Kde koupit a nekrást a hlavně nenaletět...

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
atxm

Kde koupit a nekrást a hlavně nenaletět...

Příspěvek od atxm » 10 bře 2011, 15:19

Zdravím vespolek...,
pomalu jsem se rozhodnul co koupím a vracím se oklikou zpět k Oplu. Jezdil jsem kombajna 1.6 16v z 95 roku, pak jsem přeskočil do Focuse a po delším výběru co vlastně koupit, jsem dospěl k Zafiře 1.8 103 KW (benál). C max je malé auto a Zafira dělá více muziky (v benzínu C max hrozně žere) S-max je už zase velké auto a v benzínu ford zase dělá slabé motory na tento autobus....naftové motory nechci ford má dost much od DPF filtru přes vstřiky a čerpadlo + další častá lahůdky je dvojhnoťák. Zafira na tom bude asi podobně. Fordu v benzínu občas klekne klika, ventil recirkulace spalin a občas katalizáror. U Oplu to až tak nemám zjištěné.. u starýho motoru 1.6 16v klasika ventil recirkulace spalin a krokový motorek volnoběhu a u novější verze pak zapalovací lišta + občas alternátor... po zvážení všech pro a proti vyšla vítězně Zafira 1.8 z roku 2007 +-
Otázkou je u koho koupit či s kým si pro ní dojet do DE. Co se fordu týče, tak je to u nás špatný a v De je to taky dost špatný díky turkům. Uvítal bych tim na někoho s kým máte zkušenosti a to dobré.... Klidně někdo, kdo by zařídil dovoz a přihlášení....+ servis...asi budou potřeba udělat rozvody a olej a nejlépe ze Středočech.
Samozřejmě za odměnu.

Reklama

hombre_71

Re: Kde koupit a nekrást a hlavně nenaletět...

Příspěvek od hombre_71 » 10 bře 2011, 18:23

No jestli máš pocit že C-Max v benzínu žere, tak ta Zafira bude v benzínu žrát ještě víc. Je to podstatně těžší auto. Průměr na spritmonitor.de je u ní nějakých 8,5 litru. C-Max v 1.8 benzínu má průměr 8,4, takže je to "prašť jako uhoď" ;) ...a ber to tak, že ten co si dává spotřebu na spritmonitor tak ji řeší, je to spíše defenzivní řidič, takže ta reálná spotřeba bude i vyšší.

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 10 bře 2011, 18:37

U Áčkový Zafiry 1,8/85kW jsem měl dlouhodobou spotřebu 8,5 l. A myslím, že defenzivní řidič nejsem.. ;)
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

hombre_71

Příspěvek od hombre_71 » 10 bře 2011, 18:48

hele, vycházím z toho co jsem vyčetl na sritmonitoru, každopádně Zafira A je podstatně menší a lehčí auto. To je vidět na už první pohled, ne ?

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 10 bře 2011, 18:56

Sorry, jsem si nevšiml.. :lol:

Lehčí asi bude, ono Géčko taky vážilo míň, ale tak drastický to s rozměrama nebude. Já myslím, že ty údaje na tom spritmonitoru ani nebudou moc zkreslený. Já nikdy nechápal, jak mohli na DE stránkách uvádět spotřebu třeba u 1,7 CDTI 5 a méně litrů, po loňském tankování v Rakousku jsem pochopil..
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

atxm

Příspěvek od atxm » 10 bře 2011, 21:42

Focus jsem měl při 70tis najetých problém dostat pod 8.6... (C max bude trošku víc) stará astra kombajn mi jezdila za 7.1 (74 kw) tak těžkou nohu nemám... a vzhledem k motorizaci bude C-max chodit dost ztěžka (dvoulitr nechci) ... zafira bude se 103 kw chodit lehčeji a s lehkou nohou udržím na 8.1 litrů...
Nicméně se mi také nelíbí hlavně interiér C max... vzádu málo místa. U starý žirafy šla posouvat druhá řada a bylo tam dost místa + bonus 7 míst využiji tak 10x do roka.To rozhodnutí co a proč 103 kw už jsem učinil a nepotřebuji to rozebírat. Spíše poradit jakým směrem se rozjet...Na opel nikoho neznám. Ford ano, ale ten nakonec nekoupím.

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 10 bře 2011, 23:59

RomanK, sice je z brna ale asi se to vyplatí

nebo pokud chceš kupovat u nás tak bych volil jedině první majitel, původ čr, jasná servisní historie (serviska + ověření v servisu kam to mělo jezdit)

nebo si kup novou, ceny jsou dost nízko
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět