpou si objednaj tu:

https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... ilit=hamar

Filtry a olej ti urcite preda Vojto! Takze si dokazes spocitat co to asi bude stat.
Rozvody aj s pumpou tusim nejakych +/- 180e, vsetky filtry-olejovy +/- 6e,vzduchovy +/-17e,pelovy+/-15 a palivovy +/- 10e ceny u nas na SK!
Takze nic take strasne to nie je bezna udrzba.Az na tie rozvody.

Honzák

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 16:11

papak13 píše:Rozvody aj s vodnou pumpou si objednaj tu:

https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... ilit=hamar

Filtry a olej ti urcite preda Vojto! Takze si dokazes spocitat co to asi bude stat.
Rozvody aj s pumpou tusim nejakych +/- 180e, vsetky filtry-olejovy +/- 6e,vzduchovy +/-17e,pelovy+/-15 a palivovy +/- 10e ceny u nas na SK!
Takze nic take strasne to nie je bezna udrzba.Az na tie rozvody.
Tak jsem si to bez práce spočítal + ještě za olej a myslím, že to není tak strašné. Pokud se tedy ještě nenajde něco. Díky moc a díky za tip. Jdu psát tomu Hamarovi, objednat si řemeny a pumpu.

papak13

Příspěvek od papak13 » 17 kvě 2011, 16:16

Potom prosim ta napis co budu stat tie rozvody aj s pumpu aj s dopravou lebo za 9tis.km musim menit aj ja tak nech viem kolko si mam odlozit.
A olej ma Vojto za velmi slusne ceny, keby nebolo na SK take drahe postovne tak by som to bral vsetko od neho.
Inak ja mam presne ten isty motor ale r.v05 model 06 a nabehanych uz 171tis. a zatial odislo len: alternator,beterka,stabilizacne tycky,capy riadenia,prelomene kable vo dverach,motorcek ostrekovacov. takze bezne spotrebne veci:)

Honzák

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 16:42

papak13 píše:Potom prosim ta napis co budu stat tie rozvody aj s pumpu aj s dopravou lebo za 9tis.km musim menit aj ja tak nech viem kolko si mam odlozit.
A olej ma Vojto za velmi slusne ceny, keby nebolo na SK take drahe postovne tak by som to bral vsetko od neho.
Inak ja mam presne ten isty motor ale r.v05 model 06 a nabehanych uz 171tis. a zatial odislo len: alternator,beterka,stabilizacne tycky,capy riadenia,prelomene kable vo dverach,motorcek ostrekovacov. takze bezne spotrebne veci:)
Určitě napíšu. Teď jsem poslal email, na tu adresu Hamara, kterou jsi mi napsal, a přesně na tohle se tam ptám. Potom je ještě otázka, kolik bude stát ta práce. To sem také napíšu - až si to nechám udělat.

Zrovna jsem se tě chtěl zeptat, na tvoje zkušenosti s Astrou:-) Takže zatím žádná velká závada. To jsem rád, že drží a přeju, ať ještě hodně dlouho. Snad bude i ta moje. A ty jí máš od nové, nebo také jsi koupil ojetou? Jinak ta paní, co jí měla přede mnou, také nechávala opravovat alternátor a také pedál plynu. Jinak já se s ní snažím jezdit fakt na pohodu - po silnicích těch 90 po dálnici max. 130. Motor se snažím držet kolem těch 2.000 otáček a taky jsem se dočetl, jak s tím turbem po nastartování a před zastavením.

Honzák

Příspěvek od Honzák » 17 kvě 2011, 16:48

Jinak ještě mám pocit, že mi nefunguje klimoška (nebo je málo účinná). Ale tuhle opravu nechám až na později.

papak13

Příspěvek od papak13 » 18 kvě 2011, 09:10

No ja som ju kupoval teda resp. doviezol som si ju z Francie a mala nabehane 89tis.km! Zatial som s nou velmi spokojny ci uz vzhladovo,alebo s motorom alebo so spotrebou.
Na buduci rok planujem vymenu za novsi model a v este lepsej vybave, hodne mi chybaju xenony tak budem hladat nejaku s nimi a s tym istym motorom hlavne bez DPF!
Ak mas vymeneny resp. repasovany alternator tak uz mozno len baterka odide casom ak je este povodna GM a inak by to malo slapat ako hodinky:)
A klimatizacia to je tiez problem väcsiny, skus dat doplnit a uvidis co to spravi.
Ak by si este nieco chcel vediet popr. s niecim poradit kludne sa ozvi.

Odpovědět