![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Vyzerá to, že už onedlho budem (dúfam šťastným) majiteľom astry H. Pôvodne som o Astre veľmi neuvažoval, avšak vyskytla sa jedna ponuka od známych, ktorá ma pravdepodobne presvedčila, nakoľko mám istotu v pôvode vozidla, istotu o nehavarovanosti a najazdených km, taktiež starostlivý servis ...
Pár dní som usilovne zisťoval informácie tuná na fóre, avšak pár vecí mi je stále neistých. Jedná sa o vozidlo Opel Astra H 1.4 Enjoy 2004, najazd 130tkm, servis Opel (môj predpokladaný nájazd 20tkm ročne) ... otázky sa týkajú hlavne motora Z14XEP:
- poprosil by som tých, ktorý ma budú od neho odhovárať, že je slabý, tak je to zbytočné .. pretože na výber nemám ..
- doteraz auto funguje spoľahlivo, bolo menené len nejaké gufero u spojky + bežný servis .. spotreba oleja cca 1l / 10tkm je predpokladam OK, zvuk motora je bez nejakých anomálií
- chcel by som spýtať, ako je na tom motor so spoľahlivosťou, či sa vyskytujú nejaké notorické problémy ..
- na internete som videl veľký dopyt po komplet motoroch - má motor nejakú konštrukčnú vadu, kvoli čomu je treba meniť celý motor?
- taktiež som sa dočítal o problémoch s "klepaním ako diesel" - má s tým niekto bližšie skúsenosti ?
- taktiež "výrivé klapky" - odchádzajú tak ako na diesloch, alebo tuná držia ?
- je ešte niečo na čo by mohlo výrazne zaťažit moju penaženku ? alebo prípadne aj špecifické drobnosti ..
Ďakujem za info a poprosil by som len relevantné, overené informácie a hlavne tie na ktoré sa pýtam ..