NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
To ne.
Pred cistenim sem si toho nikdy nevsim. V sobotu sem ho procistil. Od nedele sem najezdil cca 700km a do stredy to zlobilo porad. Opravdu citelne nizsi vykon v nizkych otackach.
V tu stredu me to uz asi 2x pripadalo, jako ze se to srovnalo a od vcerejsiho odpoledne uz sem si toho nevsim. No uvidim.
Ja se snazil vycistit i ty dosedaci plochy, ale dozadu se moc sahnout nedalo (mam 120PS, tam to vypada jinac nez u tve 16v), tak si rikam, jestli to proste neprofukovalo tim, ze to nekde nedolehalo kvuli bordelu co tam zustal.
Co sem o EGR cet a jak jsem sledoval co dela pres opcom, tak v nizkych otackach je zavreny. Otvira se bud pri klesani otacek motoru po sundani nohy z plynu a pri vyssich otackach, kdyz turbo tlaci vic vzduchu a motor pracuje s prebytkem kysliku.
Pokud by egr propustel i pri nizkych otackach, tak by se to tak asi projevovalo.
Pred cistenim sem si toho nikdy nevsim. V sobotu sem ho procistil. Od nedele sem najezdil cca 700km a do stredy to zlobilo porad. Opravdu citelne nizsi vykon v nizkych otackach.
V tu stredu me to uz asi 2x pripadalo, jako ze se to srovnalo a od vcerejsiho odpoledne uz sem si toho nevsim. No uvidim.
Ja se snazil vycistit i ty dosedaci plochy, ale dozadu se moc sahnout nedalo (mam 120PS, tam to vypada jinac nez u tve 16v), tak si rikam, jestli to proste neprofukovalo tim, ze to nekde nedolehalo kvuli bordelu co tam zustal.
Co sem o EGR cet a jak jsem sledoval co dela pres opcom, tak v nizkych otackach je zavreny. Otvira se bud pri klesani otacek motoru po sundani nohy z plynu a pri vyssich otackach, kdyz turbo tlaci vic vzduchu a motor pracuje s prebytkem kysliku.
Pokud by egr propustel i pri nizkych otackach, tak by se to tak asi projevovalo.
- Reklama
Když vymenim egr z jiného auta abych vyzkoušel jestli je můj problém v EGR, stačí ho vymenit, napojit čidlo a vyzkoušet nebo je potřeba nějaká aktivace ?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
u géčka jsem jen starý vyměnil za nový,předpokládám,že to bude tak samo bez aktivace i u háčka
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Len vymenit a zapojit do konektora.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
OK to jsem udělal, takže problém v EGR nebude.
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
Kontrolka sama nezhasne. Teda aspon ne hned. Zhasne az pokud se zavada delsi dobu nebude opakovat. Jinak smazat diagnostikou.
Mám vyvrtanou díru nahoře v tom plastu, snažim se vybouchnout ten solenoid a prostě to nejde. Už se docela bojim do toho třískat víc.
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Spodok si musis dat do zveraku tak, aby stred zostal volny!!! Niecim tenkym (nie spicatym) to musis vybit. Zober si na to vacsie kladivo
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
mel jsem stejny problem, vubec to neslo vybouchat. ohnul jsem pri tom nekolik ocelovych osicek, do kterych jsem busil kladivem. nakonec jsem v tom plastu vyvrtal diru vetsi a pouzil poradnou kulatinu.... egr jsem si polozil na dve dreva tak, aby stred byl ve volnem prostoru... poradne bum a "ledy se pohnuly"dark píše:Mám vyvrtanou díru nahoře v tom plastu, snažim se vybouchnout ten solenoid a prostě to nejde. Už se docela bojim do toho třískat víc.
bohuzel tam zustala ta velka odvrtana dirka - to jsem zalepil pistoli na plast a serizl nozem, viz muj predchozi prispevek
good luck
T.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Presne tak, treba na to oceľový priebojník
Napr:
Napr:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan