Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Re: Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Spotřeba se mi drží na 6.9, jak léto, tak zima, je pravda, že občas se v létě dostanu na 6.7, ale to jen krátkodobě. Letní i zimní mám 205/55 R16. Na jednu nádrž prostě cca 680km a tím to hasne. A to jezdim s hodně lehkou nohou a na tlačítko sport radši ani nekoukám, protože jediný co to způsobí je neskutečná žravost.
Astra H 2009 1.4 66kW Easytronic
- Reklama
jde se dostat i na 6,4, ale to musíš jezdit jen okresky a téměř to nevytáčet
6,4 jde i s městským provozem a vytáčením, teda pokud to netočíš do 5 tis ot.
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Sledujem rozdiel v spotrebe. Palivo je bud Shell alebo OMV. Jazdim hlavne velkomesto. Pneu vzdy 205/55 R16.
V zime 8,3-8,6l
V lete 7,6-7,9l
Na jesen, ked som kupil auto som mal rekord 6,2l mimomesto/dialnica.
V zime 8,3-8,6l
V lete 7,6-7,9l
Na jesen, ked som kupil auto som mal rekord 6,2l mimomesto/dialnica.
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
Tak to možná někde na rovině u Kolína Tady v Jablonci se říká, že buď jdeš do kopce nebo prší A vytáčení motoru nechám na uvážení automatu, ale je fakt, že na rovince občas zasáhnu dřív než on. Ale ani automat netočí to víc jak 3500.Nerez píše:6,4 jde i s městským provozem a vytáčením, teda pokud to netočíš do 5 tis ot.
Aha Tak tady na Olomoucku je vesměs rovina, těch kopců tady moc není. Já s tou 1.4 jezdím tak, že ji vytočím třeba do 3000 - 3500 ot a pak přeřadim, ve městě samozřejmě tolik netočím. Čtverkou udělám těch 90 a pětku tam hodin jen na udržovani nebo ještě na to zrychlení na 100, víc mimo obec nejezdím. Hodně dojíždím bez plynu, z rovinek do obcí, ke křižovatkám atd. takže momentalni spotřeba je v tu dobu 0. Takže s tím motorem dokážu jezdit za těch 6,5 a někdy i za míň
Asi se to dá stlačit, na rovince to jde jet pod pět na sto, ale tady, kde je to samej kopec, tak je to beznadějný. A to si myslim, že mít manuál, tak jezdim ještě za víc. Taky je fakt, že si dopřávám klimatizaci nonstop, ale kvůli těm dvěma desetinám se mi ji vypínat nechce a na druhou stranu po ránu si sedačku pořádně vyhřeju.
Žarnovica(SK)-Ledvice(CZ)-cca 630Km-4osoby + batožina-spotreba 6,8
Ledvice-Žarnovica-3 osoby +batožina spotreba 6,6
Jazda okolo 120 Km/h miestami aj 160.
tesne pred Prahou som cestou domov stretol presne takú astru ako mám ja s Hlohoveckou značkou...išli sme v tandeme akurát on potom zišiel niekde dole do McDonaldu a dobehl ma opäť pred Brnom kde som mal prestávku ja ...
P.S ak chodíš na toto fórum tak pozdravujem...mal si tam naloženú celkom sympatickú kočku
Ledvice-Žarnovica-3 osoby +batožina spotreba 6,6
Jazda okolo 120 Km/h miestami aj 160.
tesne pred Prahou som cestou domov stretol presne takú astru ako mám ja s Hlohoveckou značkou...išli sme v tandeme akurát on potom zišiel niekde dole do McDonaldu a dobehl ma opäť pred Brnom kde som mal prestávku ja ...
P.S ak chodíš na toto fórum tak pozdravujem...mal si tam naloženú celkom sympatickú kočku
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW
Takze vcera so mal cestu pomedzi dediny a chcel som zistit,kolko mi prida na spotrebe moja elektronicka klima...na prekvapenie takmer nic....v meste by to bolo asi viac poznat...
Astra H Cosmo Z14XEP,zlatá metalíza
Moja astra: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... iova+astra
Moja astra: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... iova+astra